5th Joint HiLumi LHC-LARP Annual Meeting



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome: HiLumi LHC in the CERN program and a personal recollection

Monday, 26 October 2015 14:00 (20 minutes)

Welcome: HiLumi LHC in the CE · · ·

Presenter: HEUER, Rolf (CERN)

Session Classification: Plenary Session Monday 26.10 PM

Contribution ID: 2 Type: not specified

LHC Run 2: experience and prospects

Monday, 26 October 2015 14:50 (30 minutes)

Presenter: LAMONT, Mike (CERN)

Session Classification: Plenary Session Monday 26.10 PM

Contribution ID: 3 Type: not specified

CERN plan for accelerator & schedule (ions, other exp.)

Monday, 26 October 2015 14:20 (30 minutes)

Presenter: BORDRY, Frederick (CERN)

Session Classification: Plenary Session Monday 26.10 PM

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

LARP and its evolution as construction project & sustainability of US collaboration on LHC operation

Tuesday, 27 October 2015 08:30 (30 minutes)

Presenter: PROCARIO, Michael (US Department of Energy)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 AM

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

KEK and HiLumi: support and competition from other project

Monday, 26 October 2015 15:20 (30 minutes)

Presenter: TOKUSHUKU, Katsuo (High Energy Accelerator Research Organization (JP))

Session Classification: Plenary Session Monday 26.10 PM

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Status of HiLumi: from Design Study to construction Project

Monday, 26 October 2015 16:30 (30 minutes)

Status of Hi
Lumi: from Design St $\,\cdots$

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Plenary Session Monday 26.10 PM

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

The new Civil Engineering lay-out: technical and planning challenge

Tuesday, 27 October 2015 17:30 (30 minutes)

Presenter: OSBORNE, John Andrew (CERN)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Plenary Session Tuesday 27.10 PM}$

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

From US-LARP to US-HiLumi

Tuesday, 27 October 2015 09:00 (30 minutes)

Presenter: APOLLINARI, Giorgio (Fermi National Accelerator Laboratory (FNAL))

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 AM

Contribution ID: 9 Type: not specified

Status report of the LIU project

Monday, 26 October 2015 17:30 (30 minutes)

Presenter: MEDDAHI, Malika (CERN)

Session Classification: Plenary Session Monday 26.10 PM

Contribution ID: 10 Type: not specified

Physics prospects at the HL-LHC and beyond

Thursday, 29 October 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: GIANOTTI, Fabiola (CERN)

Session Classification: Close-out Session

Contribution ID: 11 Type: not specified

Overview of the new magnets for HiLumi

Tuesday, 27 October 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 AM

Contribution ID: 12 Type: not specified

Crab Cavity design and production status

Tuesday, 27 October 2015 11:00 (30 minutes)

Presenters: CAPATINA, Ofelia (CERN); CALAGA, Rama (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 AM

Contribution ID: 13 Type: not specified

Collimation status and recent baseline changes

Tuesday, 27 October 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: REDAELLI, Stefano (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 AM

Contribution ID: 14 Type: not specified

Lessons learnt from LHC operation for the upgrade of the injection and beam dumping systems

Tuesday, 27 October 2015 15:20 (20 minutes)

Presenter: UYTHOVEN, Jan (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 15 Type: not specified

Cold powering new baseline

Tuesday, 27 October 2015 12:00 (30 minutes)

Presenter: BALLARINO, Amalia (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 AM

Contribution ID: 16 Type: not specified

Baseline parameters, feedback from MD and outcome from the HL-LHC/LIU day

Tuesday, 27 October 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: ARDUINI, Gianluigi (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 AM

Contribution ID: 17 Type: not specified

Cryogenics re-baseline for HiLumi and operational experience

Tuesday, 27 October 2015 14:00 (20 minutes)

Presenter: CLAUDET, Serge (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 18 Type: not specified

SPS Crab cavity integration and test programme

Tuesday, 27 October 2015 15:40 (20 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 19 Type: not specified

11T on the road towards higher field

Thursday, 29 October 2015 16:00 (30 minutes)

Presenter: BOTTURA, Luca (CERN)

Session Classification: Close-out Session

Contribution ID: 20 Type: not specified

Integration status and issues

Tuesday, 27 October 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: FESSIA, Paolo (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 21 Type: not specified

