## International Conference on Accelerator Optimization



# **Report of Contributions**

Welcome - Admin & logistics

Contribution ID: 1

Type: not specified

## Welcome - Admin & logistics

Wednesday 7 October 2015 09:10 (10 minutes)

Presenter: Prof. GOMEZ CAMACHO, Joaquin (Universidad de Sevilla)

oPAC

Contribution ID: 2

Type: not specified

#### oPAC

Wednesday 7 October 2015 09:20 (10 minutes)

Presenter: Prof. WELSCH, Carsten (Cockcroft Institute / University of Liverpool)

Session 1. Invited talk: LHC and …

Contribution ID: 3

Type: not specified

### Session 1. Invited talk: LHC and upgrades

Wednesday 7 October 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr BRUNING, Oliver (CERN)

Optics studies in the CERN PS Bo  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 4

Type: not specified

### **Optics studies in the CERN PS Booster**

Wednesday 7 October 2015 10:00 (20 minutes)

Presenter: Dr MCATEER, Meghan (CERN)

Study of the single-bunch instabi  $\cdots$ 

Contribution ID: 5

Type: not specified

### Study of the single-bunch instabilities in the LHC

Wednesday 7 October 2015 10:20 (20 minutes)

Presenter: ASTAPOVYCH, Daria (CERN)

Optimization of Beam Position a  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 6

Type: not specified

#### Optimization of Beam Position and Phase Monitors for the IFMIF/LIPAC high current hadron linear accelerator

Thursday 8 October 2015 17:10 (20 minutes)

Presenter: Dr PODADERA ALISEDA, Ivan (CIEMAT)

Tracking studies for the upgrades …

Contribution ID: 7

Type: not specified

# Tracking studies for the upgrades of the large hadron collider

Wednesday 7 October 2015 10:40 (20 minutes)

Presenter: CRUZ ALANIZ, Emilia (University of Liverpool)

The LHC Collimation System Op  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 8

Type: not specified

### The LHC Collimation System Optimization

Wednesday 7 October 2015 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr GARCIA MORALES, Hector (Royal Holloway University of London (RHUL))

Design of cavity BPM electronics ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

# Design of cavity BPM electronics for the ELI-NP project

Thursday 8 October 2015 17:30 (20 minutes)

Presenter: CARGNELUTTI, Manuel (Instrumentation Technologies)

Cryogenic Beam Loss Monitors f

Contribution ID: 10

Type: not specified

# **Cryogenic Beam Loss Monitors for the Superconducting Magnets of the LHC**

Wednesday 7 October 2015 11:50 (20 minutes)

Presenter: BARTOSIK, Marcin Ryszard (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))

Commissioning of the Prototype ···

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### **Commissioning of the Prototype Stripline BPM System for the CLIC Drive Beam**

Wednesday 7 October 2015 12:10 (20 minutes)

Presenter: BENOT MORELL, Alfonso (Instituto de Fisica Corpuscular (ES))

Applications of fast feedback for b

Contribution ID: 12

Type: not specified

# Applications of fast feedback for beam stabilisation at future electron-positron colliders

Wednesday 7 October 2015 12:30 (20 minutes)

Presenter: Dr CHRISTIAN, Glenn (University of Oxford (GB))

Session 2. Invited talk: Next Gen ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### Session 2. Invited talk: Next Generation heavy ion accelerators: FAIR within the International Accelerator Road Map

Wednesday 7 October 2015 14:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. KESTER, Oliver (GSi Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung)

Development of a novel position- ···

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### Development of a novel position-resolving cavity for the isochronous mass measurement in the CR@FAIR

Wednesday 7 October 2015 14:50 (20 minutes)

Presenter: CHEN, Xiangcheng (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung)

A cryogenic current comparator f  $\cdots$ 

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### A cryogenic current comparator for the low energy antiproton facilities at CERN

Wednesday 7 October 2015 14:30 (20 minutes)

Presenter: ABREU FERNANDES, Miguel Filipe (CERN)

Designing ESS cold linac BLM sy ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

# Designing ESS cold linac BLM system using heuristic optimisation algorithms

Wednesday 7 October 2015 15:10 (20 minutes)

