EUROnu Annual meeting



Report of Contributions

Activities of WP1

Contribution ID: 0

Type: not specified

Activities of WP1

Wednesday 25 March 2009 12:10 (15 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (Unknown) **Session Classification:** WP1 Session

First thoughts on criteria for facil ...

Contribution ID: 1

Type: not specified

First thoughts on criteria for facility comparison

Wednesday 25 March 2009 12:25 (20 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (Unknown) **Session Classification:** WP1 Session

Plans for cost comparison

Contribution ID: 3

Type: not specified

Plans for cost comparison

Wednesday 25 March 2009 12:45 (20 minutes)

Presenter:Dr LINDROOS, Mats (CERN)Session Classification:WP1 Session

EUROnu Annual · · · / Report of Contributions

Neutrinos and the flavour problem

Contribution ID: 4

Type: not specified

Neutrinos and the flavour problem

Wednesday 25 March 2009 14:00 (35 minutes)

Presenter: FERUGLIO, Ferruccio (Dipartimento di Fisica Galileo Galilei) **Session Classification:** WP6 Session

Low-energy effects of lepton mix ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Low-energy effects of lepton mixing and neutrino masses

Wednesday 25 March 2009 14:35 (35 minutes)

Presenter: GAVELA, Belen (Universidad Autonoma de Madrid) **Session Classification:** WP6 Session

Phenomenology of future long ba \cdots

Contribution ID: 6

Type: not specified

Phenomenology of future long baseline experiments

Wednesday 25 March 2009 15:10 (35 minutes)

Presenter: WINTER, Walter (Wurzburg University) **Session Classification:** WP6 Session

Status and plans of WP6

Contribution ID: 7

Type: not specified

Status and plans of WP6

Wednesday 25 March 2009 16:00 (15 minutes)

Presenter: HERNANDEZ, Pilar (Unknown) **Session Classification:** WP6 Session

Introduction to WP2

Contribution ID: 8

Type: not specified

Introduction to WP2

Wednesday 25 March 2009 16:30 (20 minutes)

Presenter: ZITO, Marco (Dapnia/SPP CEA-Saclay) **Session Classification:** WP2 Session

Proton driver at CERN

Contribution ID: 9

Type: not specified

Proton driver at CERN

Wednesday 25 March 2009 16:50 (30 minutes)

Presenter:GAROBY, Roland (CERN)Session Classification:WP2 Session

EUROnu Annual · · · / Report of Contributions

FNAL to DUSEL

Contribution ID: 10

Type: not specified

FNAL to DUSEL

Wednesday 25 March 2009 17:20 (20 minutes)

Presenter: BISHAI, Mary (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** WP2 Session

Target studies

Contribution ID: 11

Type: not specified

Target studies

Wednesday 25 March 2009 17:40 (30 minutes)

Presenter: DENSHAM, Chris (Particle Physics) **Session Classification:** WP2 Session

Plans for horn

Contribution ID: 12

Type: not specified

Plans for horn

Wednesday 25 March 2009 18:10 (20 minutes)

Presenter: DRACOS, Marcos (Centre de Recherches Nucleaire, Hautes Energies) **Session Classification:** WP2 Session

Physics potential of ^8Li at a low …

Contribution ID: 13

Type: not specified

Physics potential of ^8Li at a low gamma Beta Beam

Wednesday 25 March 2009 15:45 (15 minutes)

Presenter: FERNANDEZ MARTINEZ, Enrique (MPI for Physics, Munich) **Session Classification:** WP6 Session

General WP4 introduction, the B $\,\cdots\,$

Contribution ID: 14

Type: not specified

General WP4 introduction, the Beta Beam Complex

Thursday 26 March 2009 11:30 (20 minutes)

Presenter:WILDNER, elena (CERN)Session Classification:WP4 Session

EUROnu Annual · · · / Report of Contributions

Production cross section measure ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

Production cross section measurements

Thursday 26 March 2009 11:50 (20 minutes)

Presenter:MEZZETTO, Mauro (Dipartimento di Fisica Galileo Galilei)Session Classification:WP4 Session

Collection of ions

Contribution ID: 16

Type: not specified

Collection of ions

Thursday 26 March 2009 12:10 (20 minutes)

