CARE 05



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome - From the Lab. Director hosting the general CARE meeting

Wednesday, 23 November 2005 09:00 (10 minutes)

Presenter: Dr AYMAR, Robert (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 2 Type: not specified

CARE General Status & Plans - by CARE coordinator

Wednesday, 23 November 2005 09:10 (20 minutes)

Presenter: Dr ALEKSAN, roy (CNRS/IN2P3/CPPM)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 3 Type: not specified

CARE Dissemination Activities by Dissemination Board Chair.

Wednesday, 23 November 2005 09:30 (20 minutes)

Presenter: NAPOLY, Olivier (CEA/Saclay, DAPNIA/SACM)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Strategy Group activity

Wednesday, 23 November 2005 09:50 (10 minutes)

Presenter: AKESSON, Torsten (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Recent results on beam optics for the LHC upgrade

Wednesday, 23 November 2005 10:30 (15 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, jean-pierre (AT/MEL)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 6 Type: not specified

Progress in the HIPPI code benchmarking

Wednesday, 23 November 2005 10:45 (20 minutes)

Presenter: FRANCHI, Andrea (GSI Darmstadt J.W.Goethe- Universitaet Frankfurt)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Superconducting RF Cavities for Electron Linear Accelerators

Wednesday, 23 November 2005 11:05 (30 minutes)

Presenter: Dr VISENTIN, Bernard (CEA)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 8 Type: not specified

Summary of the First Working Group of the Second ILC Workshop in Snowmass

Wednesday, 23 November 2005 14:00 (25 minutes)

Presenter: Dr SCHULTE, Daniel

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 9 Type: not specified

FP7 presentation

Friday, 25 November 2005 12:25 (15 minutes)

Presenter: Dr PASINI, Daniel

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 10 Type: not specified

The PHIN Photoinjector for CTF3

Wednesday, 23 November 2005 11:35 (20 minutes)

Presenter: Mr LOSITO, Roberto (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 11 Type: not specified

Design of a tuning system for high gradient superconducting accelerating cavities

Wednesday, 23 November 2005 11:55 (20 minutes)

Presenter: Mr SEKALSKI, Przemyslaw (Technical University of Lodz)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 12 Type: not specified

Magnetization measurements as a tool for investigating the potential electrical transport properties of Nb3Sn superconducting wires

Wednesday, 23 November 2005 12:15 (20 minutes)

Presenter: GRECO, Michela (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 13 Type: not specified

MERIT, its scientific goals and importance

Thursday, 24 November 2005 09:00 (20 minutes)

Presenter: Mr LETTRY, Jacques (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

Advances of the Low Level RF control (LLRF) for VUVFEL

Thursday, 24 November 2005 09:20 (20 minutes)

Presenter: Dr SIMROCK, Stefan (DESY)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 15 Type: not specified

The Superconducting photoinjector at Rossendorf

Thursday, 24 November 2005 09:40 (20 minutes)

Presenter: Dr TEICHERT, Jochen

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 16 Type: not specified

Development of the CH-DTL accelerating structure

Thursday, 24 November 2005 10:00 (20 minutes)

Presenter: Prof. RATZINGER, Ulrich

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 17 Type: not specified

Insulation materials development for the Next European Dipole project

Thursday, 24 November 2005 10:20 (15 minutes)

Presenter: Mr CANFER, Simon

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 18 Type: not specified

Recent activities/results on pulsed SC magnet for the CERN and GSI accelerator complex

Thursday, 24 November 2005 10:35 (10 minutes)

Presenter: Mr BOTTURA, luca (MTM)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 19 Type: not specified

Report on SRF Activities

Friday, 25 November 2005 09:00 (35 minutes)

Presenter: Dr PROCH, Dieter (DESY)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 20 Type: not specified

Report on PHIN Activities

Friday, 25 November 2005 09:35 (25 minutes)

Presenter: Dr GHIGO, Andrea (INFN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 21 Type: not specified

Report on HIPPI Activities

Friday, 25 November 2005 10:00 (25 minutes)

Presenter: Dr VRETENAR, Dario (SIRIUS)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 22 Type: not specified

Report on NED Activities

Friday, 25 November 2005 10:25 (25 minutes)

Presenter: Dr DEVRED, Arnaud (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 23 Type: not specified

Report on ELAN Activities

Friday, 25 November 2005 11:10 (25 minutes)

Presenter: Mr RICHARD, François (IN2P3)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 24 Type: not specified

Report on BENE Activities

Friday, 25 November 2005 11:35 (25 minutes)

Presenter: Prof. PALLADINO, Vittorio (INFN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 25 Type: not specified

Report on HHH Activities

Friday, 25 November 2005 12:00 (25 minutes)

Presenter: Mr RUGGIERO, Francesco (CERN)

