9th IPPOG Meeting in Paris



Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Masterclass Steering Committee (restricted)

Thursday 16 April 2015 10:30 (1h 30m)

June 14, 2025

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome

Presenter: Dr ARNAUD, Nicolas (LAL (CNRS-IN2P3))

June 14, 2025

Contribution ID: 2 Type: not specified

Update on IPPOG organization issues

Presenter: BECK, Hans Peter (Universitaet Bern (CH))

Contribution ID: 3 Type: not specified

Masterclass Steering Committee (restricted)

Thursday 16 April 2015 13:00 (2 hours)

Welcome

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Welcome

Thursday 16 April 2015 15:15 (15 minutes)

Presenters: Mrs POLETTO, Ana (Head of communications, CNRS/IN2P3); Dr ARNAUD, Nicolas

(LAL (CNRS-IN2P3))

Session Classification: IPPOG Open Session

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Update on IPPOG organization issues

Thursday 16 April 2015 15:30 (30 minutes)

Presenter: BECK, Hans Peter (Universitaet Bern (CH))

Session Classification: IPPOG Open Session

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Panel discussion: Cosmic Rays becoming global

Thursday 16 April 2015 16:00 (45 minutes)

Panel discussion: Cosmic Rays be $\,\cdots$

Convener: HP Beck HISPARK: S Caron COSMIX: N Arnaud QuarkNet: M Bardeen Teilchenwelt: M Kobel

Session Classification: IPPOG Open Session

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Fermi Satellite Masterclass

Thursday 16 April 2015 16:45 (15 minutes)

Presenter: LOTT, Benoit (Centre d'Etudes Nucleaires de Bordeaux Gradignan (CENBG))

Session Classification: IPPOG Open Session

Contribution ID: 8 Type: not specified

Panel Preparation

Thursday 16 April 2015 17:00 (2 hours)

Topics:

- 1.) Country educational websites
- 2.) LHC as a discovery machine
- 3.) Educational games
- 4.) Exhibits / Exhibitions

Session Classification: IPPOG Open Session

Contribution ID: 9 Type: not specified

Working Group General Discussion

Friday 17 April 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: BECK, Hans Peter (Universitaet Bern (CH))

Contribution ID: 10 Type: not specified

Masterclass report

Friday 17 April 2015 10:00 (30 minutes)

Presenters: CECIRE, Kenneth (University of Notre Dame); BILOW, Uta (Technische Universitaet Dresden (DE))

Contribution ID: 11 Type: not specified

Masterclass Australia report

Friday 17 April 2015 10:30 (15 minutes)

Presenter: HAMILTON, Caroline (ARC Centre of Excellence for Particle Physics at the Terascale)

Contribution ID: 12 Type: not specified

International Muon Week and International Cosmic Day Reports

Friday 17 April 2015 11:15 (45 minutes)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Working group meetings

Friday 17 April 2015 13:00 (2 hours)

- 1.) Masterclass in other countries
- 2.) Conferences
- 3.) Website
- 4.) International High School Teacher and Student Programs (tbc)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Panel presentations

Friday 17 April 2015 15:00 (1 hour)

- 1.) Educational Games
- 2.) Exhibits / Exhibitions

Contribution ID: 15 Type: not specified

Working Groups Reports

Friday 17 April 2015 16:00 (1 hour)

- 1.) Masterclass in other countries (15')
- 2.) Conferences (15')
- 3.) Website (15')
- 4.) IInternational High School Teacher and Student Programs tbc (15´)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Visit of ACO Museum followed by a light buffet

Friday 17 April 2015 17:00 (2 hours)

Contribution ID: 17 Type: not specified

CERN Open Data Initiative Presentations

Saturday 18 April 2015 08:30 (50 minutes)

Presenter: Dr MC CAULEY, Thomas (University of Notre Dame (US))

Contribution ID: 18 Type: not specified

Discussions: Impact of CERN Open Data Initiative

Saturday 18 April 2015 09:20 (50 minutes)

Discussions: Impact of CERN Op $\,\cdots$

Small group wrap-up

Contribution ID: 19 Type: not specified

Small group wrap-up

Contribution ID: 20 Type: not specified

Panel presentations

Saturday 18 April 2015 11:00 (1 hour)

- 1.) Country educational websites
- 2.) LHC as a discovery machine

Wrap up

Contribution ID: 21 Type: not specified

Wrap up

Saturday 18 April 2015 12:00 (30 minutes)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Tour of the exhibit "Le Grand Collisionneur LHC"

Saturday 18 April 2015 14:00 (1 hour)

Lead by Dr. Clara Nellist (ATLAS LAL group) who worked at the original "Collider" exhibit while in U.K.

Presenter: NELLIST, Clara (LAL-Orsay (FR))

Contribution ID: 23 Type: not specified

Preparing the EPS E&O session

Saturday 18 April 2015 10:10 (20 minutes)

Contribution ID: 24 Type: not specified

UK - STFC report

Saturday 18 April 2015 18:00 (20 minutes)

Session Classification: Country specific reports and summary files