## 1st Workshop on Low Emittance Lattice Design



## Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

## \*MBA Designs (25+5)

Thursday 23 April 2015 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** EINFELD, Dieter (ESRF)

Session Classification: Design Concepts I

1st Workshop on  $\cdots$  / Report of Contributions

APS-U (15+5)

Contribution ID: 1 Type: not specified

**APS-U (15+5)** 

Thursday 23 April 2015 09:30 (20 minutes)

Presenter: EMERY, Louis (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Design Concepts I

Contribution ID: 2 Type: not specified

## SPring-8 Upgrade (15+5)

Thursday 23 April 2015 09:50 (20 minutes)

Presenter: SOUTOME, Kouichi (JASRI/SPring-8)

Session Classification: Design Concepts I

ESRF-U (15+5)

Contribution ID: 3 Type: not specified

### **ESRF-U (15+5)**

Thursday 23 April 2015 10:10 (20 minutes)

Presenter: RAIMONDI, Pantaleo (ESRF)

Session Classification: Design Concepts I

Contribution ID: 8 Type: **not specified** 

### \*Multi-Objective Optimization Techniques (25+5)

Thursday 23 April 2015 14:35 (30 minutes)

Presenter: ADELMANN, Andreas (PSI)

**Session Classification:** Design Tools / Tools for Non-linear Optimization

Contribution ID: 12 Type: not specified

### \*LEL Designs and Collective Effects (25+5)

Friday 24 April 2015 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** NAGAOKA, Ryutaro (Synchrotron SOLEIL)

Session Classification: Influence of Collective Effects on Design

Contribution ID: 15 Type: not specified

### FCC, next generation particle collider

**Presenter:** HOLZER, Bernhard (CERN)

Contribution ID: 16 Type: not specified

## MOGA Optimization of Dynamic Aperture in SLS-2.0 Prototype Lattices (20+5)

Thursday 23 April 2015 16:25 (25 minutes)

Presenter: EHRLICHMAN, Michael (PSI)

**Session Classification:** Design Tools / Tools for Non-linear Optimization

Contribution ID: 17 Type: not specified

### **Lattice Momentum Acceptance Optimization (20+5)**

Thursday 23 April 2015 16:50 (25 minutes)

Presenter: BOGOMYAGKOV, Anton (Budker Institute of Nuclear Physics)

**Session Classification:** Design Tools / Tools for Non-linear Optimization

Contribution ID: 19 Type: not specified

### \*Beam Stability Requirements for LERs (25+5)

Friday 24 April 2015 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** HETTEL, Robert (SLAC National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Error Sensitivity I

Contribution ID: 20 Type: not specified

# Error Studies for Low Emittance Rings with Application to APS-U (20+5)

Friday 24 April 2015 09:30 (25 minutes)

Presenter: SAJAEV, Vadim (ANL)

Session Classification: Error Sensitivity I

Contribution ID: 21 Type: not specified

# Girder Realignment utilizing Survey and Beam Data (20+5)

Friday 24 April 2015 09:55 (25 minutes)

Presenter: APOLLONIO, Marco (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN))

Session Classification: Error Sensitivity I

Contribution ID: 26 Type: not specified

## Lattice Design of Intrabeam Scattering dominated LERs (20+5)

Friday 24 April 2015 14:30 (25 minutes)

Presenter: ANTONIOU, Fanouria (National Technical Univ. of Athens (GR))

Session Classification: Influence of Collective Effects on Design

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **Discussion / Short Contributions**

Friday 24 April 2015 14:55 (15 minutes)

**Session Classification:** Influence of Collective Effects on Design

Contribution ID: 28 Type: not specified

## MOGA based Optimization of the APS-U Lattice / Elegant (20+5)

Thursday 23 April 2015 16:00 (25 minutes)

Presenter: EMERY, Louis (Argonne National Laboratory)

**Session Classification:** Design Tools / Tools for Non-linear Optimization

Contribution ID: 29 Type: not specified

### **Damping Ring Issues**

Thursday 23 April 2015 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Session Classification: Design Concepts III

Contribution ID: 32 Type: not specified

### Registration

Thursday 23 April 2015 08:00 (45 minutes)

Contribution ID: 33 Type: not specified

### Welcome and Workshop Introduction

Thursday 23 April 2015 08:45 (15 minutes)

**Presenters:** PEREZ, Francis (ALBA Synchrotron - CELLS); BENEDETTI, Gabriele (ALBA-CELLS); STREUN, andreas (Paul Scherrer Institut PSI)

