# Workshop on Timing Detectors: from particle physics to medical applications

## **Report of Contributions**

Welcome

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### Welcome

Wednesday 15 October 2008 09:00 (15 minutes)

March 11, 2025

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Fast timing and TOF in physics

Wednesday 15 October 2008 09:15 (30 minutes)

**Presenter:** FRISCH, Henry

**Session Classification:** Fast timing and TOF session

March 11, 2025

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### Fast timing and TOF in PET medical imaging

Wednesday 15 October 2008 09:45 (30 minutes)

Presenter: MOSES, Bill

**Session Classification:** Fast timing and TOF session

Discussion

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday 15 October 2008 10:15 (15 minutes)

Session Classification: Fast timing and TOF session

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### **Pixellated Picosecond Detectors (Photek)**

Wednesday 15 October 2008 11:00 (30 minutes)

Presenter: HOWORTH, Jon

**Session Classification:** News from photodetectors

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### **News from Photonis**

Wednesday 15 October 2008 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** SCHYNS, Emile

**Session Classification:** News from photodetectors

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### Hammamatsu MCP update

Wednesday 15 October 2008 12:00 (30 minutes)

**Session Classification:** News from photodetectors

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### 10ps Timing with the BLAB series ASICs

Wednesday 15 October 2008 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** VARNER, Gary

**Session Classification:** Electronics and read-out (I)

Contribution ID: 8 Type: **not specified** 

#### First results from the DRS4 fast sampling chip

Wednesday 15 October 2008 15:00 (30 minutes)

Presenter: RITT, Stefan (PSI)

**Session Classification:** Electronics and read-out (I)

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### First results from the CERN TDC chip

Wednesday 15 October 2008 15:30 (30 minutes)

**Presenter:** MESTER, Christian

**Session Classification:** Electronics and read-out (I)

Contribution ID: 10 Type: not specified

## Update of the SAM chip performances measured on a USB powered board

Wednesday 15 October 2008 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** ERIC DELAGNES / DOMINIQUE BRETON

**Session Classification:** Electronics and read-out (I)

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### Picosecond timing using microchannel plates

Wednesday 15 October 2008 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** GENAT, Jean-Francois

**Session Classification:** Electronics and read-out (II)

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### Filter transmission line read out of MCP

Wednesday 15 October 2008 17:00 (30 minutes)

Presenter: TANG, Fukun

**Session Classification:** Electronics and read-out (II)

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Electronics simulation**

Wednesday 15 October 2008 17:30 (30 minutes)

Presenter: SALEK, David

**Session Classification:** Electronics and read-out (II)

Discussion

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday 15 October 2008 18:00 (30 minutes)

**Session Classification:** Electronics and read-out (II)

Contribution ID: 16 Type: not specified

## Progress on the development of TOF concept using MCP-PMT detectors at SLAC

Thursday 16 October 2008 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** VA'VRA, Jerry

Session Classification: Test results and readout (I)

Contribution ID: 17 Type: not specified

## FNAL Test beam and Future MCP developments at ANL

Thursday 16 October 2008 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** KAREN BYRUN / GARY DRAKE

Session Classification: Test results and readout (I)

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### Results from the CERN test beam

Thursday 16 October 2008 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** BRANDT, Andrew

**Session Classification:** Test results and readout (II)

Contribution ID: 19 Type: not specified

## Gastof and picosecond resolution ToF detectors at the LHC

Thursday 16 October 2008 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** PIOTRZKOWSKI, Krzysztof

**Session Classification:** Test results and readout (II)

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### The ATLAS Forward Physics project

Thursday 16 October 2008 13:30 (30 minutes)

**Presenter:** ROYON, Christophe

Session Classification: Applications in Physics and medicine (I)

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### Use of fast timing for positron beam

Thursday 16 October 2008 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** NEDELEC, Patrick

Session Classification: Applications in Physics and medicine (I)

Contribution ID: 27 Type: not specified

#### Front electronics read out for MCP - ABC

Thursday 16 October 2008 16:20 (30 minutes)

**Presenter:** JULIEN LOLLIEROU / YVES LEMOIGNE

Session Classification: Applications in Physics and Medicine (II)

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### **Conclusion - Final Discussion**

Thursday 16 October 2008 16:50 (30 minutes)

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Tests of MCP-PMT for the TOP counter

Thursday 16 October 2008 09:30 (30 minutes)

Presenter: INAMI, Kenji

Session Classification: Test results and readout (I)

Contribution ID: 30 Type: not specified

### GASTOF: C++ simulation and comparison with TB data

Thursday 16 October 2008 12:00 (30 minutes)

Presenter: SCHUL, Nicolas

**Session Classification:** Test results and readout (II)

Contribution ID: 31 Type: not specified

## Chicago PET Development and Recent Progress in Digital TOFPET

Thursday 16 October 2008 14:30 (30 minutes)

Presenter: CHEN, Chin-Tu

Session Classification: Applications in Physics and medicine (I)

Contribution ID: 32 Type: not specified

## Timing resolution of scintillation detectors: A Monte Carlo analysis

Thursday 16 October 2008 15:00 (30 minutes)

Presenter: CHOONG, Woon-Seng

Session Classification: Applications in Physics and medicine (I)

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### **INNOTEP** project

Thursday 16 October 2008 15:50 (30 minutes)

Presenter: MONTAROU, Gerard

Session Classification: Applications in Physics and Medicine (II)