UK-DTI International Technology Service-GlobalWatch

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Presentation of Mission by Mission Leader

Monday 28 June 2004 08:30 (30 minutes)

Author: MISSION LEADER (tbc)

Presenter: MISSION LEADER (tbc)

Session Classification: Welcome - Presentation of Mission by Mission Leader

June 30, 2025

Contribution ID: 2 Type: not specified

Presentation of CERN

Monday 28 June 2004 09:00 (1 hour)

Author: MAXIMILIAN METZGER/JEAN-MARIE LE GOFF (CERN)

Presenter: MAXIMILIAN METZGER/JEAN-MARIE LE GOFF (CERN)

Session Classification: Welcome - Presentation of Mission by Mission Leader

June 30, 2025

Contribution ID: 3 Type: not specified

High Performance LAN Networking

Wednesday 30 June 2004 14:30 (15 minutes)

Author: JEAN-MICHEL JOUANIGOT (CERN)

Presenter: JEAN-MICHEL JOUANIGOT (CERN)

Session Classification: High Performance Networking

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

High Performance WAN Networking

Wednesday 30 June 2004 14:45 (15 minutes)

Author: OLIVIER MARTIN (CERN)

Presenter: OLIVIER MARTIN (CERN)

Session Classification: High Performance Networking

Discussion

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Discussion

Wednesday 30 June 2004 15:00 (30 minutes)

Author: ALL PARTICIPANTS

Presenter: ALL PARTICIPANTS

Session Classification: High Performance Networking

Contribution ID: 6 Type: not specified

IP issues in TT at CERN

Monday 28 June 2004 13:30 (20 minutes)

Author: ROBERT ABBOTT/NELLY CASTILLA (CERN)

Presenter: ROBERT ABBOTT/NELLY CASTILLA (CERN)

Session Classification: ETT related activies and projects

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

The Mammogrid project

Monday 28 June 2004 13:50 (30 minutes)

Author: ROBERTO AMENDOLIA (CERN)

Presenter: ROBERTO AMENDOLIA (CERN)

Session Classification: ETT related activies and projects

Contribution ID: 8 Type: not specified

CRISTAL: a process and data management system. A spinout from the CMS experiment

Monday 28 June 2004 14:20 (30 minutes)

Author: P. BAYLE (AGILUM)

Presenter: P. BAYLE (AGILUM)

Session Classification: ETT related activies and projects

Contribution ID: 9 Type: not specified

TT through procurement activities study

Monday 28 June 2004 14:50 (20 minutes)

Author: MARILENA STREIT-BIANCHI (CERN)

Presenter: MARILENA STREIT-BIANCHI (CERN)

Session Classification: ETT related activies and projects

Discussion

Contribution ID: 10 Type: not specified

Discussion

Monday 28 June 2004 15:10 (30 minutes)

Author: ALL PARTICIPANTS

Presenter: ALL PARTICIPANTS

Session Classification: ETT related activies and projects

Contribution ID: 11 Type: not specified

IT Department: mission, goals, skills

Monday 28 June 2004 16:00 (15 minutes)

Author: , Wolfgang von Ruden (CERN)

Presenter: , Wolfgang von Ruden (CERN)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{IT Department (General), Procurement}$

Contribution ID: 12 Type: not specified

General Services and Administrative Computing

Monday 28 June 2004 16:15 (15 minutes)

Author: , John Ferguson (CERN)

Presenter:, John Ferguson (CERN)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{IT Department (General), Procurement}$

Contribution ID: 13 Type: not specified

Technology Transfer in IT Department

Monday 28 June 2004 16:30 (10 minutes)

Author: FRANCOIS FLUCKIGER (CERN)

Presenter: FRANCOIS FLUCKIGER (CERN)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{IT Department (General), Procurement}$

Contribution ID: 14 Type: not specified

CERN procurement principles

Monday 28 June 2004 16:40 (20 minutes)

Author: ANDERS UNNERVIK (CERN)

Presenter: ANDERS UNNERVIK (CERN)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{IT Department (General), Procurement}$

Contribution ID: 15 Type: not specified

Discussion

Monday 28 June 2004 17:00 (30 minutes)

