## 6th SHiP Collaboration Meeting

# **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

### Welcome and news

Wednesday 7 October 2015 13:45 (15 minutes)

**Presenter:** GOLUTVIN, Andrei (Imperial College London)

Session Classification: Detector

Contribution ID: 1 Type: not specified

## News on physics and sensitivity studies

Wednesday 7 October 2015 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** SERRA, Nicola (Universitaet Zuerich (CH))

Session Classification: Detector

Contribution ID: 2 Type: not specified

## Progress with tau neutrino detector

Wednesday 7 October 2015 14:30 (5 minutes)

**Presenter:** DE LELLIS, Giovanni (Universita e INFN, Napoli (IT))

Session Classification: Detector

Contribution ID: 3 Type: not specified

## **Upstream tagger and Timing detector**

Wednesday 7 October 2015 15:30 (10 minutes)

Presenter: KORZENEV, Alexander (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: Detector

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### **Plans towards TDR**

Wednesday 7 October 2015 16:40 (30 minutes)

Presenter: JACOBSSON, Richard (CERN)

Session Classification: Detector

CRB meeting

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## **CRB** meeting

Wednesday 7 October 2015 18:00 (1h 30m)

Session Classification: Detector

Introduction

Contribution ID: 6 Type: not specified

### Introduction

**Presenter:** GOLUTVIN, Andrei (Imperial College London)

6th SHiP Collab  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Theory talk

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

## Theory talk

Presenter: TBC

Contribution ID: 8 Type: not specified

## Hidden sector searches using displaced decays in ATLAS

Thursday 8 October 2015 13:30 (25 minutes)

**Presenter:** MERMOD, Philippe (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

### Hidden Sector searches in the CMS experiment

Thursday 8 October 2015 13:55 (25 minutes)

Presenters: SHCHUTSKA, Lesya (University of Florida (US)); TITOV, Maxim (CEA Saclay)

**Session Classification:** Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 10 Type: not specified

# Searches for heavy neutrinos, long lived particles, etc, at LHCb

Thursday 8 October 2015 14:20 (25 minutes)

Presenter: DETTORI, Francesco (CERN)

Session Classification: Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 11 Type: not specified

## **Constraining the Dark Sector at Belle (2)**

Thursday 8 October 2015 14:45 (25 minutes)

Presenter: GOLOB, Bostjan

**Session Classification:** Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 12 Type: not specified

## Results and prospects from NA48 and NA62

Thursday 8 October 2015 16:00 (25 minutes)

**Presenter:** GOUDZOVSKI, Evgueni (University of Birmingham)

Session Classification: Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 13 Type: not specified

## The Heavy Photon Search experiment at Jefferson Lab

Thursday 8 October 2015 16:25 (25 minutes)

Presenter: GUIDAL, Michel (CNRS)

Session Classification: Exploration of Hidden Sector (open session)

P348: search for new physics in m ···

Contribution ID: 14 Type: not specified

## P348: search for new physics in missing energy events

Thursday 8 October 2015 16:50 (25 minutes)

Presenter: GNINENKO, Sergei (Russian Academy of Sciences (RU))

Session Classification: Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 15 Type: not specified

## Search for dark photon in positron annihilations at Frascati: the PADME proposal

Thursday 8 October 2015 17:15 (25 minutes)

Presenter: KOZHUHAROV, Venelin (University of Sofia (BG))

**Session Classification:** Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 16 Type: not specified

### **SHiP sensitivities for Hidden Sector**

Thursday 8 October 2015 17:40 (25 minutes)

**Presenter:** GRAVERINI, Elena (Universitaet Zuerich (CH))

**Session Classification:** Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 17 Type: not specified

## **Report from CRB**

**Presenter:** VAN HERWIJNEN, Eric (CERN)

Contribution ID: 18 Type: not specified

## Report from CRB chair

Friday 9 October 2015 09:30 (15 minutes)

Session Classification: Physics

Contribution ID: 19 Type: not specified

## Optimisation of the SHiP geometry and muon shield

Friday 9 October 2015 09:45 (30 minutes)

**Presenter:** DIJKSTRA, Hans (CERN)

Session Classification: Physics

Contribution ID: 20 Type: not specified

## Neutrino scattering inside the vacuum vessel

Friday 9 October 2015 10:15 (30 minutes)

**Presenter:** CHETELAT SOTO, Nathalie Evelyne

Session Classification: Physics

Contribution ID: 21 Type: not specified

# Electron neutrino as a probe of charm production in the target

Friday 9 October 2015 11:15 (30 minutes)

