Modified Agenda: DoE High-Performance Network Research PI Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Lambda Station: Exploring Advanced Networks in Data-Intensive High-Energy Physics Applications –II

Thursday 29 September 2005 09:45 (15 minutes)

Lambda Station: Exploring Adva · · ·

Author: Prof. NEWMAN, Harvey B (CALIFORNIA INSTITUTE OF TECHNOLOGY)

Presenter: Prof. NEWMAN, Harvey B (CALIFORNIA INSTITUTE OF TECHNOLOGY)

Session Classification: MICS R&D programs

June 15, 2025

Contribution ID: 2 Type: not specified

Enabling Supernova Computations by Integrated Transport and Provisioning Methods Optimized for Dedicated Channels –I

Thursday 29 September 2005 10:00 (15 minutes)

Author: , Dr. Nageswara Rao

Presenter: , Dr. Nageswara Rao

Session Classification: MICS R&D programs

June 15, 2025

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

Enabling Supernova Computations by Integrated Transport and Provisioning Methods Optimized for Dedicated Channels –II

Thursday 29 September 2005 10:15 (15 minutes)

Author: , Malathi Veeraraghavan (University of Virginia)

Presenter: , Malathi Veeraraghavan (University of Virginia)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Overlay Transit Networking for Scalable, High-Performance Data Communication across Heterogeneous Infrastructure

Thursday 29 September 2005 11:00 (15 minutes)

Author: , Micah Beck (University of Tennessee)

Presenter: , Micah Beck (University of Tennessee)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Highly Scalable, UDT-Based Network Transport Protocols for Lambda Grids at 10 GE Routed Networks

Thursday 29 September 2005 11:45 (15 minutes)

Author: BOB GROSSMAN (U. Illinois)

Presenter: BOB GROSSMAN (U. Illinois)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Detecting and Blocking Network Attacks at Ultra-High Speeds

Thursday 29 September 2005 13:15 (15 minutes)

Author: , Nicholas Weaver (ICSI-International Computer Science Institute)

Presenter: , Nicholas Weaver (ICSI-International Computer Science Institute)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

GridFTP Light

Thursday 29 September 2005 13:00 (15 minutes)

Author: , William E. Allcock (ANL)

Presenter:, William E. Allcock (ANL)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 8 Type: not specified

Ultrascale Network Research Testbed Enabling Computational Genomics

Thursday 29 September 2005 10:45 (15 minutes)

Author: , John McCoy (PNNL)

Presenter:, John McCoy (PNNL)

Session Classification: MICS R&D programs

Logistic

Contribution ID: 9 Type: not specified

Logistic

Thursday 29 September 2005 08:30 (10 minutes)

Author: Dr YU, Dantong (BROOKHAVEN NATIONAL LABORATORY)

Presenter: Dr YU, Dantong (BROOKHAVEN NATIONAL LABORATORY)

Session Classification: MICS R&D programs

June 15, 2025

Contribution ID: 10 Type: not specified

ESnet On-demand Secure Circuits and Advanced Reservation Systems

Thursday 29 September 2005 11:15 (15 minutes)

Author: BILL JOHNSTON (ESNet, LBNL)

Presenter: BILL JOHNSTON (ESNet, LBNL)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 11 Type: not specified

Terapaths: A QoS Collaborative Data Sharing Infrastructure for Petascale Computing Research - I

Thursday 29 September 2005 09:00 (15 minutes)

Terapaths: A QoS Collaborative · · ·

Author: Dr YU, Dantong (BROOKHAVEN NATIONAL LABORATORY)

Presenter: Dr YU, Dantong (BROOKHAVEN NATIONAL LABORATORY)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 12 Type: not specified

Terapaths: A QoS Collaborative Data Sharing Infrastructure for Petascale Computing Research -II

Thursday 29 September 2005 09:15 (15 minutes)

Terapaths: A QoS Collaborative · · ·

Author: COTTRELL, Roger (Unknown)

Presenter: COTTRELL, Roger (Unknown)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 13 Type: not specified

Network Quality of Service (QoS) for Experimental Magnetic Fusion

Thursday 29 September 2005 11:30 (15 minutes)

Author: , David Schissel (GA)

Presenter: , David Schissel (GA)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 14 Type: not specified

Ultra-Scale Networking –Ultra Science Network testbed

Thursday 29 September 2005 08:40 (15 minutes)

Author: , Dr. Nageswara Rao

Presenter: , Dr. Nageswara Rao

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 15 Type: not specified

Lambda Station: Exploring Advanced Networks in Data-Intensive High-Energy Physics Applications - I

Thursday 29 September 2005 09:30 (15 minutes)

Lambda Station: Exploring Adva $\,\cdots$

Author: , Don Petravick (FNAL)

Presenter: , Don Petravick (FNAL)

Session Classification: MICS R&D programs

Contribution ID: 16 Type: not specified

Workstation Network Interfaces for 10 Gbps and Beyond

Wednesday 28 September 2005 09:00 (15 minutes)

Author: , Jesse Wen (Acadia Optronics, LLC)

Presenter:, Jesse Wen (Acadia Optronics, LLC)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 17 Type: not specified

SAMTP (SONET Application Memory Transport)

Wednesday 28 September 2005 11:20 (15 minutes)

Author: , Dr. Bodo Parady (Pentum Group, Inc.)