Session Classification: Plenary

CARE 05

/ Report of Contributions

FP7 presentation

Contribution ID: 26 Type: not specified

FP7 presentation

Contribution ID: 27 Type: not specified

Concluding remarks

Friday, 25 November 2005 12:40 (15 minutes)

Presenter: Dr ALEKSAN, roy (CNRS/IN2P3/CPPM)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 28 Type: not specified

Visit of the labo for the R&D

Wednesday, 23 November 2005 17:30 (45 minutes)

Contribution ID: 29 Type: not specified

Summary of the Second Global Group of the Second ILC Workshop in Snowmass

Wednesday, 23 November 2005 14:25 (25 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 30 Type: not specified

Status of the Beam Delivery System R&D in the UK

Wednesday, 23 November 2005 14:50 (25 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 31 Type: not specified

Simulation of Emittance and Luminosity Tuning

Wednesday, 23 November 2005 15:15 (15 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 32 Type: not specified

Beam-beam Studies

Wednesday, 23 November 2005 15:30 (15 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 33 Type: not specified

Status report on active stabilisation of a linear collider final focus quadrupole mock-up

Wednesday, 23 November 2005 16:30 (30 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 34 Type: not specified

Progress made about the CLIC accelerating Structures

Wednesday, 23 November 2005 17:00 (30 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 35 Type: not specified

Status of CTF3 and CTF3 collaboration

Thursday, 24 November 2005 11:15 (30 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 36 Type: not specified

Recent developments on damping rings and their wigglers

Thursday, 24 November 2005 11:45 (30 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 37 Type: not specified

Summary of ILC workshops on positron sources

Thursday, 24 November 2005 12:15 (30 minutes)

Session Classification: ELAN

Contribution ID: 38 Type: not specified

European Neutrino Group (ENG, R,Edgecock, H.Haseroth)

Thursday, 24 November 2005 11:15 (1h 30m)

Continuation of ENG session of Tuesday afternoon

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 39 Type: not specified

Physics opportunities of future proton accelerators

Wednesday, 23 November 2005 14:00 (30 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 40 Type: not specified

SRF: SC Structures for Electrons

Thursday, 24 November 2005 11:15 (45 minutes)

Session Classification: SRF + HIPPI + PHIN

Contribution ID: 41 Type: not specified

Neutrinos in the CERN Council Road map process

Wednesday, 23 November 2005 14:30 (20 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 42 Type: not specified

HIPPI: Elliptical cavities and components in HIPPI

Thursday, 24 November 2005 12:00 (45 minutes)

Session Classification: SRF + HIPPI + PHIN

Contribution ID: 43 Type: not specified

Will we ever study a beta-beam beyond the present

Wednesday, 23 November 2005 14:50 (15 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Neutrino oscillations at neutrino telescopes

Wednesday, 23 November 2005 15:05 (25 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 45 Type: not specified

STEERING COMMITTEE

Thursday, 24 November 2005 11:15 (1h 30m)

Session Classification: NED

Nova

Contribution ID: 46 Type: **not specified**

Nova

Wednesday, 23 November 2005 15:30 (30 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Coordination in the MW Proton Driver Sector

Wednesday, 23 November 2005 17:00 (1h 15m)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 48 Type: not specified

Welcome and presentation of agenda

Wednesday, 23 November 2005 14:00 (10 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 49 Type: not specified

NED activities: status & main issues

Wednesday, 23 November 2005 14:10 (30 minutes)

NED activities: status & main issues

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 50 Type: not specified

Status of the EFDA dipole

Wednesday, 23 November 2005 14:40 (25 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 51 Type: not specified

Report from ECOMAG-05 workshop

Wednesday, 23 November 2005 15:05 (25 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Status of GSI-FAIR project : open \cdots

Contribution ID: 52 Type: not specified

Status of GSI-FAIR project : open issues

Wednesday, 23 November 2005 15:30 (25 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 53 Type: not specified

Posibility of Pipetron magnets in the LHC tunnel

Wednesday, 23 November 2005 16:15 (15 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 54 Type: not specified

Report from the workshop on beam losses

Wednesday, 23 November 2005 16:30 (30 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 55 Type: not specified

Report from Arcidosso workshop on magnet design

Wednesday, 23 November 2005 17:00 (20 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 56 Type: not specified

Activities for LHC magnet upgrade at Texas

Wednesday, 23 November 2005 17:20 (30 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 57 Type: not specified

ATLAS Visit

Thursday, 24 November 2005 14:00 (2 hours)

Contribution ID: 58 Type: not specified

Status of AMT working package and discussion

Wednesday, 23 November 2005 17:50 (40 minutes)

Session Classification: HHH - AMT

Contribution ID: 59 Type: not specified

Preparation of the Annual Report 2005

Wednesday, 23 November 2005 14:00 (2 hours)