Presenter: JAROSZ, Michał (ESS)

The Laser Laboratory for Acceler  $\cdots$ 

Contribution ID: 17

Type: not specified

# The Laser Laboratory for Acceleration and Applications (L2A2)

Wednesday 7 October 2015 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** Prof. BENLLIURE, Jose

Beam Profile in high intensity beams

Contribution ID: 18

Type: not specified

## Beam Profile in high intensity beams

**Presenter:** ROOSE, Charlotte (ESS)

Real time beam monitoring in the …

Contribution ID: 19

Type: not specified

### Real time beam monitoring in the INFN-LNS Superconducting Cyclotron injection line

Wednesday 7 October 2015 16:50 (20 minutes)

Presenter: NICOLOSI, Dario (INFN - National Institute for Nuclear Physics)

Developments and Optimisation · · ·

Contribution ID: 20

Type: not specified

#### Developments and Optimisation of the University of Birmingham Cyclotron

Wednesday 7 October 2015 17:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr PRICE, Tony (University of Birmingham (GB))

Proposal for a 72.75 MHz RFQ for …

Contribution ID: 21

Type: not specified

#### Proposal for a 72.75 MHz RFQ for the LINCE Accelerator Complex

Wednesday 7 October 2015 17:30 (20 minutes)

Presenter: Dr ORDUZ, Angie (University of Huelva)

Session 3. Invited talk: Solaris - T  $\cdots$ 

Contribution ID: 23

Type: not specified

#### Session 3. Invited talk: Solaris - The Polish Light Source - a new generation of high brightness storage rings

Thursday 8 October 2015 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr ADRIANA, Wawrzyniak (Solaris)

Linear optics characterization fro …

Contribution ID: 24

Type: not specified

#### Linear optics characterization from turn-by-turn measurements at the Alba storage ring

Thursday 8 October 2015 09:30 (20 minutes)

Presenter: CARLA', michele (cells-alba)

Storage Ring Performance Impro ...

Contribution ID: 25

Type: not specified

### Storage Ring Performance Improvement Based on Genetic Algorithms

Thursday 8 October 2015 09:50 (20 minutes)

Presenter: NUEL GAVALDÀ, xavier

Development and applications of  $\cdots$ 

Contribution ID: 26

Type: not specified

### Development and applications of the Time Correlated Single Photon Counting at ALBA

Thursday 8 October 2015 10:10 (20 minutes)

Presenter: TORINO, Laura (ALBA CELLS)

Diagnostics and feedback require ...

Contribution ID: 28

Type: not specified

#### Diagnostics and feedback requirements for the new Low-Emittance Ring of the ESRF

Thursday 8 October 2015 10:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SHEIDT, Bertus Kees (ESRF, France)

Beam Physics Problems at Light S  $\cdots$ 

Contribution ID: 29

Type: not specified

## **Beam Physics Problems at Light Sources**

Presenter: CARLA', Michele (cells-alba)

Session 4. Invited talk: Accelerat ...

Contribution ID: 30

Type: not specified

## Session 4. Invited talk: Accelerator applications at IBA

Thursday 8 October 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: Dr FORTON, Eric (IBA - Ion Beam Applications)

Invited talk: Progress in Accelera ...

Contribution ID: 31

Type: not specified

#### Invited talk: Progress in Accelerator Mass Spectrometry

Thursday 8 October 2015 12:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. SYNAL, Hans-Arno (ETH Zürich)

Best perfromance and optimizati ...

Contribution ID: 32

Type: not specified

# Best perfromance and optimization of a linear injector

Thursday 8 October 2015 12:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr PENESCU, Liviu

Proton beam optimization for do  $\cdots$ 

Contribution ID: 33

Type: not specified

#### Proton beam optimization for dosimetry studies with radiochromic films and ionization chambers at the 3 MV tandem accelerator of CNA

Thursday 8 October 2015 14:10 (20 minutes)

Presenter: BATTAGLIA, Maria Cristina (Centro Nacional de Aceleradores)

Study of heavy ion implanatation ···

Contribution ID: 35

Type: not specified

## Study of heavy ion implanatation into dielectric matrices

Thursday 8 October 2015 14:30 (20 minutes)

