Beyond WIMPs: From Theory to Detection

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome

Friday 29 May 2015 09:00 (10 minutes)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 1 Type: not specified

New Directions in Searching for DM beyond the WIMP

Friday 29 May 2015 09:10 (40 minutes)

Presenter: POSPELOV, Maxim (Perimeter Institute)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 2 Type: not specified

Theory Overview for beyond WIMP

Friday 29 May 2015 09:50 (40 minutes)

Presenter: ZUREK, Kathryn (LBNL)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 3 Type: not specified

Structure Formation in the LCDM Cosmology: Successes and Challenges

Friday 29 May 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: AVISHAI, Dekel (Hebrew University)

Session Classification: Structure Formation and Self-Interactions

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Self-interacting dark matter: Astrophysics

Friday 29 May 2015 11:00 (30 minutes)

Presenter: TULIN, Sean (York University)

Session Classification: Structure Formation and Self-Interactions

Discussion

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Discussion

Friday 29 May 2015 12:00 (30 minutes)

Presenter: ZUREK, Kathryn (LBNL)

Session Classification: Structure Formation and Self-Interactions

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Evidence for Dark Matter Self-Interactions via Collisionless Shocks in Cluster Mergers

Friday 29 May 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: RAIDAL, Martti (University of Tartu)

Session Classification: Structure Formation and Self-Interactions

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Self-interacting dark matter: Models and Signatures

Friday 29 May 2015 15:00 (30 minutes)

Presenter: YU, Hai-Bo (UC Riverside)

Session Classification: Structure Formation and Self-Interactions

Contribution ID: 8 Type: not specified

Double-Disk Dark Matter

Friday 29 May 2015 15:30 (30 minutes)

Presenter: KATZ, Andrey (University of Geneva and CERN)

Session Classification: Structure Formation and Self-Interactions

Contribution ID: 9 Type: not specified

Models of Self-Interacting and Strongly Interacting Dark Matter

Friday 29 May 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: TAIT, Tim (UC Irvine)

Session Classification: Models

The SIMP Miracle

Contribution ID: 10 Type: not specified

The SIMP Miracle

Presenter: KUFLIK, Eric (Cornell)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Models of Light DM

Friday 29 May 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: RUDERMAN, Josh (NYU)

Session Classification: Models

Discussion

Contribution ID: 12 Type: not specified

Discussion

Friday 29 May 2015 18:00 (30 minutes)

Presenter: POSPELOV, Maxim (Perimeter)

Session Classification: Models

Contribution ID: 13 Type: not specified

Introduction to DD and Searching for Light DM in Noble Liquids

Saturday 30 May 2015 09:00 (30 minutes)

Presenter: BUDNIK, Ranny (Weizmann)

Session Classification: Direct Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 14 Type: not specified

Light DM at LUX

Saturday 30 May 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: MANALAYSAY, Aaron (UC Davis)

Session Classification: Direct Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 15 Type: not specified

Semi-conductor probes of sub-GeV Dark Matter

Saturday 30 May 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: YU, Tien-Tien (Stony Brook)

Session Classification: Direct Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 16 Type: not specified

Light DM at (Super)CDMS

Saturday 30 May 2015 11:00 (40 minutes)

Presenters: COOLEY, Jodi (SMU); PYLE, Matt (UC Berkeley)

Session Classification: Direct Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 17 Type: not specified

Light DM at DAMIC

Saturday 30 May 2015 11:40 (30 minutes)

Presenter: TIFFENBERG, Javier (Fermilab)

Session Classification: Direct Detection of Light Dark Matter

Discussion

Contribution ID: 18 Type: not specified

Discussion

Saturday 30 May 2015 12:10 (30 minutes)

Presenter: FIGUEROA-FELICIANO, Enactali

Session Classification: Direct Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 19 Type: not specified

Using XENON100 to Probe DM-Induced Electronic Recoils

Saturday 30 May 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: LANG, Rafael (Purdue University)

Session Classification: Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 20 Type: not specified

Searches for Millicharged Particles

Saturday 30 May 2015 15:30 (30 minutes)

Presenter: IZAGUIRRE, Eder (Perimeter)

Session Classification: Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 21 Type: not specified

Using Molecules to probe sub-GeV Dark Matter

Saturday 30 May 2015 15:00 (30 minutes)

Presenter: SLONE, Oren (Tel-Aviv University)

Session Classification: Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 22 Type: not specified

Searching for Light Hidden Sectors with Electron Beams

Saturday 30 May 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: KRNJAIC, Gordan (Perimeter)

Session Classification: Detection of Light Dark Matter

Beyond WIMPs $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 23 Type: not specified

Discussion

Contribution ID: 24 Type: not specified

Dark Photon Dark Matter: Theory and Constraints

Sunday 31 May 2015 16:00 (30 minutes)

Presenter: PRADLER, Josef (Austrian Academy of Sciences)

Session Classification: Axions & Hidden Photons

Contribution ID: 25 Type: not specified

New Avenues to Search for Hidden Photons

Sunday 31 May 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: MARDON, Jeremy (Stanford)

Session Classification: Axions & Hidden Photons

Contribution ID: 26 Type: not specified

Solar WISPS

Sunday 31 May 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: REDONDO, Javier (Max Planck)

Session Classification: Axions & Hidden Photons

Discussion

Contribution ID: 27 Type: not specified

Discussion

Saturday 30 May 2015 17:30 (1 hour)

Presenter: PAPUCCI, Michele (LBNL)

Session Classification: Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 28 Type: not specified

Indirect Detection: a Status Update on Anomalies

Monday 1 June 2015 09:00 (30 minutes)

Indirect Detection: a Status Upda · · ·

Presenter: SLATYER, Tracy (MIT)

Session Classification: Indirect Detection

Contribution ID: 29 Type: not specified

Selected Fermi Results

Monday 1 June 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: MURGIA, Simona (UC Irvine)

Session Classification: Indirect Detection

Contribution ID: 30 Type: not specified

Exploring Contributions of Unresolved Point Sources to the GeV Excess

Monday 1 June 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: LISANTI, Mariangela (Princeton)

Session Classification: Indirect Detection

Contribution ID: 31 Type: not specified

New Limits on Dark Matter Scenarios from Neutrino Telescopes

Monday 1 June 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: IBARRA, Alejandro (TUM)

Session Classification: Indirect Detection

Discussion

Contribution ID: 32 Type: not specified

Discussion

Monday 1 June 2015 11:00 (30 minutes)

Presenter: CIRELLI, Marco

Session Classification: Indirect Detection

Contribution ID: 33 Type: not specified

Halo-Independent DD Analyses without Mass Assumptions

Saturday 30 May 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: FOX, Patrick (Fermilab)

Session Classification: Detection of Light Dark Matter

Contribution ID: 34 Type: not specified

A Cosmological Solution to the Hierarchy Problem

Friday 29 May 2015 17:30 (30 minutes)

Presenter: KAPLAN, David (Johns Hopkins)

Session Classification: Models

Contribution ID: 35 Type: not specified

Gravitational Interactions of Matter and Dark Matter

Sunday 31 May 2015 17:30 (30 minutes)

Presenter: BAI, Yang (University of Wisconsin-Madison)

Session Classification: Axions & Hidden Photons