We upgraded Indico to version 3.0. The new search is now available as well.

Lake Louise Winter Institute 2015

Canada/Mountain
Chateau Lake Louise

Chateau Lake Louise

Alexander Penin (University of Alberta) , Darren Grant (University of Alberta) , Roger Moore (University of Alberta (CA))
Description
The Lake Louise Winter Institute is devoted to particle physics and the study of fundamental interactions of matter. It is organized by the University of Alberta with support from the Perimeter Institute. It has been held every year from 1986 making this year the 30th Institute!
    • 14:00 16:00
      Registration 2h
    • 18:00 20:00
      Dinner 2h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 20:00 22:00
      Reception/Registration 2h
    • 07:30 08:30
      Breakfast 1h Poppy Brasserie

      Poppy Brasserie

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Monday: MON-AM
      • 08:30
        Welcome 10m
        Speaker: Alexander Penin
      • 08:40
        Higgs results from ATLAS and CMS 1h
        Speaker: Andrey Korytov
        Slides
      • 09:40
        Precision Higgs physics 1h
        Speaker: Elisabetta Furlan
      • 10:40
        Tea break 20m
      • 11:00
        Searches for Higgs bosons beyond the Standard Model using the ATLAS Experiment 15m
        Speaker: Arnaud Ferrari
        Slides
      • 11:15
        BSM Higgs results from CMS 15m
        Speaker: Matthias Schröder
      • 11:30
        Search for exotic decays of the Higgs boson with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Rami Vanguri
        Slides
      • 11:45
        Rare Higgs decays results from CMS 15m
        Speaker: Luca Mastrolorenzo
        Slides
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 18:00 19:30
      Dinner 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 19:30 22:30
      Monday: MON-PM
      • 19:30
        Results from ALICE 15m
        Speaker: Ron Belmont
        Slides
      • 19:45
        Recent top-physics results from ATLAS 15m
        Speaker: Andreas Wildauer
        Slides
      • 20:00
        Recent top quark physics results from CMS 15m
        Speaker: Joanne Cole
        Slides
      • 20:15
        Electroweak measurements with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Philip Sommer
        Slides
      • 20:30
        Recent multiboson production results from CMS 15m
        Speaker: Lorenzo Viliani
        Slides
      • 20:45
        Tea break 15m
      • 21:00
        Electroweak physics in the forward direction at the LHC 15m
        Speaker: Marek Sirendi
        Slides
      • 21:15
        Measurements of vector boson with associated jet production with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Stefania Spagnolo
        Slides
      • 21:30
        Recent soft QCD and jet physics results from ATLAS 15m
        Speaker: Tim Martin
      • 21:45
        Physics prospects with the upgraded ATLAS detector 15m
        Speaker: Guido Volpi
        Slides
    • 07:30 08:30
      Breakfast 1h Poppy Brasserie

      Poppy Brasserie

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Tuesday: TUE-AM
      • 08:30
        QCD theory of hadrons 1h
        Speaker: Peter Lepage
        Slides
      • 09:30
        Alternatives to the Standard Model Higgs 1h
        Speaker: Ian Lewis
        Slides
      • 10:30
        Tea break 15m
      • 10:45
        Searches for dark matter and signs of Composite Higgs with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Daniel Blackburn
      • 11:00
        Search for ttbar resonances and dark matter at CMS 15m
        Speaker: Douglas Ryan Berry
        Slides
      • 11:15
        Searches for dark matter in monojet, monophoton, and monolepton final states in CMS 15m
        Speaker: Isabelle Helena De Bruyn
        Slides
      • 11:30
        Search for heavy resonances with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Frederik Dallaire
      • 11:45
        Search for (pseudo-)scalar boson(s) in the tautau final state at CMS 15m
        Speaker: Lucia Perrini
        Slides
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 18:00 19:30
      Dinner 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 19:30 22:30
      Tuesday: TUE-PM
      • 19:30
        Searches for electroweak production of supersymmetry, supersymmetry in resonance production, R-parity violating signatures and events with long-lived particles with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Itzebelt Santoyo Castillo
        Slides
      • 19:45
        Search for stealth supersymmetry with photons or leptons, jets, and low MET 15m
        Speaker: Benjamin Taylor Carlson
        Slides
      • 20:00
        Searches for squarks and gluinos with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Charles William Kalderon
        Slides
      • 20:15
        Search for fermionic partners at CMS 15m
        Speaker: Charles Hermann Dietz
        Slides
      • 20:30
        Tea break 15m
      • 20:45
        3rd generation SUSY searches at CMS 15m
        Speaker: Daryl Hare
        Slides
      • 21:00
        Search for Long-lived particles at CMS 15m
        Speaker: Loic Quertenmont
        Slides
      • 21:15
        Search for long-lived particles at BABAR 15m
        Speaker: Abi Soffer
        Slides
      • 21:30
        Searches for "new physics" low-mass states at BABAR 15m
        Speaker: Alexandre Beaulieu
        Slides
    • 07:30 08:30
      Breakfast 1h Poppy Brasserie