Session Classification: SRF

Contribution ID: 60 Type: not specified

Preparation of the Annual Report 2005

Wednesday, 23 November 2005 16:30 (2 hours)

Session Classification: SRF

CARE 05

Contribution ID: 61

Type: not specified

INFN Frascati : "Introduction"

INFN Frascati: "Introduction"

Wednesday, 23 November 2005 14:00 (20 minutes)

Session Classification: PHIN

Contribution ID: 62 Type: not specified

CERN-Geneva: "Status report of CERN activities"

Wednesday, 23 November 2005 14:20 (25 minutes)

Session Classification: PHIN

Contribution ID: 63 Type: not specified

LAL-Orsay: "Status report of LAL activities"

Wednesday, 23 November 2005 14:45 (25 minutes)

Session Classification: PHIN

Contribution ID: 64 Type: **not specified**

CCLRC-RAL: "Status report of CCLRC activities"

Wednesday, 23 November 2005 15:10 (25 minutes)

Session Classification: PHIN

Contribution ID: 65 Type: not specified

LOA-Palaiseau: "Status report of LOA activities"

Wednesday, 23 November 2005 15:35 (25 minutes)

Session Classification: PHIN

CARE 05

Contribution ID: 66 Type: not specified

Forschungszentrum Rossendorf: "Status report of FZR activities"

Wednesday, 23 November 2005 16:30 (25 minutes)

Session Classification: PHIN

Contribution ID: 67 Type: not specified

INFN Milano: "Status report of INFN-MI activities"

Wednesday, 23 November 2005 16:55 (25 minutes)

INFN Milano: "Status report of ...

Session Classification: PHIN

Contribution ID: 68 Type: not specified

INFN Frascati: "Status report of INFN-LNF activities"

Wednesday, 23 November 2005 17:20 (25 minutes)

Session Classification: PHIN

Twente University: "Status report \cdots

Contribution ID: 69 Type: not specified

Twente University: "Status report of TEU activities"

Wednesday, 23 November 2005 17:45 (25 minutes)

Session Classification: PHIN

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

International & FP7 Design Study: preparing for them

Contribution ID: 71 Type: not specified

The FP6 Eurisol experience

Thursday, 24 November 2005 14:00 (30 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 72 Type: not specified

The FP6 EuroTev experience

Thursday, 24 November 2005 14:30 (30 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 73 Type: not specified

The FP7 Neutrino Factory and Superbeam Design Study (DS)

Thursday, 24 November 2005 15:00 (45 minutes)

General discussion on: Scientific and Technical Strategy of the DS Structure of the DS European Collaboration Milestones in 2006

Session Classification: ECFA /BENE

Adjourn

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Adjourn

Wednesday, 23 November 2005 18:00 (15 minutes)

Session Classification: HIPPI + HHH-APD

Contribution ID: 75 Type: not specified

HIPPI: Talks on couplers, tuners, microphonics

Thursday, 24 November 2005 14:00 (1h 20m)

Session Classification: SRF + HIPPI + PHIN

PHIN: Superconducting RF gun

Contribution ID: 76 Type: not specified

PHIN: Superconducting RF gun

Thursday, 24 November 2005 15:20 (40 minutes)

Session Classification: SRF + HIPPI + PHIN

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

STEERING COMMITTEE

Thursday, 24 November 2005 14:30 (1h 30m)

Session Classification: NED

Contribution ID: 78 Type: not specified

The Beta-beam Design Study within EURISOL

Thursday, 24 November 2005 16:20 (25 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 79 Type: not specified

Physics-Report from the IC Workshop

Thursday, 24 November 2005 16:45 (30 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Contribution ID: 80 Type: not specified

Accelerator

Thursday, 24 November 2005 17:15 (20 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Detectors

Contribution ID: 81 Type: not specified

Detectors

Thursday, 24 November 2005 17:35 (30 minutes)

Session Classification: ECFA /BENE

Round table: "PHIN activities ver ...

Contribution ID: 82 Type: not specified

Round table: "PHIN activities versus Future Linear Colliders and FEL projects"

Thursday, 24 November 2005 16:30 (1 hour)

Session Classification: PHIN

Contribution ID: 83 Type: not specified

Discussion and Summary

Thursday, 24 November 2005 17:30 (35 minutes)

Session Classification: PHIN

HIPPI

Contribution ID: 84 Type: not specified

HIPPI

Thursday, 24 November 2005 14:30 (1h 30m)

Session Classification: HIPPI

Contribution ID: 85 Type: not specified

HHH-AMT: Discussion a draft skeleton of data base: selection of properties

Thursday, 24 November 2005 14:30 (1h 30m)

Participants: representatives of CERN-CEA-INFN-EFDA.

Session Classification: HHH-AMT