Author: ALL

Presenter: ALL

Session Classification: IT Department (General), Procurement

Contribution ID: 16 Type: not specified

Introduction to Physics Computing

Tuesday 29 June 2004 08:30 (10 minutes)

Author: ROBERTSON, Les (CERN)

Presenter: ROBERTSON, Les (CERN)

Session Classification: The LHC Computing Grid and the CERN openlab

Contribution ID: 17 Type: not specified

The LCG (inc. timeline for procurement)

Tuesday 29 June 2004 08:40 (20 minutes)

Author: LES ROBERTSON (CERN)

Presenter: LES ROBERTSON (CERN)

Session Classification: The LHC Computing Grid and the CERN openlab

Contribution ID: 18 Type: not specified

openlab (overview)

Tuesday 29 June 2004 09:00 (15 minutes)

Author: FRANCOIS FLUCKIGER (CERN)

Presenter: FRANCOIS FLUCKIGER (CERN)

Session Classification: The LHC Computing Grid and the CERN openlab

openlab (technical)

Contribution ID: 19 Type: not specified

openlab (technical)

Tuesday 29 June 2004 09:15 (15 minutes)

Author: Mr JARP, Sverre (CERN)

Presenter: Mr JARP, Sverre (CERN)

Session Classification: The LHC Computing Grid and the CERN openlab

Discussion

Contribution ID: 20 Type: not specified

Discussion

Tuesday 29 June 2004 09:30 (1 hour)

Author: ALL PARTICIPANTS

Presenter: ALL PARTICIPANTS

Session Classification: The LHC Computing Grid and the CERN openlab

EGEE (overview)

Contribution ID: 21 Type: not specified

EGEE (overview)

Tuesday 29 June 2004 10:45 (15 minutes)

Author: ROBERT JONES (CERN)

Presenter: ROBERT JONES (CERN)

Session Classification: Grid technologies and EGEE

Contribution ID: 22 Type: not specified

Grid Middleware

Tuesday 29 June 2004 11:00 (15 minutes)

Author: ROBERT JONES (CERN)

Presenter: ROBERT JONES (CERN)

Session Classification: Grid technologies and EGEE

Contribution ID: 23 Type: not specified

Grid Deployment

Tuesday 29 June 2004 11:15 (15 minutes)

Author: IAN BIRD (CERN)

Presenter: IAN BIRD (CERN)

Session Classification: Grid technologies and EGEE

Contribution ID: 24 Type: not specified

Grid Security

Tuesday 29 June 2004 11:30 (15 minutes)

Author: IAN NEILSON (CERN)

Presenter: IAN NEILSON (CERN)

Session Classification: Grid technologies and EGEE

Discussion

Contribution ID: 25 Type: not specified

Discussion

Tuesday 29 June 2004 11:45 (1 hour)

Author: ALL PARTICIPANTS

Presenter: ALL PARTICIPANTS

Session Classification: Grid technologies and EGEE

Contribution ID: 26 Type: not specified

Grid Data Management

Tuesday 29 June 2004 14:30 (10 minutes)

Author: JAMES CASEY (CERN)

Presenter: JAMES CASEY (CERN)

Session Classification: Storage and Data Management Technologies

Contribution ID: 27 Type: not specified

Databases and Pool

Tuesday 29 June 2004 14:40 (10 minutes)

Author: JAMIE SHIERS

Presenter: JAMIE SHIERS

Session Classification: Storage and Data Management Technologies

Contribution ID: 28 Type: not specified

CASTOR

Tuesday 29 June 2004 14:50 (10 minutes)

Author: OLOF BARRING (CERN)

Presenter: OLOF BARRING (CERN)

Session Classification: Storage and Data Management Technologies

Discussion

Contribution ID: 29 Type: not specified

Discussion

Tuesday 29 June 2004 15:00 (30 minutes)

Author: ALL PARTICIPANTS

Presenter: ALL PARTICIPANTS

Session Classification: Storage and Data Management Technologies

Contribution ID: 30 Type: not specified

Innovative Desktop Services (including NICE, web, print, anti-spam services)

Tuesday 29 June 2004 15:45 (15 minutes)

Author: ALBERTO PACE (CERN)

Presenter: ALBERTO PACE (CERN)