From PDR to TDR: open issues, technical infrastructure and integrating collaborations

Tuesday, 27 October 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: BEJAR ALONSO, Isabel (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 22 Type: not specified

HiLumi: new governance and project office

Monday, 26 October 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Plenary Session Monday 26.10 PM

Contribution ID: 23 Type: not specified

Closing remarks

Thursday, 29 October 2015 17:00 (15 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Close-out Session

Contribution ID: 24 Type: not specified

Vacuum system design and progress

Tuesday, 27 October 2015 14:40 (20 minutes)

Presenter: BAGLIN, Vincent (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 25 Type: not specified

Circuit protection: progress and challenges at HL-LHC

Tuesday, 27 October 2015 14:20 (20 minutes)

Presenter: AUCHMANN, Bernhard (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 26 Type: not specified

Beam diagnostics

Tuesday, 27 October 2015 15:00 (20 minutes)

Presenter: LEFEVRE, Thibaut (CERN)

Session Classification: Plenary Session Tuesday 27.10 PM

Contribution ID: 27 Type: not specified

Introduction

Thursday, 29 October 2015 08:30 (15 minutes)

Presenter: DI GIROLAMO, Beniamino (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 28 Type: not specified

Overview of aperture, risks, losses, collimation and background

Thursday, 29 October 2015 08:45 (30 minutes)

Presenter: BURKHARDT, Helmut (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 29 Type: not specified

Sources of failures and their tracking

Thursday, 29 October 2015 09:30 (20 minutes)

Presenter: SJOBAEK, Kyrre Ness (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 30 Type: not specified

Effects of losses and LHC/HL-LHC comparison in ATLAS and CMS

Thursday, 29 October 2015 09:50 (20 minutes)

Presenter: GUTHOFF, Moritz (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 31 Type: not specified

LHC VAX Displacement and impact on experiments

Thursday, 29 October 2015 10:55 (20 minutes)

Presenter: SANCHEZ GALAN, Francisco (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 32 Type: not specified

Experiments upgrade plans

Thursday, 29 October 2015 10:10 (20 minutes)

Presenter: BERTOLUCCI, Sergio (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 33 Type: not specified

Pile-up (maximum and density) and bunch length - Discussion

Thursday, 29 October 2015 11:45 (15 minutes)

Presenters: DI GIROLAMO, Beniamino (CERN); CONTARDO, Didier Claude (Universite Claude Bernard-Lyon I (FR)); EINSWEILER, Kevin (Lawrence Berkeley National Lab. (US)); FARTOUKH, Stephane (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 34 Type: not specified

Pile-up and bunch length: experiments input

Thursday, 29 October 2015 11:15 (30 minutes)

Presenter: WELLS, Pippa (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 35 Type: not specified

LHCb request for running at nominal LHC luminosity

Thursday, 29 October 2015 13:30 (20 minutes)

Presenter: THOMAS, Eric (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 PM

Contribution ID: 36 Type: not specified

Energy deposition aspects for LHCb request

Thursday, 29 October 2015 14:10 (20 minutes)

Presenter: CERUTTI, Francesco (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 PM

Contribution ID: 37 Type: not specified

Hardware changes around LHCb

Thursday, 29 October 2015 14:30 (20 minutes)

Presenter: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 PM

Contribution ID: 38 Type: not specified

Heavy ions requests for all experiments

Thursday, 29 October 2015 14:50 (20 minutes)

Presenter: WESSELS, Johannes Peter (Westfaelische Wilhelms-Universitaet Muenster (DE))

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 PM

Contribution ID: 39 Type: not specified

Heavy ions perfomance

Thursday, 29 October 2015 15:10 (20 minutes)

Presenter: JOWETT, John (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 PM

Contribution ID: 40 Type: not specified

Optics aspects and impact on luminosity

Thursday, 29 October 2015 13:50 (20 minutes)

Presenter: DE MARIA, Riccardo (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 PM

D1 status

Contribution ID: 42 Type: not specified

D1 status

Friday, 30 October 2015 08:30 (25 minutes)

Presenter: SUGANO, Michinaka

Session Classification: WP3 Niobium Ti magnets

Contribution ID: 43 Type: not specified

D2 status

Friday, 30 October 2015 08:55 (25 minutes)

Presenter: FABBRICATORE, Pasquale (Universita e INFN Genova (IT))