Presenters: BUONAURA, Annarita; BUONAURA, Annarita (Universita e INFN, Napoli (IT))

Session Classification: Physics

Contribution ID: 22 Type: not specified

# Sensitivity of SHiP to violations of lepton universality in nu\_tau scattering

Friday 9 October 2015 11:55 (30 minutes)

**Presenter:** HOSSEINI, Behzad (INFN - Cagliari)

Session Classification: Physics

Conclusion

Contribution ID: 23 Type: not specified

### Conclusion

Friday 9 October 2015 12:25 (10 minutes)

**Presenter:** GOLUTVIN, Andrei (Imperial College London)

Session Classification: Physics

Introduction

Contribution ID: 24 Type: not specified

### Introduction

Thursday 8 October 2015 11:30 (15 minutes)

**Presenter:** GOLUTVIN, Andrei (Imperial College London)

**Session Classification:** Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### **HNLs and Dark Matter**

Thursday 8 October 2015 11:45 (45 minutes)

Presenter: BOIARSKYI, Oleksii (Leiden University (NL))

Session Classification: Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 26 Type: not specified

## Surround background tagger and vacuum vessel

Wednesday 7 October 2015 15:40 (10 minutes)

Presenters: MALININ, Alexander (National Research Centre Kurchatov Institute (RU)); LACKER,

Heiko Markus (Humboldt-Universitaet zu Berlin (DE))

Session Classification: Detector

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **New ideas on PID**

**Presenter:** CHAUVEAU, Jacques (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

HS tracker

Contribution ID: 28 Type: not specified

### **HS** tracker

Wednesday 7 October 2015 15:50 (10 minutes)

Presenter: FERRO-LUZZI, Massimiliano (CERN)

Session Classification: Detector

Contribution ID: 29 Type: not specified

### Calorimeter test beam results

Wednesday 7 October 2015 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** KOROLKO, Ivan (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU))

Session Classification: Detector

Contribution ID: 30 Type: not specified

### **Muon detector**

Wednesday 7 October 2015 16:20 (10 minutes)

**Presenter:** BALDINI, Wander (Universita di Ferrara & INFN (IT))

Session Classification: Detector

Contribution ID: 31 Type: not specified

## Trigger & DAQ

Wednesday 7 October 2015 16:30 (10 minutes)

**Presenter:** DIJKSTRA, Hans (CERN)

Session Classification: Detector

Contribution ID: 32 Type: not specified

## Running computations on the SHiP production cluster

Friday 9 October 2015 08:30 (50 minutes)

**Presenters:** BARANOV, Alexander (Yandex School of Data Analysis (RU)); USTYUZHANIN, Andrey

(Yandex School of Data Analysis (RU))

Session Classification: FairSHiP Tutorial

Contribution ID: 33 Type: not specified

## Summary of the tutorial

Friday 9 October 2015 09:20 (10 minutes)

Session Classification: FairSHiP Tutorial

Contribution ID: 34 Type: not specified

#### Search for Hidden Sector at BaBar

Thursday 8 October 2015 15:10 (25 minutes)

Presenter: CHAUVEAU, Jacques (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

**Session Classification:** Exploration of Hidden Sector (open session)

Contribution ID: 35 Type: not specified

## Tau neutrino detector: SciFi for the Target Tracker

Wednesday 7 October 2015 14:35 (10 minutes)

Presenter: MALININ, Alexander (National Research Centre Kurchatov Institute (RU))

Session Classification: Detector

Contribution ID: 36 Type: not specified

## Tau neutrino detector: Report on emulsion test beam

Wednesday 7 October 2015 14:45 (15 minutes)

Presenter: DI CRESCENZO, Antonia (Universita e INFN, Napoli (IT))

Session Classification: Detector

Introduction

Contribution ID: 37 Type: not specified

### Introduction

Thursday 8 October 2015 08:30 (10 minutes)

**Presenter:** RUF, Thomas (CERN)

Session Classification: FairSHiP Tutorial

Annarita

Contribution ID: 38 Type: not specified

## Annarita

Thursday 8 October 2015 10:10 (20 minutes)

Session Classification: FairSHiP Tutorial

Elena

Contribution ID: 39 Type: not specified

### Elena

Thursday 8 October 2015 08:40 (1h 30m)

**Presenter:** GRAVERINI, Elena (Universitaet Zuerich (CH))

Session Classification: FairSHiP Tutorial

Contribution ID: 40 Type: not specified

## Charm production measurement

Friday 9 October 2015 11:45 (10 minutes)

**Presenter:** DE LELLIS, Giovanni (Universita e INFN, Napoli (IT))

Session Classification: Physics