## Joint OSG and EGEE Operations Workshop - 3

# **Report of Contributions**

Welcome

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### Welcome

Tuesday 27 September 2005 12:00 (10 minutes)

Author:ROBIN MIDDLETON (RAL)Presenter:ROBIN MIDDLETON (RAL)Session Classification:Welcome session

Keynote speech - OSG/EGEE

Contribution ID: 2

Type: not specified

#### Keynote speech - OSG/EGEE

Tuesday 27 September 2005 12:30 (30 minutes)

Author:RUTH PORDES (FNAL)Presenter:RUTH PORDES (FNAL)Session Classification:Welcome session

Administrative matters

Contribution ID: 3

Type: not specified

## Administrative matters

Tuesday 27 September 2005 13:00 (15 minutes)

Author:PHILIPPA STRANGE (RAL)Presenter:PHILIPPA STRANGE (RAL)Session Classification:Welcome session

Workshop Aims

Contribution ID: 4

Type: not specified

## Workshop Aims

Tuesday 27 September 2005 12:10 (20 minutes)

Author:IAN BIRD (CERN)Presenter:IAN BIRD (CERN)Session Classification:Welcome session

Monitoring

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### Monitoring

Wednesday 28 September 2005 14:00 (35 minutes)

include discussion of validation and verification tools for interoperability

Author: OLIVER KEEBLE, PIOTR NYCZYK, LEIGH GRUNDHOFERPresenter: OLIVER KEEBLE, PIOTR NYCZYK, LEIGH GRUNDHOFERSession Classification: Plenary Session - Interoperability

Accounting

Contribution ID: 6

Type: not specified

## Accounting

Wednesday 28 September 2005 14:35 (35 minutes)

3 short presentations, with longer discussion in Fabric Management II

Author:MATTEO MELANI, DAVE KANT, ROSARIO PIROPresenter:MATTEO MELANI, DAVE KANT, ROSARIO PIROSession Classification:Plenary Session - Interoperability

Dynamic Application Installation

Contribution ID: 7

Type: not specified

## **Dynamic Application Installation**

Wednesday 28 September 2005 15:10 (20 minutes)

installation and publication of application context at a site

Author: BOCKJOO KIM (UFL)

Presenter: BOCKJOO KIM (UFL)

Session Classification: Plenary Session - Interoperability

GOCDB Advisory Group

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### **GOCDB** Advisory Group

Thursday 29 September 2005 14:15 (30 minutes)

Session Classification: specialist sessions and meetings

GLUE - 2 group

Contribution ID: 9

Type: not specified

## GLUE - 2 group

Thursday 29 September 2005 14:15 (1h 30m)

Session Classification: specialist sessions and meetings

LCG Service Challenges

Contribution ID: 10

Type: not specified

## **LCG Service Challenges**

Tuesday 27 September 2005 14:30 (30 minutes)

Author:JAMIE SHIERSPresenter:JAMIE SHIERSSession Classification:Plenary Session

User Support Progress

Contribution ID: 11

Type: not specified

## **User Support Progress**

Tuesday 27 September 2005 16:40 (15 minutes)

Author: ALISTAIR MILLS AND FLAVIA DONNO (CERN)Presenter: ALISTAIR MILLS AND FLAVIA DONNO (CERN)Session Classification: Plenary Session

Report on CIC-on-Duty - 1 year on

Contribution ID: 12

Type: not specified

#### Report on CIC-on-Duty - 1 year on

Tuesday 27 September 2005 15:00 (30 minutes)

Author:HELENE CORDIERPresenter:HELENE CORDIERSession Classification:Plenary Session

Open Science Grid Progress and S  $\, \cdots \,$ 

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### **Open Science Grid Progress and Status**

Tuesday 27 September 2005 15:30 (30 minutes)

Author:DOUG OLSONPresenter:DOUG OLSONSession Classification:Plenary Session

Report on pre-production status

Contribution ID: 14

Type: not specified

## **Report on pre-production status**

Tuesday 27 September 2005 16:20 (20 minutes)

Author:ANTONIO RETICOPresenter:ANTONIO RETICOSession Classification:Plenary Session

