### **IDT RapidIO training**

### **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

### RapidIO 101

Tuesday 14 July 2015 09:30 (30 minutes)

**Session Classification:** Training session 1

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### - Overview of Switch and Bridge devices

Tuesday 14 July 2015 10:00 (30 minutes)

**Session Classification:** Training session 1

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### - Overview of 4 node cluster hardware

Tuesday 14 July 2015 10:50 (30 minutes)

**Session Classification:** Training session 1

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### - Kernel software and interfaces

Tuesday 14 July 2015 11:20 (40 minutes)

**Session Classification:** Training session 1

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

## - Work with example code for kernel interfaces and latency tests, establish cluster login IDs and access

Tuesday 14 July 2015 12:00 (30 minutes)

**Session Classification:** Training session 1

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# - Complete kernel interface code examples, if necessary

Tuesday 14 July 2015 14:00 (1 hour)

**Session Classification:** Training session 2

Contribution ID: 6 Type: not specified

### - Fabric Management, RDMA, and RDMA Sockets software overview

Tuesday 14 July 2015 15:00 (1 hour)

**Session Classification:** Training session 2

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

# - Design for a file-transfer application, start implementing

Tuesday 14 July 2015 16:20 (1h 10m)

**Session Classification:** Training session 2

Contribution ID: 8 Type: not specified

### - Implementation of file-transfer application (hands on!)

Wednesday 15 July 2015 09:30 (1h 30m)

**Session Classification:** Training session 3

Contribution ID: 9 Type: not specified

### - Implementation of file-transfer application (hands on!)

Wednesday 15 July 2015 11:20 (1h 10m)

**Session Classification:** Training session 3

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### - Latency/throughput measurement

Wednesday 15 July 2015 14:00 (45 minutes)

**Session Classification:** Training session 4

Contribution ID: 11 Type: not specified

### - Design for interoperability and performance

Wednesday 15 July 2015 14:45 (45 minutes)

**Session Classification:** Training session 4

Contribution ID: 12 Type: not specified

### - Software update procedure

Wednesday 15 July 2015 15:50 (45 minutes)

**Session Classification:** Training session 4

Contribution ID: 13 Type: not specified

# - Complete implementation of file-transfer application (hands on)

Wednesday 15 July 2015 16:35 (45 minutes)

**Session Classification:** Training session 4

Contribution ID: 14 Type: not specified

### - NAT/CommAgility presentation

Thursday 16 July 2015 09:00 (2 hours)

**Session Classification:** Training session 5

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### - IDT RapidIO System Modelling Tool Training

Thursday 16 July 2015 11:20 (1h 10m)

**Session Classification:** Training session 5

Contribution ID: 16 Type: not specified

## - IDT RapidIO System Modelling Tool system simulation exercise

Thursday 16 July 2015 14:00 (1 hour)

**Session Classification:** Training session 6

Contribution ID: 17 Type: not specified

### Software/Hardware Architectural discussion for this years Analytics task (IDT & CERN only)

Thursday 16 July 2015 15:20 (1 hour)

**Session Classification:** Training session 6