Session Classification: WP3 Niobium Ti magnets

Q4 status

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Q4 status

Friday, 30 October 2015 09:20 (25 minutes)

Presenter: RIFFLET, Jean-Michel

Session Classification: WP3 Niobium Ti magnets

Contribution ID: 45 Type: not specified

Orbit corrector status

Friday, 30 October 2015 09:45 (25 minutes)

Presenter: TORAL, Fernando (Centro de Investigaciones Energ. Medioambientales y Tecn. - (ES)

Session Classification: WP3 Niobium Ti magnets

Contribution ID: 46 Type: not specified

High order correctors status

Friday, 30 October 2015 10:10 (20 minutes)

Presenter: VOLPINI, Giovanni (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Session Classification: WP3 Niobium Ti magnets

Contribution ID: 48 Type: not specified

Cryogenic update for SPS & LHC

Friday, 30 October 2015 09:00 (20 minutes)

Presenter: DELPRAT, Laurent Paul (CERN)

Session Classification: Joint Session WP4-WP9-WP12-WP15

Contribution ID: 49 Type: not specified

Vacuum considerations for SPS and LHC

Friday, 30 October 2015 09:20 (20 minutes)

Presenter: BAGLIN, Vincent (CERN)

Session Classification: Joint Session WP4-WP9-WP12-WP15

Contribution ID: 50 Type: not specified

SPS integration in LSS6

Friday, 30 October 2015 09:40 (20 minutes)

Presenter: MUTTONI, Yvon (CERN)

Session Classification: Joint Session WP4-WP9-WP12-WP15

Contribution ID: 51 Type: not specified

Transverse feedback in the HL-LHC era

Wednesday, 28 October 2015 11:00 (30 minutes)

Presenters: LI, Kevin Shing Bruce (CERN); HOFLE, Wolfgang (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP4

Contribution ID: 52 Type: not specified

Impedance and beam stability

Wednesday, 28 October 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: BIANCACCI, Nicolo (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP4

Contribution ID: 53 Type: not specified

Cavity impedance summary

Wednesday, 28 October 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: BURT, Graeme (Lancaster University)

Session Classification: Joint Session WP2-WP4

Contribution ID: 54

Type: not specified

Transverse emittance growth due to CC RF noise, and requirements for the CC RF

Wednesday, 28 October 2015 08:30 (30 minutes)

Presenter: BAUDRENGHIEN, Philippe (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP4

Contribution ID: 55 Type: not specified

Effect of noise (crab cavities, damper, power converters, etc) on colliding beam in the LHC and implication to HL-LHC

Wednesday, 28 October 2015 09:00 (30 minutes)

Presenters: BARRANCO GARCIA, Javier (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH)); QIANG,

Ji (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: Joint Session WP2-WP4

Contribution ID: 56 Type: not specified

800 MHz HOM coupler simulations

Wednesday, 28 October 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: ROGGEN, Toon (CERN)

Session Classification: WP4 Session: LHC harmonic cavities

Contribution ID: 57 Type: not specified

800 MHz 2-Cavity module simulations

Wednesday, 28 October 2015 17:30 (30 minutes)

Presenter: SHASHKOV, Yaroslav

Session Classification: WP4 Session: LHC harmonic cavities

Contribution ID: 58 Type: not specified

FPC and **HOM** test boxes

Wednesday, 28 October 2015 14:20 (20 minutes)

Presenter: TUTTE, Adam Richard John (Lancaster University (GB))

Session Classification: WP4 Session

Contribution ID: 59 Type: not specified

UK pre-series bid

Wednesday, 28 October 2015 14:00 (20 minutes)

Presenter: BURT, Graeme (Lancaster University)

Session Classification: WP4 Session

Discussion

Contribution ID: 60 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 28 October 2015 15:30 (30 minutes)

Session Classification: WP4 Session

Contribution ID: 61 Type: not specified

Results of the scrubbing run and implications for HL-LHC: stability and heat loads from electron clouds, implications for the design of the beam screen (baffles, no baffles)

Wednesday, 28 October 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: IADAROLA, Giovanni (CERN)

Session Classification: Joint Session W2-WP9

Contribution ID: 62 Type: not specified

Heat loads due to impedance: uodate and required upgrades

Wednesday, 28 October 2015 12:00 (30 minutes)