VO Boxes and Edge Services

Contribution ID: 15

Type: not specified

## **VO Boxes and Edge Services**

Tuesday 27 September 2005 16:55 (1h 45m)

Session Classification: Plenary Session

Status and progress on EGEE- ····

Contribution ID: 16

Type: not specified

# Status and progress on EGEE-OSG-ARC Interoperability

Wednesday 28 September 2005 08:30 (1h 15m)

Session Classification: Plenary Session - Interoperability

User Support workflows

Contribution ID: 17

Type: not specified

## User Support workflows

Wednesday 28 September 2005 09:45 (1h 15m)

Session Classification: Plenary Session - Interoperability

Metrics

Contribution ID: 18

Type: not specified

#### **Metrics**

Wednesday 28 September 2005 11:30 (1h 45m)

Session Classification: Operations - I

Introduction to the User Support ···

Contribution ID: 19

Type: not specified

## Introduction to the User Support Session and goals

Wednesday 28 September 2005 11:30 (10 minutes)

Author:ALISTAIR MILLS (CERN)Presenter:ALISTAIR MILLS (CERN)Session Classification:User Support - I

Introduction to GGUS: workflow ····

Contribution ID: 20

Type: not specified

#### Introduction to GGUS: workflow and functionality

Wednesday 28 September 2005 11:40 (10 minutes)

Author:ALISTAIR MILLS (CERN)Presenter:ALISTAIR MILLS (CERN)Session Classification:User Support - I

ROCs Interface and TPM particip  $\cdots$ 

Contribution ID: 21

Type: not specified

#### **ROCs Interface and TPM participation**

Wednesday 28 September 2005 11:50 (15 minutes)

Author:MARCO VERLATO (INFN-Padova)Presenter:MARCO VERLATO (INFN-Padova)Session Classification:User Support - I

OSG Community Support, and K  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 22

Type: not specified

#### **OSG Community Support, and Knowledgebase**

Wednesday 28 September 2005 12:05 (20 minutes)

Author:ROB QUICK (Indiana University-Perdue)Presenter:ROB QUICK (Indiana University-Perdue)Session Classification:User Support - I

Discussion on service and metrics

Contribution ID: 23

Type: not specified

#### **Discussion on service and metrics**

Wednesday 28 September 2005 12:25 (50 minutes)

Author:ALISTAIR MILLS (CERN)Presenter:ALISTAIR MILLS (CERN)Session Classification:User Support - I

SAM-Grid/LCG Interoperability  $\cdots$ 

Contribution ID: 24

Type: not specified

#### SAM-Grid/LCG Interoperability Project

Wednesday 28 September 2005 11:30 (15 minutes)

on behalf of Gabriele Garzoglio - FNAL.

Author: PIERRE GIRARD (IN2P3)

Presenter: PIERRE GIRARD (IN2P3)

Session Classification: Fabric Management - I

USCMS T1 Experiences with OS  $\cdots$ 

Contribution ID: 25

Type: not specified

#### USCMS T1 Experiences with OSG/EGEE Fabric Interoperability

Wednesday 28 September 2005 11:45 (15 minutes)

Author: LISA GIACCHETTI (FNAL) Presenter: LISA GIACCHETTI (FNAL) Session Classification: Fabric Management - I Joint OSG and E … / Report of Contributions

Integrating SC and PPS into oper  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 26

Type: not specified

## Integrating SC and PPS into operations

Wednesday 28 September 2005 15:50 (1h 30m)

Bringing the Service Challenges and pre-production service under the umbrella of daily operations

Session Classification: Operations - II

OSG Integration testbed, readine  $\cdots$ 

Contribution ID: 27

Type: not specified

## OSG Integration testbed, readiness plans and provisioning

Wednesday 28 September 2005 17:20 (30 minutes)

Author:LEIGH GRUNDHOFERPresenter:LEIGH GRUNDHOFERSession Classification:Operations - II

Service Challenge preparation an ...