Presenter: , Dr. Bodo Parady (Pentum Group, Inc.)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 18 Type: not specified

Grid Network Session Processing and Forwarding Engine

Wednesday 28 September 2005 11:35 (15 minutes)

Author: , Mr. Peter Reali (Open Solution GP)

Presenter: , Mr. Peter Reali (Open Solution GP)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 19 Type: not specified

Multi-Gigabit OS Bypass System for Grid Computing

Wednesday 28 September 2005 13:00 (15 minutes)

Author: MR. JAMES M. AWRACH (SeaFire Mircos, Inc.)

Presenter: MR. JAMES M. AWRACH (SeaFire Mircos, Inc.)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{SBIR/STTR Program}$

Contribution ID: 20 Type: not specified

Protocol-Transparent, Universal Optical Front-End for 10 Gb/s Network Interface Cards

Wednesday 28 September 2005 13:15 (15 minutes)

Author: , Jesse Wen (Acadia Optronics, LLC)

Presenter:, Jesse Wen (Acadia Optronics, LLC)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 21 Type: not specified

Washington Update

Wednesday 28 September 2005 13:30 (15 minutes)

Author: WALT POLANSKI (DOE/MICS)

Presenter: WALT POLANSKI (DOE/MICS)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{SBIR/STTR Program}$

Contribution ID: 22 Type: not specified

Interoperability Between Ultra High-Speed Networks and Traditional IP Networks

Wednesday 28 September 2005 09:15 (15 minutes)

Author: , Ram Balasubramanian (RNET Technologies, Inc.)

Presenter: , Ram Balasubramanian (RNET Technologies, Inc.)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 23 Type: not specified

Ultra High Speed Transport Control Protocol and Architecture

Wednesday 28 September 2005 09:30 (15 minutes)

Author: , Dr. Mathos Kazantzidis (Broadata Communications, Inc.)

Presenter: , Dr. Mathos Kazantzidis (Broadata Communications, Inc.)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 24 Type: not specified

Dynamically Provisioned GMPLS Optical Networks

Wednesday 28 September 2005 09:45 (15 minutes)

Author: MR. JIM A. KLINGSHIRN (Calient Networks)

Presenter: MR. JIM A. KLINGSHIRN (Calient Networks)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{SBIR/STTR Program}$

Contribution ID: 25 Type: not specified

Scalable Intrusion Detection System for Rapid Global Detection of Network Attacks

Wednesday 28 September 2005 10:00 (15 minutes)

Author: DR. ALEXANDER G. TARTAKOVSKY (Advanceds Science and Novel Technology)

Presenter: DR. ALEXANDER G. TARTAKOVSKY (Advanceds Science and Novel Technology)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 26 Type: not specified

An Integrated Authorization and Intrusion Detection Systems for GMPLS Control Plane

Wednesday 28 September 2005 10:35 (15 minutes)

Author: DR. CHRIS RETNA DHAS (Computer Networks & Software, Inc.)

Presenter: DR. CHRIS RETNA DHAS (Computer Networks & Software, Inc.)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 27 Type: not specified

RDMA Directly Over DWDM Using Fast Optical Control Plan Provisioning for Low Latency in High Speed Networks

Wednesday 28 September 2005 10:50 (15 minutes)

Author: MR. ALAN JAMISON (Luna Innovations Incorporated)

Presenter: MR. ALAN JAMISON (Luna Innovations Incorporated)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 28 Type: not specified

Automatic Compilation of Firewall and Intrusion Detection Rules for High-Speed Network Processing Engines

Wednesday 28 September 2005 11:05 (15 minutes)

Author: , Dr. Kenneth Mackenzie (Reservoir Labs, Inc.)

Presenter: , Dr. Kenneth Mackenzie (Reservoir Labs, Inc.)