Presenter: SALVANT, Benoit (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP9-WP12

Contribution ID: 63 Type: not specified

Field quality update (including fringe fields)

Wednesday, 28 October 2015 14:00 (30 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP3: Field quality

Contribution ID: 64 Type: not specified

Field quality update and recent tracking results

Wednesday, 28 October 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: GIOVANNOZZI, Massimo (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP3: Field quality

Contribution ID: 66 Type: not specified

Beam screen/cold bore design and tolerances

Wednesday, 28 October 2015 15:00 (30 minutes)

Presenter: GARION, Cedric (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP3-WP9-WP12: Vacuum and cooling

Contribution ID: 67 Type: not specified

IR magnet cooling

Wednesday, 28 October 2015 15:30 (30 minutes)

Presenter: VAN WEELDEREN, Rob (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP3-WP9-WP12: Vacuum and cooling

Contribution ID: 68 Type: not specified

Overview on cryostat design for the HiLumi magnets: where are we at the end of the HiLumi activity

Friday, 30 October 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: YANG, Yifeng

Session Classification: WP6 Session

Contribution ID: 69 Type: not specified

Update on integration of the Cold Powering system at P1 and P5

Friday, 30 October 2015 09:00 (30 minutes)

Presenter: FESSIA, Paolo (CERN)

Session Classification: WP6 Session

Contribution ID: 70 Type: not specified

Progress on quench measurements on high current MgB2 cables

Friday, 30 October 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: GIANNELLI, Sebastiano (CERN)

Session Classification: WP6 Session

Contribution ID: 71 Type: not specified

Conclusions on energy deposition studies for the Cold Powering system

Friday, 30 October 2015 11:10 (30 minutes)

Presenter: BROGGI, Francesco (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Session Classification: WP6 Session

Contribution ID: 72 Type: not specified

Status and plan to determine damage limits of magnets in the injection and dump region

Wednesday, 28 October 2015 14:00 (30 minutes)

Presenter: RAGINEL, Vivien (Vienna University of Technology (AT))

Session Classification: Joint Session WP5-WP7-WP8-WP14

Contribution ID: 73 Type: not specified

FLUKA simulations of beam losses during and injection and beam dump

Wednesday, 28 October 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: LECHNER, Anton (CERN)

Session Classification: Joint Session WP5-WP7-WP8-WP14

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Material testing for injection and transfer line absorbers

Wednesday, 28 October 2015 15:00 (30 minutes)

Presenter: NUIRY, Francois-Xavier (CERN)

Session Classification: Joint Session WP5-WP7-WP8-WP14

Contribution ID: 75 Type: not specified

Material testing for collimators

Wednesday, 28 October 2015 15:30 (30 minutes)

Presenter: CARRA, Federico (CERN)

Session Classification: Joint Session WP5-WP7-WP8-WP14

Contribution ID: **76**Type: **not specified**

Aperture in case of an asynchronous beam dump with ATS optics

Wednesday, 28 October 2015 17:00 (30 minutes)

Presenter: BRUCE, Roderik (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP5-WP7-WP8-WP14

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Crab cavity failure modes and IR protection

Wednesday, 28 October 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: Mrs SANTAMARIA GARCIA, Andrea (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))

Session Classification: Joint Session WP5-WP7-WP8-WP14

Contribution ID: 78 Type: not specified

Test communication and data sharing

Friday, 30 October 2015 15:00 (30 minutes)

Presenter: SABBI, GianLuca (LBNL)

Session Classification: WP3 Triplets: status and plan

Contribution ID: 79 Type: not specified

MQXF magnet alignment

Friday, 30 October 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: PRIN, Herve (CERN)

Session Classification: Triplets: construction and assembly

Contribution ID: 80 Type: not specified

Coil fabrication update

Friday, 30 October 2015 12:00 (30 minutes)

Presenters: HOLIK, Eddie (Fermilab); CAVANNA, Eugenio

Session Classification: Triplets: construction and assembly

Contribution ID: 81 Type: not specified

Status and plan

Friday, 30 October 2015 11:00 (30 minutes)

Presenters: AMBROSIO, Giorgio (Fermilab); FERRACIN, Paolo (CERN)

Session Classification: Triplets: construction and assembly

Contribution ID: 82 Type: not specified

Discussion on magnet requirements

Friday, 30 October 2015 14:00 (1 hour)