**Presenter:** BRUSCHETTA, Salvatore

Recent developments of the 1MV …

Contribution ID: 36

Type: not specified

# Recent developments of the 1MV AMS facility at CNA

Thursday 8 October 2015 14:50 (20 minutes)

Presenter: SCOGNAMIGLIO, Grazia (Centro Nacional de Aceleradores, Seville)

Preliminary beam profile studies f  $\cdots$ 

Contribution ID: 37

Type: not specified

# Preliminary beam profile studies for optimization of the CNA irradiation lines

Thursday 8 October 2015 15:10 (20 minutes)

Presenter: Dr MORILLA, Yolanda (CNA (US-CSIC-JA))

A versatile neutron monitor

Contribution ID: 38

Type: not specified

## A versatile neutron monitor

Thursday 8 October 2015 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** KAVRIGIN, Pavel (Vienna University of Technology (AT))

Measurement of the fluorescence ····

Contribution ID: 39

Type: not specified

#### Measurement of the fluorescence yield produced by a 135 to 2000 MeV proton beam at COSY

Thursday 8 October 2015 16:50 (20 minutes)

Presenter: ROOSE, Charlotte (ESS)

Outreach Seminar: Aceleradores …

Contribution ID: 40

Type: not specified

# Outreach Seminar: Aceleradores para medicina (in Spanish)

Thursday 8 October 2015 19:00 (1 hour)

Presenter: GALLARDO, María Isabel (Universidad de Sevilla)

Session 5. Invited talk: Next gene …

Contribution ID: 41

Type: not specified

# Session 5. Invited talk: Next generation detector technologies

Friday 9 October 2015 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr GREGOR, Ingrid-Maria (DESY)

TANGO control system for electr  $\cdots$ 

Contribution ID: 42

Type: not specified

### **TANGO** control system for electrostatic accelerators

Friday 9 October 2015 09:30 (20 minutes)

Presenter: Dr JOCO, Victor

Device Control Database Tool (D ...

Contribution ID: 43

Type: not specified

### **Device Control Database Tool (DCDB)**

Friday 9 October 2015 09:50 (20 minutes)

**Presenter:** Mr MASLOV, Pavel (Cosylab)

High Performance Tool For Coup …

Contribution ID: 44

Type: not specified

### **High Performance Tool For Coupled Linac Design**

Friday 9 October 2015 10:10 (20 minutes)

Presenter: Dr PANNIELLO, Marco (INFN - National Institute for Nuclear Physics)

International C  $\,\cdots\,\,$  / Report of Contributions

The GPU based Particle-in-Cell S  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 45

Type: not specified

### The GPU based Particle-in-Cell Solver

Friday 9 October 2015 10:30 (20 minutes)

Presenter: SOFRANAC, Martina (CST)

International C  $\,\cdots\,\,$  / Report of Contributions

Reward-renewal model of SiPM r  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 47

Type: not specified

#### Reward-renewal model of SiPM response to arbitrary waveform optical signals of beam loss monitoring systems

Friday 9 October 2015 12:30 (20 minutes)

Presenter: Dr VINOGRADOV, Sergey (University of Liverpool)

Characterization of the optical pe  $\cdots$ 

Contribution ID: 48

Type: not specified

## Characterization of the optical performance of high resolution electron beam imaging systems

Friday 9 October 2015 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr FIORITO, Ralph (Cockcroft Institute)

Non-invasive profile monitors for ···

Contribution ID: 49

Type: not specified

### Non-invasive profile monitors for energy-frontier machines

Friday 9 October 2015 11:50 (20 minutes)

Presenter: Dr JEFF, Adam (University of Liverpool (GB))

Recent developments of the supe ...

Contribution ID: 50

Type: not specified

## Recent developments of the supersonic gas-jet beam profile monitor

Friday 9 October 2015 12:10 (20 minutes)

Presenter: Dr ZHANG, Hao (University of Liverpool)

Summary and Conclusion

Contribution ID: 52

Type: not specified

### **Summary and Conclusion**

Friday 9 October 2015 12:50 (10 minutes)