Contribution ID: 35 Type: not specified

# Discussion / Short Contributions - Optics for TME cell with longitudinal varying fields for CLIC

Thursday 23 April 2015 14:20 (15 minutes)

Presenter: PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Session Classification: Design Concepts III

Contribution ID: 36 Type: not specified

### A moment with Tracy-2,3 (20+5)

Thursday 23 April 2015 15:05 (25 minutes)

Presenter: BENGTSSON, Johan (BNL, Upton US)

**Session Classification:** Design Tools / Tools for Non-linear Optimization

Contribution ID: 37 Type: not specified

#### **Discussion / Short Contributions**

Thursday 23 April 2015 17:15 (15 minutes)

**Session Classification:** Design Tools / Tools for Non-linear Optimization

Contribution ID: 38 Type: not specified

### **Discussion / Short Contributions**

Friday 24 April 2015 10:20 (10 minutes)

Session Classification: Error Sensitivity I

Contribution ID: 41 Type: not specified

# \*FCC, a study for the next generation particle collider (25+5)

Friday 24 April 2015 15:40 (30 minutes)

**Presenter:** HOLZER, Bernhard (CERN)

Session Classification: Future Circular Colliders

Contribution ID: 42 Type: not specified

## FCC: Lattice optimization and emittance tuning (20+5)

Friday 24 April 2015 16:10 (25 minutes)

**Presenter:** HARER, Bastian (KIT - Karlsruhe Institute of Technology (DE))

Session Classification: Future Circular Colliders

Contribution ID: 43 Type: not specified

### **Discussion / Short Contributions**

Friday 24 April 2015 16:35 (15 minutes)

Session Classification: Future Circular Colliders

Contribution ID: 46 Type: not specified

### **Discussion and Closing Remarks**

Friday 24 April 2015 16:50 (40 minutes)

Presenter: STREUN, andreas (Paul Scherrer Institut PSI)

Session Classification: Discussion and Closing Remarks

MAX-IV (15+5)

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

### **MAX-IV** (15+5)

Thursday 23 April 2015 11:00 (20 minutes)

Presenter: LEEMANN, Simon (MAX IV Laboratory / Lund University)

Session Classification: Design Concept II

Contribution ID: 48 Type: not specified

### **Diamond-U (15+5)**

Thursday 23 April 2015 11:20 (20 minutes)

Presenter: BARTOLINI, riccardo (Diamond Light Source and John Adams Institute)

Session Classification: Design Concept II

SLS-2.0 (15+5)

Contribution ID: 49 Type: not specified

SLS-2.0 (15+5)

Thursday 23 April 2015 11:40 (20 minutes)

Presenter: STREUN, andreas (Paul Scherrer Institut PSI)

Session Classification: Design Concept II

Contribution ID: 50 Type: not specified

### Elettra 2.0, the Next Machine (15+5)

Thursday 23 April 2015 12:00 (20 minutes)

**Presenter:** KARANTZOULIS, Emanuel (Elettra - Sincrotrone Trieste)

Session Classification: Design Concept II

Contribution ID: 51 Type: not specified

# Sensitivity Studies / Coupling Control for the CLIC Damping Rings (20+5)

Friday 24 April 2015 11:00 (25 minutes)

Presenter: ALABAU GONZALVO, Javier (CERN)

**Session Classification:** Error Sensitivity II

Contribution ID: 52 Type: not specified

### Investigation of Injection Schemes for SLS-2.0 (20+5)

Friday 24 April 2015 11:25 (25 minutes)

Presenter: SAA HERNANDEZ, Angela (P)

Session Classification: Error Sensitivity II

Contribution ID: 53 Type: not specified

## Experimental Setup and Lattice Data Analysis for TBT Measurements at ALBA (20+5)

Friday 24 April 2015 11:50 (25 minutes)

Presenter: CARLA', michele (cells-alba)

Session Classification: Error Sensitivity II

Contribution ID: 54 Type: not specified

### Optics Measurements in LERs using TBT data (20+5)

Friday 24 April 2015 12:15 (25 minutes)

Presenter: ZISOPOULOS, Panagiotis (Uppsala University (SE))

Session Classification: Error Sensitivity II

Contribution ID: 55 Type: not specified

#### **Discussion / Short Contributions**

Friday 24 April 2015 12:40 (20 minutes)

Session Classification: Error Sensitivity II