Presenter: CARCAGNO, Ruben Horacio

Session Classification: WP3 Triplets: status and plan

Contribution ID: 83 Type: not specified

Energy deposition in the triplets and matching section

Wednesday, 28 October 2015 16:30 (30 minutes)

Presenter: TSINGANIS, Andrea (CERN)

Session Classification: Joint Session WP2-WP3-WP10

Contribution ID: 85 Type: not specified

Update on cryogenics cooling

Friday, 30 October 2015 11:00 (10 minutes)

Presenters: BALLARINO, Amalia (CERN); CLAUDET, Serge (CERN)

Session Classification: WP6 Session

Contribution ID: **86** Type: **not specified**

Aperture and protection tolerance for the injection into LHC

Wednesday, 28 October 2015 17:30 (30 minutes)

Presenter: VELOTTI, Francesco Maria (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))

Session Classification: Joint Session WP2-WP5-WP7-WP8-WP14

Contribution ID: 87 Type: not specified

How precisely can we control our magnets? Experience and impact on the expected control of machine parameters (tune and chromaticity)

Friday, 30 October 2015 09:00 (30 minutes)

Presenter: SOLFAROLI CAMILLOCCI, Matteo (CERN)

Session Classification: WP2 Session (in room 6-R-012)

Contribution ID: 88 Type: not specified

Challenges of optics control for HL-LHC and beta* luminosity levelling

Friday, 30 October 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: TOMAS GARCIA, Rogelio (CERN)

Session Classification: WP2 Session (in room 6-R-012)

Contribution ID: 90 Type: not specified

Beam-beam effects and stability of the beams during operational cycle

Friday, 30 October 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: TAMBASCO, Claudia (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))

Session Classification: WP2 Session (in room 6-R-012)

Contribution ID: 91 Type: not specified

BBLR compensation in HL-LHC

Friday, 30 October 2015 11:00 (30 minutes)

Presenter: VALISHEV, Aleksander (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: WP2 Session (in room 6-R-012)

Contribution ID: 92 Type: not specified

BBLR compensation simulations for SPS/LHC tests

Friday, 30 October 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Session Classification: WP2 Session (in room 6-R-012)

Contribution ID: 93 Type: not specified

Luminosity modelling for HL-LHC

Friday, 30 October 2015 12:00 (30 minutes)

Presenter: ANTONIOU, Fanouria (CERN)

Session Classification: WP2 Session (in room 6-R-012)

Contribution ID: 94 Type: not specified

Introduction

Wednesday, 28 October 2015 09:30 (10 minutes)

Presenter: WOLLMANN, Daniel (CERN)

Session Classification: Joint Session WP3-WP6-WP7-WP11

Contribution ID: 95 Type: not specified

Nb-Ti circuit protection (20+5)

Wednesday, 28 October 2015 09:40 (25 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Joint Session WP3-WP6-WP7-WP11

Contribution ID: 96 Type: not specified

SC Link protection (20+5)

Wednesday, 28 October 2015 10:05 (25 minutes)

Presenter: BALLARINO, Amalia (CERN)

Session Classification: Joint Session WP3-WP6-WP7-WP11

Contribution ID: 97 Type: not specified

Triplet circuit protection with heaters and CLIQ (20+10)

Wednesday, 28 October 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: RAVAIOLI, Emmanuele (Twente Technical University (NL))

Session Classification: Joint Session WP3-WP6-WP7-WP11

Contribution ID: 98 Type: not specified

MQXF protection & HQ-program experience (20+10)

Wednesday, 28 October 2015 11:00 (30 minutes)

Presenter: AMBROSIO, Giorgio (Fermilab)

Session Classification: Joint Session WP3-WP6-WP7-WP11

Contribution ID: 99 Type: not specified

11 T protection (20+10)

Wednesday, 28 October 2015 12:00 (30 minutes)

Presenter: IZQUIERDO BERMUDEZ, Susana (CERN)

Session Classification: Joint Session WP3-WP6-WP7-WP11

Contribution ID: 100 Type: not specified

Overview of EuCARD2 study and plans for EuCARD3

Monday, 26 October 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: ROSSI, Adriana (CERN)

Session Classification: WP5 Session: Materials

Contribution ID: 101 Type: not specified

Status of the BNL tests and plans for new ones including simulations

Monday, 26 October 2015 11:00 (30 minutes)