      Poppy Brasserie

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Wednesday: WED-AM
      • 08:30
        Physics of axions 1h
        Speaker: Sergey Dubovsky
      • 09:30
        Dark matter review 1h
        Speaker: Tim Tait
      • 10:30
        Tea break 15m
      • 10:45
        News from ADMX 15m
        Speaker: Dmitry Lyapustin
        Slides
      • 11:00
        SABRE status 15m
        Speaker: Francis Froborg
        Slides
      • 11:15
        News from DEAP-3600 15m
        Speaker: James Bueno
        Slides
      • 11:30
        World-leading Dark Matter Limits with PICO-2L 15m
        Speaker: Orin Harris
        Slides
      • 11:45
        The PICO Dark Matter Program 15m
        Speaker: Alan Robinson
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Fairmont Dining Room

      Fairmont Dining Room

      Chateau Lake Louise

    • 18:00 19:30
      Dinner 1h 30m Fairview Dining Room

      Fairview Dining Room

      Chateau Lake Louise

    • 19:30 20:45
      Wednesday: WED-PM
      • 19:30
        SuperCDMS: recent results and status of project -with EURECA- at SNOLAB 30m
        Speaker: Gilles Gerbier
        Slides
      • 20:00
        Darkside status 15m
        Speaker: Jason Brodsky
        Slides
      • 20:15
        Supernova remnant high energy particle acceleration 15m
        Speaker: Denis Leahy
      • 20:30
        Status of SNO+ 15m
        Speaker: Matt Strait
        Slides
    • 20:45 22:15
      Poster Session: POSTER
      • 20:45
        8TeV Non-Resonant dilepton search 1h 30m
        Speaker: Graham Savage
        Slides
      • 20:45
        Flavour-tagged time-dependent angular analysis of the $B_s^0 \rightarrow J/\psi(\mu^+\mu^-)\Phi(K^+K^-)$ decay with the ATLAS detector 1h 30m
        Speaker: Tomas Jakoubek
        Slides
      • 20:45
        Measurement of Upsilon(nS) cross sections at 7 TeV 1h 30m
        Speaker: Benjamin Taylor Carlson
        Slides
      • 20:45
        Monitoring tools for the CMS upgraded outer tracker detector 1h 30m
        Speaker: Isabelle Helena J De Bruyn
        Slides
      • 20:45
        Novel methods and expected run II performance of ATLAS track reconstruction in dense environments 1h 30m
        Speaker: Roland Wolfgang Jansky
        Slides
      • 20:45
        Production asymmetries of neutral B mesons in pp collisions at LHCb 1h 30m
        Speaker: Fabio Ferrari
        Slides
      • 20:45
        Roadmap to controlling penguins 1h 30m
        Speaker: Kristof De Bruyn
      • 20:45
        Search for direct production of charginos and neutralinos decaying via the 125~GeV Higgs boson in $\sqrt{s}$ = 8 TeV $pp$ collisions with the ATLAS detector 1h 30m
        Speaker: Matthew Gignac
        Slides
    • 07:30 08:30
      Breakfast 1h Poppy Brasserie

      Poppy Brasserie

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Thursday: THU-AM
      • 08:30
        50 years of CP violation 1h
        Speaker: Mike Roney
      • 09:30
        Flavor physics 1h
        Speaker: Michael Williams
        Slides
      • 10:30
        Tea break 15m
      • 10:45
        Recent B-physics results from ATLAS 15m
        Speaker: Marcella Bona
        Slides
      • 11:00
        Recent flavour physics results at CMS 15m
        Speaker: Leonardo Cristella
        Slides
      • 11:15
        Status of the NA62 experiment 15m
        Speaker: Francesco Gonnella
      • 11:30
        Measurements of CP violating phases in B decays at LHCb 15m
        Speaker: Kristof De Bruyn
        Slides
      • 11:45
        Measurements of CP violation and mixing in charm decays at LHCb 15m
        Speaker: Mark Smith
        Slides
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Victoria

