### 4th Annual ARDENT Workshop



### **Report of Contributions**

Contribution ID: 3 Type: not specified

### Eleni AZA (ESR 1)

Monday 22 June 2015 14:30 (25 minutes)

Primary author: AZA, Eleni (CERN)

Presenter: AZA, Eleni (CERN)

**Session Classification:** ESRs presentations

Erik Frojd (ESR 2)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### Erik Frojd (ESR 2)

Monday 22 June 2015 14:55 (25 minutes)

Co-author: FROJD, Erik (Mittuniversitetet (SE))

**Presenter:** FROJD, Erik (Mittuniversitetet (SE))

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### Silvia Puddu (ESR 3)

Primary author: PUDDU, Silvia (CERN)

Presenter: PUDDU, Silvia (CERN)

Contribution ID: 6 Type: not specified

### **Stuart George (ESR 4)**

Monday 22 June 2015 15:20 (25 minutes)

**Primary author:** GEORGE, Stuart Patrick (CERN)

Presenter: GEORGE, Stuart Patrick (CERN)

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

### Jayasimha Bagalkote (ESR 5)

Monday 22 June 2015 15:45 (25 minutes)

Primary author: BAGALKOTE, Jayasimha

Presenter: BAGALKOTE, Jayasimha

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Andrej Sipaj (ESR 6)

**Presenter:** SIPAJ, Andrej

Contribution ID: 9 Type: not specified

### Ivan Caicedo Sierra (ESR 7)

Monday 22 June 2015 16:40 (25 minutes)

Primary author: CAICEDO SIERRA, Ivan Dario (Czech Technical University (CZ))

Presenter: CAICEDO SIERRA, Ivan

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 10 Type: not specified

### **Kevin Loo (ESR 8)**

Monday 22 June 2015 17:05 (25 minutes)

Primary author: LOO, Kevin Jia-Jin

**Presenter:** LOO, Kevin Jia-Jin

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 11 Type: not specified

### Benedikt Bergmann (ESR 9)

Monday 22 June 2015 17:30 (25 minutes)

Primary author: BERGMANN, Benedikt Ludwig (Czech Technical University (CZ))

Presenter: BERGMANN, Benedikt Ludwig (Czech Technical University (CZ))

Session Classification: ESRs presentations

Contribution ID: 12 Type: not specified

### Francesca Bisello (ESR 10)

Tuesday 23 June 2015 09:00 (25 minutes)

Primary author: Mrs BISELLO, Francesca

Presenter: Mrs BISELLO, Francesca

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 13 Type: not specified

### Michele Togno (ESR 11)

Tuesday 23 June 2015 09:25 (25 minutes)

Primary author: TOGNO, Michele

Presenter: TOGNO, Michele

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 14 Type: **not specified** 

### Vijayaragavan Viswanathan (ESR 12)

Tuesday 23 June 2015 09:50 (25 minutes)

Primary author: Dr VISWANATHAN, Vijayaragavan

**Presenter:** Dr VISWANATHAN, Vijayaragavan

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 15 Type: not specified

### Alvin Sashala Naik (ESR 13)

Tuesday 23 June 2015 10:15 (25 minutes)

Primary author: SASHALA NAIK, Alvin

Presenter: SASHALA NAIK, Alvin

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 16 Type: not specified

### Eleni Sagia (ESR 14)

Tuesday 23 June 2015 11:10 (25 minutes)

Primary author: SAGIA, Elena (National Technical Univ. of Athens (GR))

Presenter: SAGIA, Elena (National Technical Univ. of Athens (GR))

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 17 Type: not specified

### **Chris Cassel (ESR 15)**

Tuesday 23 June 2015 11:35 (25 minutes)

**Primary author:** CASSELL, Christopher (P)

**Presenter:** CASSELL, Christopher (P)

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 19 Type: not specified

## 1. Neutron sources (isotopic, accelerators, reactors, photoneutrons)

Wednesday 24 June 2015 09:00 (1 hour)

Presenter: GIULINI CASTIGLIONI AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano (IT))

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 31 Type: not specified

### Visit of the Nuclear Physics Institute

Friday 26 June 2015 09:00 (5 hours)

Visit of three facilities, 40 minutes each

- Divide into 4 groups to visit the following:
- 1) LVR-15 reactor, tandetron, gamma spectroscopy lab
- 2) LR-0 reactor, cyclotron, radiopharmaceutical lab
- 3) Tandetron, LVR-15 reactor, neutron material research channels
- 4) Gamma spectroscopy lab, LR-0 reactor, tandetron

Contribution ID: 32 Type: not specified

# 2. Interaction of neutrons with matter (with tissue, including a short recall on dosimetry quantities, and with matter as a basis of detection principles) - 1