Presenter: SIMOS, Nick (BNL)

Session Classification: WP5 Session: Materials

Contribution ID: 104 Type: not specified

Brief recall of HRM tests: Preliminary considerations on jaw robustness for HL beams

Monday, 26 October 2015 11:30 (30 minutes)

Brief recall of HRM tests: Prelimi · · ·

Presenter: CARRA, Federico (CERN)

Session Classification: WP5 Session: Materials

Contribution ID: 105 Type: not specified

Introduction

Wednesday, 28 October 2015 10:00 (10 minutes)

Presenter: REDAELLI, Stefano (CERN)

Session Classification: WP5 Session: FP7 HiLumi

Contribution ID: 106 Type: not specified

Tracking simulations - where we are and what needs to be done

Wednesday, 28 October 2015 10:10 (15 minutes)

Presenter: BRUCE, Roderik (CERN)

Session Classification: WP5 Session: FP7 HiLumi

Contribution ID: 107 Type: not specified

Energy deposition - where we are and what needs to be done

Wednesday, 28 October 2015 11:00 (20 minutes)

Presenter: LECHNER, Anton (CERN)

Session Classification: WP5 Session: FP7 HiLumi

Contribution ID: 108 Type: not specified

Collimation designs for HL - where we are and what needs to be done

Wednesday, 28 October 2015 11:20 (15 minutes)

Presenter: BERTARELLI, Alessandro (CERN)

Session Classification: WP5 Session: FP7 HiLumi

Contribution ID: 109 Type: not specified

Collimation backgrounds at HL-LHC

Wednesday, 28 October 2015 11:35 (20 minutes)

Presenter: KWEE-HINZMANN, Regina (Royal Holloway University of London (GB))

Session Classification: WP5 Session: FP7 HiLumi

Contribution ID: 110 Type: not specified

Collimation cleaning during optics changes at HL-LHC

Wednesday, 28 October 2015 11:55 (20 minutes)

Presenter: TYGIER, Sam

Session Classification: WP5 Session: FP7 HiLumi

Contribution ID: 111 Type: not specified

CERN/UK: prospect for UK contributions to collimation

Wednesday, 28 October 2015 12:15 (15 minutes)

Presenter: GIBSON, Stephen (Royal Holloway, University of London)

Session Classification: WP5 Session: FP7 HiLumi

Contribution ID: 112 Type: not specified

Cryomodule layout update

Friday, 30 October 2015 08:40 (20 minutes)

Presenter: CAPATINA, Ofelia (CERN)

Session Classification: Joint Session WP4-WP9-WP12-WP15

Contribution ID: 113 Type: not specified

RFD, cavity measurements and treatment procedure

Wednesday, 28 October 2015 15:00 (20 minutes)

Presenter: DE SILVA, Subashini (Old Dominion University (US))

Session Classification: WP4 Session

Contribution ID: 114 Type: not specified

DQW, cavity measurements and treatment procedure

Wednesday, 28 October 2015 14:40 (20 minutes)

Presenter: VERDÚ ANDRÉS, Silvia (Brookhaven National Laboratory BNL)

Session Classification: WP4 Session

Contribution ID: 115 Type: not specified

Collimation hierarchy and tracking for extraction failures

Thursday, 29 October 2015 09:15 (15 minutes)

Presenter: BRUCE, Roderik (CERN)

Session Classification: Joint Plenary Session with Experiments 29.10 AM

Contribution ID: 116 Type: not specified

WP4 Introduction

Friday, 30 October 2015 08:30 (10 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama (CERN)

Session Classification: Joint Session WP4-WP9-WP12-WP15

Discussion

Contribution ID: 117 Type: not specified

Discussion

Friday, 30 October 2015 10:00 (30 minutes)

Session Classification: Joint Session WP4-WP9-WP12-WP15

Contribution ID: 118 Type: not specified

EP status at **KEK**

Wednesday, 28 October 2015 15:20 (10 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama (CERN)

Session Classification: WP4 Session

Contribution ID: 119 Type: not specified

Presentation by Ruben

Wednesday, 28 October 2015 08:30 (30 minutes)

Presenter: CARCAGNO, Ruben Horacio

Session Classification: WP3 Session: Triplet specifications