      Victoria

      Chateau Lake Louise

    • 15:30 18:15
      Thursday: THU-PM
      • 15:30
        Measurement of time-dependent CP violation at Belle 15m
        Speaker: Luka Santelj
      • 15:45
        Study of CP asymmetry in B0-B0bar mixing using inclusive dilepton samples in BABAR 15m
        Speaker: Tomo Miyashita
      • 16:00
        Vcb measurement with B -> Dlnu at Belle 15m
        Speaker: Robin Glattauer
        Slides
      • 16:15
        phi3 measurement by B0->D0[kspipi]K*0 at Belle 15m
        Speaker: Kentaro Negishi
        Slides
      • 16:30
        Rare B and charm decays at LHCb 15m
        Speaker: Borsato Martino
      • 16:45
        Tea break 15m
      • 17:00
        Study of baryonic decays of B mesons 15m
        Speaker: Miriam Hess
        Slides
      • 17:15
        Heavy quark spectroscopy at LHCb 15m
        Speaker: Wallace Charlotte
        Slides
      • 17:30
        Measurement of Mass & width of Sigma_c at Belle 15m
        Speaker: Soohyung Lee
        Slides
      • 17:45
        Belle II 15m
        Speaker: Dmitri Liventsev
        Slides
      • 18:00
        Mu2e: Probing the Fontiers of Physics Using Rare Particle Decays 15m
        Speaker: Craig Dukes
        Slides
    • 19:00 21:00
      Conference Banquet 2h Victoria

      Victoria

      Chateau Lake Louise

    • 07:30 08:30
      Breakfast 1h Poppy Brasserie

      Poppy Brasserie

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Friday: FRI-AM
      • 08:30
        Inflation 1h
        Speaker: Arthur Kosowsky
      • 09:30
        Results from PLANCK 30m
        Speaker: Andrei Frolov
      • 10:00
        Tea break 30m
      • 10:30
        Neutrinos 1h
        Speaker: David Wark
      • 11:30
        IceCube results 15m
        Speaker: Chris Weaver
        Slides
      • 11:45
        IceCube facility upgrades 15m
        Speaker: Claudio Kopper
        Slides
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 18:00 19:30
      Dinner 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 19:30 22:30
      Friday: FRI-PM
      • 19:30
        EXO-200/nEXO status 15m
        Speaker: Alexis Schubert
        Slides
      • 19:45
        Search for the neutrinoless double beta decay of 76Ge with the GERDA experiment 15m
        Speaker: Andrea Kirsch
        Slides
      • 20:00
        Towards a Ton-Scale Ge-76 Neutrinoless Double-Beta Decay Experiment: Recent Progress on the MAJORANA DEMONSTRATOR 15m
        Speaker: Micah Buuck
        Slides
      • 20:15
        Recent results Daya Bay 15m
        Speaker: Yasuhiro Nakajima
        Slides
      • 20:30
        Tea break 15m
      • 20:45
        Recent results Double Chooz 15m
        Speaker: Michiru Kaneda
        Slides
      • 21:00
        RENO results 15m
        Speaker: Wonqook Choi
      • 21:15
        The short baseline program at Fermilab 20m
        Speaker: Thomas Strauss
        Slides
      • 21:35
        MINOS and first MINOS+ data 20m
        Speaker: Ruth Toner
        Slides
    • 07:30 08:30
      Breakfast 1h Poppy Brasserie

      Poppy Brasserie

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 11:10
      Saturday: SAT-AM
      • 08:30
        Neutrino Cross Section and Interaction Rate Measurements involving Charged Current nue and Neutral Current pi0 with the T2K Near Detector 15m
        Speaker: Jay Jo
        Slides
      • 08:45
        Charged current muon neutrino and muon antineutrino interactions in the T2K off-axis near detector, ND280 15m
        Speaker: Sam Short
        Slides
      • 09:00
        Measurement of neutrino CP phase and mixing angles with nue appearance and numu disappearance in the T2K experiment 15m
        Speaker: Tatsuya Kikawa
      • 09:15
        Recent Results from the MINERvA Experiment 20m
        Speaker: Emily Maher
        Slides
      • 09:35
        Status of NOvA 15m
        Speaker: Gavin Davies
        Slides
      • 09:50
        Tea break 15m
      • 10:05
        Results from the OPERA experiment 15m
        Speaker: Akitaka Ariga
      • 10:20
        KATRIN status 15m
        Speaker: Laura Bodine
        Slides
      • 10:35
        Project8 status 15m
        Speaker: Jared Kofron
      • 10:50
        Results from CUORE-0, status of CUORE and R&D with bolometers. 15m
        Speaker: Raul Hennings Yeoman
    • 11:55 12:55
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise