CERN openlab "IT in Healthcare" Workshop



Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome

Tuesday, 11 November 2014 09:30 (10 minutes)

Presenter: Dr DI MEGLIO, Alberto (CERN)

Contribution ID: 1 Type: not specified

CERN openlab Overview

Tuesday, 11 November 2014 09:40 (20 minutes)

Presenter: Dr DI MEGLIO, Alberto (CERN)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Medical Initiatives at CERN

Tuesday, 11 November 2014 10:00 (30 minutes)

Presenter: MYERS, Steve (CERN)

Discussion and next steps

Contribution ID: 3 Type: not specified

Discussion and next steps

Tuesday, 11 November 2014 16:00 (30 minutes)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Simulation of Brain Development on Hybrid Cloud Computers

Tuesday, 11 November 2014 10:50 (20 minutes)

Presenter: Dr BAUER, Roman (Kaiser Lab - University of Newcastle)

Session Classification: Computing and Data Challenges in Healthcare

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Acoustic Holographic Vision

Tuesday, 11 November 2014 11:10 (20 minutes)

Presenter: Dr KJELDSEN, Henrik (University of Newcastle)

Session Classification: Computing and Data Challenges in Healthcare

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Real-Time Compression and Transmission of Medical Images

Tuesday, 11 November 2014 11:50 (20 minutes)

Primary author: Dr BÉDIANG, Georges (University of Geneva, HUG, RAFT)

Presenter: Dr BÉDIANG, Georges (University of Geneva, HUG, RAFT)

Session Classification: Computing and Data Challenges in Healthcare

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Image Data Mining

Tuesday, 11 November 2014 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr ANTELMI, Luigi (the Alzheimer centre of Brescia)

Session Classification: Computing and Data Challenges in Healthcare

Contribution ID: 8 Type: not specified

Beyond Medical Data

Tuesday, 11 November 2014 12:30 (20 minutes)

Presenter: Dr BOOTH, Nick (Visiting Fellow, Newcastle University Business School)

Session Classification: Computing and Data Challenges in Healthcare

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Medical big data: statistics, semantics and data curation

Tuesday, 11 November 2014 12:10 (20 minutes)

Presenter: Dr EHRLER, Frederic (HUG, Université de Genève)

Session Classification: Computing and Data Challenges in Healthcare

Contribution ID: 10 Type: not specified

Zenodo: features and requirements for healthcare applications

Tuesday, 11 November 2014 15:20 (20 minutes)

Zenodo: features and requiremen $\,\cdots\,$

Presenter: SMITH, Tim (CERN)

Session Classification: IT Technologies and Services for Healthcare

CERN openlab · · · / Report of Contributions

Intel and Healthcare

Contribution ID: 11 Type: not specified

Intel and Healthcare

Tuesday, 11 November 2014 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr SAWLEY, Marie-Christine (Intel)

Session Classification: IT Technologies and Services for Healthcare

CERN openlab · · · / Report of Contributions

Oracle and Healthcare

Contribution ID: 12 Type: not specified

Oracle and Healthcare

Tuesday, 11 November 2014 14:30 (30 minutes)

Presenter: Mr COELHO, Miguel (Oracle)

Session Classification: IT Technologies and Services for Healthcare

Contribution ID: 13 Type: not specified

EMBL-EBI and Bioinformatics

Tuesday, 11 November 2014 15:40 (20 minutes)

Primary author: NEWHOUSE, Steven (EMBL-EBI)

Presenter: NEWHOUSE, Steven (EMBL-EBI)

Session Classification: IT Technologies and Services for Healthcare

CERN openlab · · · / Report of Contributions

TBD

Contribution ID: 14 Type: not specified

TBD