Presenter: MITROFANOV, Semen (CYC UCL) **Session Classification:** WP4 Session

60 GHz ECR ion source for RIB p $\,\cdots\,$

Contribution ID: 17

Type: not specified

60 GHz ECR ion source for RIB production

Thursday 26 March 2009 12:30 (20 minutes)

Presenter: LAMY, Thierry (LPSC Laboratoire de Physique Subatomique et de Cosmologie (LPSC))

Session Classification: WP4 Session

Discussion

Contribution ID: 18

Type: not specified

Discussion

Thursday 26 March 2009 12:50 (10 minutes)

Session Classification: WP4 Session

Additional associates

Contribution ID: 19

Type: not specified

Additional associates

Thursday 26 March 2009 13:45 (20 minutes)

Session Classification: WP4 Session continued

Discussion

Contribution ID: 20

Type: not specified

Discussion

Thursday 26 March 2009 14:05 (25 minutes)

Session Classification: WP4 Session continued

Goals for WP5

Contribution ID: 21

Type: not specified

Goals for WP5

Thursday 26 March 2009 14:30 (20 minutes)

Presenter: Dr SOLER, Paul (University of Glasgow) **Session Classification:** WP5 session

Status of MIND and TASD

Contribution ID: 22

Type: not specified

Status of MIND and TASD

Thursday 26 March 2009 14:50 (35 minutes)

Presenter: CERVERA VILLANUEVA, Anselmo

Session Classification: WP5 session

LAGUNA detectors: Water Cher ···

Contribution ID: 23

Type: not specified

LAGUNA detectors: Water Cherenkov & Liquid Argon

Thursday 26 March 2009 15:25 (35 minutes)

Session Classification: WP5 session

Near Detector Plans

Contribution ID: 24

Type: not specified

Near Detector Plans

Thursday 26 March 2009 16:15 (30 minutes)

Presenter: Dr SOLER, Paul (University of Glasgow) **Session Classification:** WP5 Session continued

Discussion

Contribution ID: 25

Type: not specified

Discussion

Thursday 26 March 2009 16:45 (15 minutes)

Session Classification: WP5 Session continued

EUROnu Annual · · · / Report of Contributions

Status of MIND

Contribution ID: 26

Type: not specified

Status of MIND

Monday 23 March 2009 13:30 (35 minutes)

Presenter: LAING, Andrew (University of Glasgow) **Session Classification:** WP5 Parallel Session

Software framework for MIND/T \cdots

Contribution ID: 27

Type: not specified

Software framework for MIND/TASD - simulation, reconstruction and analysis

Monday 23 March 2009 14:05 (15 minutes)

Presenter: CERVERA VILLANUEVA, Anselmo (Unknown) **Session Classification:** WP5 Parallel Session

MINOS detector performance

Contribution ID: 28

Type: not specified

MINOS detector performance

Monday 23 March 2009 14:20 (20 minutes)

Author: BROSS, Alan (Fermilab)

Discussion

Contribution ID: 29

Type: not specified

Discussion

Monday 23 March 2009 14:40 (20 minutes)

Status of Opera

Contribution ID: 30

Type: not specified

Status of Opera

Tuesday 24 March 2009 09:00 (30 minutes)

Presenter: STANCO, Luca (INFN, Sezione di Padova) **Session Classification:** WP5 Parallel Session EUROnu Annual · · · / Report of Contributions

Status of INO

Contribution ID: 31

Type: not specified

Status of INO

Tuesday 24 March 2009 09:30 (30 minutes)

Presenter: MONDAL, Naba (Tata Institute of Fundamental Research (TIFR)) **Session Classification:** WP5 Parallel Session

Towards the GLACIER detector

Contribution ID: 32

Type: not specified

Towards the GLACIER detector

Tuesday 24 March 2009 10:00 (35 minutes)

Presenter:RUBBIA, Andre (CERN)Session Classification:WP5 Parallel Session

LAr R&D in the US

Contribution ID: 33

Type: not specified

LAr R&D in the US

Tuesday 24 March 2009 11:05 (35 minutes)

Presenter: BROMBERG, Carl (Michigan State University)

Update on TASD

Contribution ID: 34

Type: not specified

Update on TASD

Tuesday 24 March 2009 11:40 (20 minutes)

Presenter: BROSS, Alan (Fermilab)

Discussion

Contribution ID: 35

Type: not specified

Discussion

Tuesday 24 March 2009 12:00 (30 minutes)