Session Classification: SBIR/STTR Program

Contribution ID: 29 Type: not specified

Group Discussion Summary

Thursday 29 September 2005 14:45 (30 minutes)

Session Classification: Groups/SBIR Discussion

Contribution ID: 30 Type: not specified

Group Discussion in Room B and Room C

Thursday 29 September 2005 13:30 (1 hour)

Session Classification: Groups/SBIR Discussion

Contribution ID: 31 Type: not specified

Plenary: New Directions in Network R&D, MICS/SciDAC

Thursday 29 September 2005 15:15 (15 minutes)

Author: , Thomas Ndousse

Presenter: , Thomas Ndousse

Session Classification: Groups/SBIR Discussion

Contribution ID: 32 Type: not specified

RHIC/USATLAS Facility Tour

Thursday 29 September 2005 15:30 (2 hours)

RHIC Accelerator Tunnel, STAR Detector, PHENIX Detector, RHIC/USATLAS Computing Facility, (BNL 10+TeraFlops Lattice QCDOC Computer, if time allows).

Session Classification: Groups/SBIR Discussion

Contribution ID: 33 Type: not specified

Meeting Logistics

Wednesday 28 September 2005 08:30 (5 minutes)

Author: Dr YU, Dantong (BROOKHAVEN NATIONAL LABORATORY)

Presenter: Dr YU, Dantong (BROOKHAVEN NATIONAL LABORATORY)

Session Classification: Opening

Contribution ID: 34 Type: not specified

Welcome: DOE/Office of Science Network Research Program

Wednesday 28 September 2005 08:45 (15 minutes)

Welcome: DOE/Office of Science · · ·

Author: THOMAS NDOUSSE (DOE)

Presenter: THOMAS NDOUSSE (DOE)

Session Classification: Opening

Contribution ID: 35 Type: not specified

Welcome to BNL

Wednesday 28 September 2005 08:35 (10 minutes)

Author: PETER BOND (BNL)

Presenter: PETER BOND (BNL)

Session Classification: Opening

Contribution ID: 36 Type: not specified

A Lightweight, High-performance I/O Management Package for Data-intensive Computing

Wednesday 28 September 2005 14:15 (15 minutes)

Author: , Jun Wang (University of Nebraska Lincoln)

Presenter: , Jun Wang (University of Nebraska Lincoln)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 37 Type: not specified

Design and analysis of a Dynamic DWDM Multi-Terabits/sec Packet Switch Fabric

Wednesday 28 September 2005 14:30 (15 minutes)

Author: , Itamar Elhanany (The University of Tennessee)

Presenter: , Itamar Elhanany (The University of Tennessee)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 38 Type: not specified

Phoebus: Network Middleware for Next Generation Network Computing

Wednesday 28 September 2005 14:45 (15 minutes)

Phoebus: Network Middleware f · · ·

Author: MARTIN SWANY (U. Delaware)

Presenter: MARTIN SWANY (U. Delaware)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 39 Type: not specified

Identity Federation Management

Wednesday 28 September 2005 15:35 (15 minutes)

Author: , Marty Humphrey (U. Virginia)

Presenter: , Marty Humphrey (U. Virginia)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 40 Type: not specified

Runtime Data Management for Data-Intensive Scientific Applications

Wednesday 28 September 2005 15:50 (15 minutes)

Author: , Xiaosong Ma (NC State)

Presenter: , Xiaosong Ma (NC State)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 41 Type: not specified

Visualization of Large Scale Time-Varying Scientific Data

Wednesday 28 September 2005 16:05 (15 minutes)

Author: , Dr. Han-Wei Shen (Ohio State University)

Presenter: , Dr. Han-Wei Shen (Ohio State University)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 42 Type: not specified

High-Speed Firewall Architectures

Wednesday 28 September 2005 16:20 (15 minutes)

Author: , Dr. Errin Fulp (Wake Forest University)

Presenter: , Dr. Errin Fulp (Wake Forest University)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 43 Type: not specified

Secure Information Sharing within a Collaboratory Environment

Wednesday 28 September 2005 16:35 (15 minutes)

Author: , Gail-Joon Ahn (University of North Carolina at Charlotte)

Presenter: , Gail-Joon Ahn (University of North Carolina at Charlotte)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Dynamic demand scheduling and protection provisioning in WDM optical networks

Wednesday 28 September 2005 16:50 (15 minutes)

Author: , Bin Wang (Wright State University)

Presenter:, Bin Wang (Wright State University)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 45 Type: not specified

A Theory of Stability for Communication Networks

Wednesday 28 September 2005 15:00 (15 minutes)

Author: , David Starborinski

Presenter: , David Starborinski

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 46 Type: not specified

HPNAIDM: The High-Performance Network Anomaly/Intrusion Detection and Mitigation System

Wednesday 28 September 2005 13:45 (15 minutes)

HPNAIDM: The High- · · ·

Author: , Yan Chen (Northwestern University)

Presenter: , Yan Chen (Northwestern University)

Session Classification: ECPI Session

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

High Performance Networking Hardware Design

Wednesday 28 September 2005 14:00 (15 minutes)

Author: , Gokhan Memik (Northwestern University)

Presenter:, Gokhan Memik (Northwestern University)

Session Classification: ECPI Session