Wednesday 24 June 2015 10:00 (1 hour)

Presenter: GIULINI CASTIGLIONI AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano (IT))

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 33 Type: not specified

### 3. Gas detectors (He-3, BF3, He-4, ionisation chambers)

Wednesday 24 June 2015 13:30 (1 hour)

**Presenter:** WAKER, Anthony

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 34 Type: not specified

# 4. Scintillator detectors including operating principles

Wednesday 24 June 2015 14:30 (1 hour)

Presenter: LERCH, Michael

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 35 Type: not specified

### 5. Moderator-type detectors (rem counters, BSS)

Wednesday 24 June 2015 16:00 (1 hour)

**Presenter:** SILARI, Marco (CERN)

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 36 Type: not specified

## 6. Passive detectors (activation detectors, bubble detectors) - part 1

Wednesday 24 June 2015 17:00 (1 hour)

Presenter: GIULINI CASTIGLIONI AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano (IT))

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 37 Type: not specified

#### 7. Semiconductor detectors

Thursday 25 June 2015 10:00 (1 hour)

Presenter: OWENS, Alan

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 42 Type: not specified

### 9. Medipix and GEM based neutron detectors

Thursday 25 June 2015 13:30 (1 hour)

Presenter: VYKYDAL, Zdenek (Czech Technical University (CZ))

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 43 Type: not specified

### 10. Neutron radiobiology - 1

Thursday 25 June 2015 14:30 (1 hour)

**Presenter:** JONES, Bleddyn (Gray Insititue, Univeristy of Oxford)

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

### 12. Monte Carlo in neutron metrology and dosimetry

Thursday 25 June 2015 17:00 (1 hour)

**Presenter:** ROLLET, Sofia (AIT- Austrian Institute of Technology)

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 45 Type: **not specified** 

# 8. Neutron semiconductor detectors for clinical dosimetry applications: Fast Neutron Therapy , BNCT and out of field neutron dose in proton therapy

Thursday 25 June 2015 11:30 (1 hour)

Presenter: ROZENFELD, Anatoly

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 46

Type: not specified

## 6. Passive detectors (activation detectors, nuclear track detectors, bubble detectors, TLDs) - part 2

Contribution ID: 47

Type: not specified

2. Interaction of neutrons with matter (with tissue, including a short recall on dosimetry quantities, and with matter as a basis of detection principles) - 2

Contribution ID: 48 Type: not specified

### 9. Neutron radiobiology - 2

Contribution ID: 49 Type: not specified

### 10. Neutron radiobiology - 2

Contribution ID: 50 Type: not specified

## SEMINAR "Radiation track: from DNA damage to cancer therapy"

Monday 22 June 2015 18:00 (1 hour)

**Presenter:** Dr DAVIDKOVA, Marie

Contribution ID: 51 Type: not specified

#### **BOAT DINNER**

Thursday 25 June 2015 19:00 (3 hours)

http://www.pstours.cz/tour/t6-prague-by-night/

Contribution ID: 52 Type: not specified

# 2. Interaction of neutrons with matter (with tissue, including a short recall on dosimetry quantities, and with matter as a basis of detection principles) - 2

Wednesday 24 June 2015 11:30 (1 hour)

Presenter: GIULINI CASTIGLIONI AGOSTEO, Stefano (Politecnico di Milano (IT))

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 53 Type: not specified

### 6. Passive detectors (nuclear track detectors) - part 2

Thursday 25 June 2015 09:00 (1 hour)

Presenters: SASHALA NAIK, Alvin; PARRAVICINI, Antonio (M)

Session Classification: Training Course

Contribution ID: 54 Type: not specified

# Special Seminar: Voyage of pixel detectors from particle physics through biomedical imaging up to outer space

Tuesday 23 June 2015 18:00 (1 hour)

Special Seminar: Voyage of pixel  $\cdots$ 

**Presenter:** POSPISIL, Stanislav (Institute of Experimental and Applied Physics, Czech Technical University in Prague)

Contribution ID: 55 Type: not specified

#### **Board Dinner**

Tuesday 23 June 2015 19:30 (2 hours)

Stefan Gohl (ESR 16)

Contribution ID: 56 Type: not specified

### Stefan Gohl (ESR 16)

Tuesday 23 June 2015 12:00 (25 minutes)

**Session Classification:** ESRs presentations

Contribution ID: 57 Type: not specified

### 11. Neutron radiobiology - 2

Thursday 25 June 2015 16:00 (1 hour)

**Presenter:** JONES, Bleddyn (Gray Insititue, Univeristy of Oxford)

Session Classification: Training Course