Target and neutrino beam studies

Contribution ID: 36

Type: not specified

Target and neutrino beam studies

Monday 23 March 2009 14:30 (30 minutes)

Presenter: LONGHIN, Andrea (Universita degli Studi di Padova) **Session Classification:** WP2 Parallel Session EUROnu Annual $\cdots \ /$ Report of Contributions

Solid target studies

Contribution ID: 37

Type: not specified

Solid target studies

Monday 23 March 2009 15:00 (30 minutes)

Presenter: BENNETT, James Roger John (Particle Physics) **Session Classification:** WP2 Parallel Session EUROnu Annual $\cdots \,$ / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 38

Type: not specified

Discussion

Monday 23 March 2009 15:50 (1 hour)

Silver, discovery, disappearance c

Contribution ID: 39

Type: not specified

Silver, discovery, disappearance channels for sterile nus

Monday 23 March 2009 13:30 (30 minutes)

Author:LOPEZ-PAVON, Jacobo (CSIC)Session Classification:WP6 Parallel Session

Gold, silver, disappearance for NSI

Contribution ID: 40

Type: not specified

Gold, silver, disappearance for NSI

Monday 23 March 2009 14:00 (30 minutes)

Author: KOPP, Joachim (Max Planck Institut für Kernphysik, Heidelberg, Germany)Session Classification: WP6 Parallel Session

NCs for three-neutrino unitarity t \cdots

Contribution ID: 41

Type: not specified

NCs for three-neutrino unitarity tests

Monday 23 March 2009 14:30 (30 minutes)

Author: Dr GEER, Steve (Fermilab)

EUROnu Annual $\cdots \ /$ Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 42

Type: not specified

Discussion

Monday 23 March 2009 15:00 (30 minutes)

Superbeams within EUROnu - SPL

Contribution ID: 43

Type: not specified

Superbeams within EUROnu - SPL

Monday 23 March 2009 15:30 (20 minutes)

Author: MEZZETTO, Mauro (Dipartimento di Fisica Galileo Galilei)Session Classification: WP6 Parallel Session

Superbeam summary: Other options

Contribution ID: 44

Type: not specified

Superbeam summary: Other options

Monday 23 March 2009 15:50 (20 minutes)

Author: HUBER, Patrick

Beta beams with very long baselines

Contribution ID: 45

Type: not specified

Beta beams with very long baselines

Monday 23 March 2009 16:10 (20 minutes)

Author:COLOMA, Pilar (Universidad Autónoma de Madrid)Session Classification:WP6 Parallel Session

Perfomance of WC for the betabeam

Contribution ID: 46

Type: not specified

Perfomance of WC for the betabeam

Monday 23 March 2009 16:30 (20 minutes)

Author: ISHIHARA, Chizue

Low energy neutrino factory

Contribution ID: 47

Type: not specified

Low energy neutrino factory

Monday 23 March 2009 16:50 (20 minutes)

Author: BROSS, Alan (Fermilab)

EUROnu Annual $\cdots \ /$ Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 48

Type: not specified

Discussion

Monday 23 March 2009 17:10 (20 minutes)

NSI from individual dim. 6 and 8 \cdots

Contribution ID: 49

Type: not specified

NSI from individual dim. 6 and 8 effective operators

Tuesday 24 March 2009 09:00 (30 minutes)

Author:FERNANDEZ MARTINEZ, Enrique (MPI for Physics, Munich)Session Classification:WP6 Parallel Session

Model requirements for large NSI ···

Contribution ID: 50

Type: not specified

Model requirements for large NSI from dim. 6 and 8 eff. operators

Tuesday 24 March 2009 09:30 (30 minutes)

Author: OTA, Toshihiko (Uni Wuerzburg)

Neutrino mass and LHC (overview)

Contribution ID: 51

Type: not specified

Neutrino mass and LHC (overview)

Tuesday 24 March 2009 10:00 (30 minutes)

Author: SCHWETZ-MANGOLD, Thomas (Unknown) Session Classification: WP6 Parallel Session EUROnu Annual $\cdots \ /$ Report of Contributions

Coffee break

Contribution ID: 52

Type: not specified

Coffee break

Tuesday 24 March 2009 10:30 (30 minutes)

Short baseline electron neutrino d

Contribution ID: 53

Type: not specified

Short baseline electron neutrino disappearance

Tuesday 24 March 2009 11:00 (30 minutes)