Session Classification: Innovative General and Administrative Computing

Contribution ID: 31 Type: not specified

Workflow Solutions, EDH and E-Commerce

Tuesday 29 June 2004 16:00 (10 minutes)

Author: DEREK MATHIESON OR JAMES PURVIS (CERN)

Presenter: DEREK MATHIESON OR JAMES PURVIS (CERN)

Session Classification: Innovative General and Administrative Computing

Contribution ID: 32 Type: not specified

Collaborative Project Management Tools (EVS)

Tuesday 29 June 2004 16:10 (10 minutes)

Author: JURGEN DE JONGHE (CERN)

Presenter: JURGEN DE JONGHE (CERN)

Session Classification: Innovative General and Administrative Computing

Contribution ID: 33 Type: not specified

Summarized Overview of AIS Activities

Tuesday 29 June 2004 16:20 (10 minutes)

Author: REINOUD MARTENS (CERN)

Presenter: REINOUD MARTENS (CERN)

Session Classification: Innovative General and Administrative Computing

Contribution ID: 34 Type: not specified

Document Management: CDS and InDiCo

Tuesday 29 June 2004 16:30 (10 minutes)

Author: JEAN-YVES LE MEUR/MICK DRAPER (CERN)

Presenter: JEAN-YVES LE MEUR/MICK DRAPER (CERN)

Session Classification: Innovative General and Administrative Computing

Discussion

Contribution ID: 35 Type: not specified

Discussion

Tuesday 29 June 2004 16:40 (50 minutes)

Author: ALL PARTICIPANTS

Presenter: ALL PARTICIPANTS

Session Classification: Innovative General and Administrative Computing

Contribution ID: 36 Type: not specified

Introduction to Physics Software (requirements, basic application, spectrum of components)

Wednesday 30 June 2004 08:30 (15 minutes)

Author: PERE MATO VILA (CERN)

Presenter: PERE MATO VILA (CERN)

Session Classification: Physics Software

Geant4

Contribution ID: 37 Type: not specified

Geant4

Wednesday 30 June 2004 08:45 (15 minutes)

Author: JOHN APOSTOLAKIS (CERN)

Presenter: JOHN APOSTOLAKIS (CERN)

Session Classification: Physics Software

Root-Proof

Contribution ID: 38 Type: not specified

Root-Proof

Wednesday 30 June 2004 09:00 (15 minutes)

Author: RENE BRUN (CERN)

Presenter: RENE BRUN (CERN)

Session Classification: Physics Software

Contribution ID: 39 Type: not specified

Software Engineering (code and release management, external libraries, testing processes and tools)

Wednesday 30 June 2004 09:15 (15 minutes)

Author: ALBERTO AIMAR (CERN)

Presenter: ALBERTO AIMAR (CERN)

Session Classification: Physics Software

Discussion

Contribution ID: 40 Type: not specified

Discussion

Wednesday 30 June 2004 09:30 (50 minutes)

Session Classification: Physics Software

Contribution ID: 41 Type: not specified

Challenges of Data Acquisition at the LHC

Wednesday 30 June 2004 10:45 (30 minutes)

Author: PIERRE VANDE VYVRE

Presenter: PIERRE VANDE VYVRE

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Physics on-line technologies: the ALICE experiment}$

Contribution ID: 42 Type: not specified

Evaluation of Computing Technologies for the ALICE Data Acquisition

Wednesday 30 June 2004 11:15 (20 minutes)

Author: KLAUS SCHOSSMAIER (CERN)

Presenter: KLAUS SCHOSSMAIER (CERN)

Session Classification: Physics on-line technologies: the ALICE experiment

Contribution ID: 43 Type: not specified

Electronics Integration of the ALICE Pixels Tracking Detector

Wednesday 30 June 2004 11:35 (20 minutes)

Author: ALEX KLUGE (CERN)

Presenter: ALEX KLUGE (CERN)

Session Classification: Physics on-line technologies: the ALICE experiment

Discussion

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Discussion

Wednesday 30 June 2004 11:55 (50 minutes)

Author: ALL PARTICIPANTS

Presenter: ALL PARTICIPANTS

Session Classification: Physics on-line technologies: the ALICE experiment