Contribution ID: 28

Type: not specified

## Service Challenge preparation and requirements

Wednesday 28 September 2005 15:50 (20 minutes)

Author:JAMIE SHIERS (CERN)Presenter:JAMIE SHIERS (CERN)Session Classification:User Support - II

Discussion on Service Challenge

Contribution ID: 29

Type: not specified

### **Discussion on Service Challenge**

Wednesday 28 September 2005 16:10 (15 minutes)

Author:JAMIE SHIERS AND ALISTAIR MILLS (CERN)Presenter:JAMIE SHIERS AND ALISTAIR MILLS (CERN)Session Classification:User Support - II

The GGUS Portal: future plans a  $\cdots$ 

Contribution ID: 30

Type: not specified

## The GGUS Portal: future plans and discussion

Wednesday 28 September 2005 16:25 (20 minutes)

Author:HELMUT DRES (FZK)Presenter:HELMUT DRES (FZK)Session Classification:User Support - II

Plan for ROCs' verification in GGUS

Contribution ID: 31

Type: not specified

## Plan for ROCs' verification in GGUS

Wednesday 28 September 2005 16:45 (15 minutes)

Author:HELENE CORDIER (IN2P3)Presenter:HELENE CORDIER (IN2P3)Session Classification:User Support - II

The CIC portal and VO Views

Contribution ID: 32

Type: not specified

#### The CIC portal and VO Views

Wednesday 28 September 2005 17:00 (15 minutes)

Author:GILLES MATHIEU (IN2P3)Presenter:GILLES MATHIEU (IN2P3)Session Classification:User Support - II

Other CIC portal requirements

Contribution ID: 33

Type: not specified

## **Other CIC portal requirements**

Wednesday 28 September 2005 17:15 (15 minutes)

Author: GILLES MATHIEU AND ALISTAIR MILLS (IN2P3 and CERN)Presenter: GILLES MATHIEU AND ALISTAIR MILLS (IN2P3 and CERN)Session Classification: User Support - II

**GGUS** Documentation

Contribution ID: 34

Type: not specified

#### **GGUS** Documentation

Wednesday 28 September 2005 17:30 (10 minutes)

Author:ALISTAIR MILLS (CERN)Presenter:ALISTAIR MILLS (CERN)Session Classification:User Support - II

GGUS Training

Contribution ID: 35

Type: not specified

## **GGUS Training**

Wednesday 28 September 2005 17:40 (15 minutes)

Author:ALISTAIR MILLS (CERN)Presenter:ALISTAIR MILLS (CERN)Session Classification:User Support - II

Porting Status and Results of LCG  $\cdots$ 

Contribution ID: 36

Type: not specified

#### Porting Status and Results of LCG Middleware

Wednesday 28 September 2005 15:50 (10 minutes)

Author: JOHN WALSH Presenter: JOHN WALSH Session Classification: Fabric Management - II

Fabric Monitoring at the INFN Tier 1

Contribution ID: 37

Type: not specified

### Fabric Monitoring at the INFN Tier 1

Wednesday 28 September 2005 16:00 (30 minutes)

Author:FELICE ROSSO (INFN/CNAF)Presenter:FELICE ROSSO (INFN/CNAF)Session Classification:Fabric Management - II

Fabric Management Cook Book

Contribution ID: 38

Type: not specified

## Fabric Management Cook Book

Discussion about development of Fabric Management Cookbook.

Monitoring tools

Contribution ID: 39

Type: not specified

## **Monitoring tools**

Thursday 29 September 2005 09:00 (1h 30m)

Session Classification: Plenary Session

JET/Fusion community use of grids

Contribution ID: 40

Type: not specified

## JET/Fusion community use of grids

Thursday 29 September 2005 12:30 (45 minutes)

Current and future fusion science data handling requirements will be outlined, with the emphasis on e-Science and GRID technology, using JET and an extrapolation from JET to ITER as examples.

Session Classification: Plenary Session

VO Boxes - continued

Contribution ID: 41

Type: not specified

#### **VO Boxes - continued**

Thursday 29 September 2005 11:15 (1 hour)

Author:JEFF TEMPLONPresenter:JEFF TEMPLONSession Classification:Plenary Session

Summary of parallel sessions

Contribution ID: 42

Type: not specified

## Summary of parallel sessions

Thursday 29 September 2005 08:30 (30 minutes)

Session Classification: Plenary Session