Author: LAVEDER, Marco (Dipartimento di Fisica Galileo Galilei)Session Classification: WP6 Parallel Session

Limits on sterile neutrinos from c …

Contribution ID: 54

Type: not specified

Limits on sterile neutrinos from cosmology and oscillation data

Tuesday 24 March 2009 11:30 (30 minutes)

Author: PALOMARES RUIZ, S Session Classification: WP6 Parallel Session

Search for heavy Majorana neutrinos

Contribution ID: 55

Type: not specified

Search for heavy Majorana neutrinos

Tuesday 24 March 2009 12:00 (30 minutes)

Author: PASCOLI, Silvia (Unknown)

Welcome, introduction to NEu20 ...

Contribution ID: 56

Type: not specified

Welcome, introduction to NEu2012 (V. Palladino)

Friday 27 March 2009 09:00 (15 minutes)

Author: PALLADINO, Vittorio Presenter: PALLADINO, Vittorio Session Classification: Neu2012

Highlights from first NEu2012 ki ···

Contribution ID: 57

Type: not specified

Highlights from first NEu2012 kickoff meeting (A. Blondel)

Friday 27 March 2009 09:15 (15 minutes)

Author: BLONDEL, AlainPresenter: BLONDEL, AlainSession Classification: Neu2012

Preparation of our first abstracts f ...

Contribution ID: 58

Type: not specified

Preparation of our first abstracts for the 11-13 May CERN Workshop

Friday 27 March 2009 09:30 (45 minutes)

proton driver requirements for neutrino beams

Presenters: LONG, Ken; ZITO, Marco (Dapnia/SPP CEA-Saclay); EDGECOCK, Rob; WILDNER, elena (CERN)

Session Classification: Neu2012

Preparation of our second abstra ...

Contribution ID: 59

Type: not specified

Preparation of our second abstracts for the 11-13 May CERN Workshop

Friday 27 March 2009 10:15 (15 minutes)

Presenter:BLONDEL, AlainSession Classification:Neu2012

EUROnu Annual $\cdots \ /$ Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 60

Type: not specified

Discussion

Friday 27 March 2009 10:30 (30 minutes)

Presenter:PALLADINO, VittorioSession Classification:Neu2012

Powder jet target

Contribution ID: 61

Type: not specified

Powder jet target

Monday 23 March 2009 15:30 (20 minutes)

Author: CARETTA, OttoPresenter: CARETTA, OttoSession Classification: WP2 Parallel Session

EUROnu Annual $\cdots \ /$ Report of Contributions

Overview

Contribution ID: 62

Type: not specified

Overview

Thursday 26 March 2009 09:00 (30 minutes)

Author: BERG, Scott (Stanford University)Presenter: BERG, Scott (Stanford University)Session Classification: WP3 Session

NF target

Contribution ID: 63

Type: not specified

NF target

Thursday 26 March 2009 09:30 (20 minutes)

Author: MC DONALD, Kirk (Princeton University)Presenter: MC DONALD, Kirk (Princeton University)Session Classification: WP3 Session

Challenges at the muon front end

Contribution ID: 64

Type: not specified

Challenges at the muon front end

Thursday 26 March 2009 09:50 (30 minutes)

Author:ROGERS, Chris (STFC)Presenter:ROGERS, Chris (STFC)Session Classification:WP3 Session

Status and Plans for Linac and RLA's

Contribution ID: 65

Type: not specified

Status and Plans for Linac and RLA's

Thursday 26 March 2009 10:20 (20 minutes)

Author:BOGACZ, Alex (Jefferson Lab)Presenter:BOGACZ, Alex (Jefferson Lab)Session Classification:WP3 Session

Progress in FFAG design

Contribution ID: 66

Type: not specified

Progress in FFAG design

Thursday 26 March 2009 10:40 (20 minutes)

Author: PASTERNAK, Jaroslaw (Imperial College, London)Presenter: PASTERNAK, Jaroslaw (Imperial College, London)Session Classification: WP3 Session

WP3 status and plans

Contribution ID: 67

Type: not specified

WP3 status and plans

Thursday 26 March 2009 11:00 (15 minutes)

Author: POZIMSKI, Juergen (Imperial College London)Presenter: POZIMSKI, Juergen (Imperial College London)Session Classification: WP3 Session