Workshop on picosecond photon sensors for physics and medical applications

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome

Monday 8 June 2015 09:30 (10 minutes)

Presenters: KUPCO, Alexander (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ)); ROYON, Christophe (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ)); LE DU, Patrick (IPN Lyon)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Tracking in 4 dimensions

Monday 8 June 2015 09:40 (40 minutes)

Presenter: CARTIGLIA, Nicolo (INFN)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Development of a Picosecond fast Start Counter with Tracking Capabilities

Monday 8 June 2015 10:20 (40 minutes)

Presenter: DICKESCHEID, Michael

Contribution ID: 3 Type: not specified

Timing methods using fast integrated technologies

Monday 8 June 2015 11:30 (40 minutes)

Presenter: GENAT, Jean-Francois (CNRS/IN2P3)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Spiral scanning of keV electrons: applications in picosecond photon sensors

Monday 8 June 2015 12:10 (30 minutes)

Presenter: MARGARYAN, Amur (Alikhanian National Science Laboratory)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

The program of the COST Action "Fast Advanced Scintillator Timing (FAST)"

Monday 8 June 2015 12:40 (30 minutes)

Presenter: VARELA, Joao (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Part)

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Timing detectors in particle physics and applications

Monday 8 June 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: ROYON, Christophe (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

AFP TOF detector

Monday 8 June 2015 15:00 (30 minutes)

Presenter: NOZKA, Libor (Palacky University (CZ))

Contribution ID: 8 Type: not specified

Grazing diamond detector for timing at AFP

Presenter: CHIODINI, Gabriele (Universita del Salento (IT))

GASTOF

Contribution ID: 9 Type: not specified

GASTOF

Tuesday 9 June 2015 16:40 (30 minutes)

Presenter: PIOTRZKOWSKI, Krzysztof (Universite Catholique de Louvain (UCL) (BE))

Contribution ID: 10 Type: not specified

QUARTIC in CT-PPS

Monday 8 June 2015 17:10 (30 minutes)

Presenter: ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Contribution ID: 11 Type: not specified

Voyage of pixel detectors from particle physics through biomedical imaging up to outer space

Wednesday 10 June 2015 10:40 (40 minutes)

Presenter: POSPISIL, Stanislav (Czech Technical University (CZ))

Contribution ID: 12 Type: not specified

Current and future ASICs for precision timing measurement

Tuesday 9 June 2015 09:30 (40 minutes)

Presenter: VARNER, Gary (University of Hawaii)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Timing considerations about Front End electronics for SiPM readout

Presenter: GASCON, David (University of Barcelona (ES))

Contribution ID: 14 Type: not specified

The new version of SAMPIC

Tuesday 9 June 2015 10:10 (40 minutes)

Presenter: BRETON, Dominique Robert (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (FR))

Contribution ID: 15 Type: not specified

Testing SAMPIC

Tuesday 9 June 2015 11:20 (30 minutes)

Presenter: DE CAQUERAY, Victor

Contribution ID: 16 Type: not specified

Design of a new TDC with picosecond resolution in 65nm

Tuesday 9 June 2015 11:50 (40 minutes)

Presenter: HORSTMANN, Moritz (CERN)

Contribution ID: 17 Type: not specified

WaveDAQ - A novel TDAQ system for large experiments with picosecond measurements

Presenter: RITT, Stefan (Paul Scherrer Institute)

Contribution ID: 18 Type: not specified

MCP-PMT measurements in JLO laboratory

Tuesday 9 June 2015 12:30 (30 minutes)

Presenter: CHYTKA, Ladislav (Palacky University (CZ))

Testing Torch

Contribution ID: 19 Type: not specified

Testing Torch

Tuesday 9 June 2015 14:30 (40 minutes)

Presenter: VAN DIJK, Maarten (University of Bristol (GB))

Contribution ID: 20 Type: not specified

Development of an MCP-PMT for the TORCH Cherenkov PID system

Tuesday 9 June 2015 15:10 (30 minutes)

Presenter: CONNEELY, Thomas (Photek LTD)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Detector testing with short laser pulses

Tuesday 9 June 2015 16:10 (30 minutes)

Presenter: KODYS, Peter (Charles University (CZ))

Contribution ID: 22 Type: not specified

News from Photonis

Wednesday 10 June 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: DUARTE PINTO, Serge

Contribution ID: 23 Type: not specified

The SHIP experiment

Wednesday 10 June 2015 15:00 (40 minutes)

Contribution ID: 24 Type: not specified

Atomic Layer Deposition functionalized microchannel plate photodetectors for precision timing

Monday 8 June 2015 16:30 (40 minutes)

Presenter: WAGNER, Robert

Contribution ID: 25 Type: not specified

Absolute calibration of magnetic spectrometers by TOF

Wednesday 10 June 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: MARGARYAN, Amur (Alikhanian National Science Laboratory)

tba

Contribution ID: 26 Type: not specified

tba

Presenter: LEMOIGNE, Yves (European Scientific Institute (FR))

Contribution ID: 27 Type: not specified

Sampling at high frequency rate with the ASM

Wednesday 10 June 2015 11:50 (30 minutes)

Presenter: MAGNE, Magali (Univ. Blaise Pascal Clermont-Fe. II (FR))

Contribution ID: 28 Type: not specified

Efficient 511keV detection through using Cherenkov Light Production

Wednesday 10 June 2015 10:00 (40 minutes)

Presenter: YVON, Dominique

Contribution ID: 29 Type: not specified

Application of scCVD Diamond Detectors for proton beam diagnostics at INP pAN

Wednesday 10 June 2015 12:20 (40 minutes)

Presenter: JASTRZAB, Marcin (Universita dell'Insubria-Unknown-Unknown)

Contribution ID: 30 Type: not specified

Workshop conclusion

Wednesday 10 June 2015 15:40 (10 minutes)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Photon timing with micro-channel plates

Monday 8 June 2015 15:30 (30 minutes)

Presenter: TABARELLI DE FATIS, Tommaso (Universita & INFN, Milano-Bicocca (IT))

Contribution ID: 32 Type: not specified

The CT-PPS project and timing detectors

Tuesday 9 June 2015 17:10 (30 minutes)

Presenter: VARELA, Joao (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Part)