SAS@LHC

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome and Introduction

Thursday, 1 October 2015 09:00 (20 minutes)

Presenter: ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 1 Type: not specified

Physics of forward particle production; event generators

Thursday, 1 October 2015 09:20 (30 minutes)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 2 Type: not specified

Cosmic ray showers and need for SAS

Thursday, 1 October 2015 09:50 (30 minutes)

Presenter: LIPARI, Paolo

Session Classification: Plenary

Type: not specified

Contribution ID: 3

Zero-degree neutral (n, K0, $\pi 0, \cdots$) measurements at LHC

Thursday, 1 October 2015 10:35 (30 minutes)

Presenter: TRICOMI, Alessia (Universita e INFN, Catania (IT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Studies towards the design of a Small Angle Spectrometer at the LHC

Thursday, 1 October 2015 11:05 (25 minutes)

Presenter: FORNIERI, OTTAVIO

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

LHC Vacuum pipe and window issues

Thursday, 1 October 2015 12:10 (30 minutes)

Presenter: SALVANT, Benoit (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 6 Type: not specified

Channeling for high-xF

Friday, 2 October 2015 09:05 (30 minutes)

Presenter: CAVOTO, Gianluca (Universita e INFN, Roma I (IT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Transition radiation summary report & plans

Friday, 2 October 2015 09:35 (40 minutes)

Presenter: CHERRY, Michael (Louisiana State University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 8 Type: not specified

Calorimeter summary report

Friday, 2 October 2015 10:20 (20 minutes)

Presenter: ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 10 Type: not specified

Acceptance, rates, running conditions

Friday, 2 October 2015 12:00 (20 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Plenary

Open discussion: Stand-alone SA · · ·

Contribution ID: 11 Type: not specified

Open discussion: Stand-alone SAS? Extensions of ALICE, LHCb, other

Presenter: ALL

Contribution ID: 12 Type: not specified

Plans (to TDR/LOI, Proposal?, time scale)

Presenter: ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

SAS@LHC / Report of Contributions

Wrap up

Contribution ID: 14 Type: not specified

Wrap up

Presenter: ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Introduction

Contribution ID: 15 Type: not specified

Introduction

Thursday, 1 October 2015 14:00 (10 minutes)

Presenter: REMBSER, Christoph (CERN)

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 16 Type: not specified

Summary of Graphene radiator studies

Thursday, 1 October 2015 14:10 (30 minutes)

Presenter: ROMANIOUK, Anatoli (National Research Nuclear University MEPhI (RU))

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 17 Type: not specified

GasPixel TRD tests in magnetic field

Thursday, 1 October 2015 14:40 (20 minutes)

Presenter: KAMINSKI, Jochen (Universitaet Bonn (DE))

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 18 Type: not specified

Transition radiation from graphene in X-ray domain

Thursday, 1 October 2015 15:00 (25 minutes)

Presenter: TISCHENKO, Alexey

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 19 Type: not specified

Discussion&future plans

Thursday, 1 October 2015 15:25 (20 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 20 Type: not specified

Requirements and general considerations for SAS TRD

Thursday, 1 October 2015 16:05 (25 minutes)

Presenter: ROMANIOUK, Anatoli (National Research Nuclear University MEPhI (RU))

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 21 Type: not specified

Possible configurations for TRD modules for pi/K/p separation in the TeV region

Thursday, 1 October 2015 16:30 (25 minutes)

Presenters: MAZZIOTTA, Mario Nicola (Universita e INFN, Bari (IT)); SPINELLI, Paolo

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 22 Type: not specified

Straw based and solid state based TRDs for SAS

Thursday, 1 October 2015 16:55 (25 minutes)

Presenter: MAZZIOTTA, Mario Nicola (Universita e INFN, Bari (IT))

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 23 Type: not specified

Preliminary TRD simulations for Forward Scattering Experiment

Thursday, 1 October 2015 17:20 (25 minutes)

Presenter: CHERRY, Michael (Louisiana State University)

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 24 Type: not specified

Gas pixel TRD - what they can do?

Thursday, 1 October 2015 17:45 (25 minutes)

Presenter: ROMANIOUK, Anatoli (National Research Nuclear University MEPhI (RU))

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 25 Type: not specified

Discussion of the TRD concepts for SAS

Thursday, 1 October 2015 18:10 (45 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: TRD workshop

Contribution ID: 26 Type: not specified

High Granularity calorimeter (HGCAL) for CMS upgrade

Thursday, 1 October 2015 14:00 (30 minutes)

Presenter: TKACZYK, Slawomir Marek (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: SAS calorimeter & Tracking

Contribution ID: 27 Type: not specified

Test beam experiments with the CALICE scintillator tungsten HCAL

Thursday, 1 October 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: SICKING, Eva (CERN)

Session Classification: SAS calorimeter & Tracking

Discussion

Contribution ID: 28 Type: not specified

Discussion

Thursday, 1 October 2015 15:40 (30 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: SAS calorimeter & Tracking

Contribution ID: 29 Type: not specified

CT-PPS Tracking for SAS@LHC TBC

Thursday, 1 October 2015 15:00 (20 minutes)

Presenter: CARTIGLIA, Nicolo (Universita e INFN Torino (IT))

Session Classification: SAS calorimeter & Tracking

Contribution ID: 30 Type: not specified

Muon track detection

Thursday, 1 October 2015 15:20 (20 minutes)

Presenter: ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: SAS calorimeter & Tracking

Contribution ID: 31 Type: not specified

LHCb very forward detectors

Friday, 2 October 2015 11:00 (30 minutes)

Presenter: COLLINS, Paula (CERN)

Session Classification: Plenary

SAS at ALICE

Contribution ID: 32 Type: not specified

SAS at ALICE

Friday, 2 October 2015 11:30 (30 minutes)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 33 Type: not specified

Particle optics and large pipe

Thursday, 1 October 2015 11:30 (20 minutes)

Presenter: LAMSA, Jerry (Iowa State University (US))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 34 Type: not specified

Discussion, Next steps, Wrap up

Friday, 2 October 2015 12:20 (40 minutes)

Presenters: ALL; ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Plenary