IPAC'10 SPC and OC Meetings

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction and Approval of the Agenda

Thursday 13 November 2008 13:30 (15 minutes)

Presenter: Prof. NODA, Akira (Kyoto University, Institute for Chemical Research, Advanced Research Center for Beam Science)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)

May 24, 2025

Contribution ID: 2 Type: not specified

Composition of the SPC, Description of Tasks, Meetings Schedule, Deadlines and Procedures

Thursday 13 November 2008 13:45 (15 minutes)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

Discussion of the Composition of the Scientific Advisory Board (SAB)

Thursday 13 November 2008 14:00 (45 minutes)

The SPC, with input from the former EPAC (Oliver Brüning, Christine Petit-Jean-Genaz) with respect to method, will decide the membership of the IPAC'10 SAB, considering in particular the representation from within each region. The proposal will be submitted to the OC for final approval.

Presenters: PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN); BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Review of Sessions, Classifications and Scopes

Thursday 13 November 2008 14:45 (30 minutes)

Presenter: Prof. NODA, Akira (Kyoto University Institute for Chemical Research, Advanced Research

Center for Beam Science)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Programme Outline of IPAC'10

Thursday 13 November 2008 15:45 (1 hour)

Discussion on starting and ending times, policy concerning opening, closing and entertainment talks, lectures for the general public, parallel sessions, prizes, poster sessions, etc.

Presenter: Prof. NODA, Akira (Kyoto University Institute for Chemical Research, Advanced Research Center for Beam Science)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)

Contribution ID: 6 Type: not specified

PRST-AB and IPAC

Thursday 13 November 2008 16:45 (15 minutes)

Presenter: PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Schedule of Future SPC Meetings

Thursday 13 November 2008 17:00 (15 minutes)

Center for Beam Science)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Any Other Business

Friday 14 November 2008 17:20 (10 minutes)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Programme Committees

Contribution ID: 22 Type: not specified

Welcome, Introductions, Approval of the Agenda

Friday 14 November 2008 09:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. KUROKAWA, Shin-Ichi (KEK)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 24 Type: not specified

Visit of the Venue

Friday 14 November 2008 09:30 (45 minutes)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Programme Committees

Contribution ID: 25 Type: not specified

Report from ACFA

Friday 14 November 2008 10:45 (15 minutes)

Presenter: Prof. ZHANG, Chuang (IHEP, Beijing)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 26 Type: not specified

The 3-year Cycle

Friday 14 November 2008 11:00 (30 minutes)

Brief outline of events leading up to the introduction of IPAC, and in particular the repercussions for EPAC

Presenter: PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 27 Type: not specified

Guiding Principle of IPAC'10

Friday 14 November 2008 11:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. KUROKAWA, Shin-Ichi (KEK)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 28 Type: not specified

Preparations for IPAC'11

Friday 14 November 2008 12:00 (15 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 30 Type: not specified

Status of Preparations for IPAC'10

Friday 14 November 2008 14:00 (30 minutes)

Composition of LOC, budget, fees, social events, the venue, sponsorship, etc.

Presenter: Prof. SHIRAI, Toshiyuki (NIRS)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 31 Type: not specified

Report from IPAC'10 SPC

Friday 14 November 2008 14:30 (45 minutes)

First thoughts on IPAC'10 scientific programme, proposals for SAB, prizes, etc.

Presenter: Prof. NODA, Akira (Kyoto University, Institute for Chemical Research, Advanced Research Center for Beam Science)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Programme Committees

Contribution ID: 32 Type: not specified

Report on Preparations for the Website at KEK

Friday 14 November 2008 15:15 (15 minutes)

Presenter: FURUKAWA, Kazuro (High Energy Accelerator Research Organization (KEK))

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 33 Type: not specified

Report on JACoW Activities

Friday 14 November 2008 16:00 (20 minutes)

Presenter: PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 35 Type: not specified

Brief Report on EPAC'08

Friday 14 November 2008 16:20 (20 minutes)

Presenters: BISCARI, Caterina (Istituto Nazionale Fisica Nucleare (INFN)); PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Programme Committees

Contribution ID: 36 Type: not specified

Brief Report on Preparations for PAC'09

Friday 14 November 2008 16:40 (20 minutes)

Presenter: Mr SCHMOR, Paul (TRIUMF)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 37 Type: not specified

Schedule of Future OC/SPC Meetings

Friday 14 November 2008 17:00 (20 minutes)

Presenter: Prof. KUROKAWA, Shin-Ichi (KEK)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 38 Type: not specified

Proposal for IPAC'13

Friday 14 November 2008 13:45 (15 minutes)

Presentation by the Chinese Delegation

Presenter: Dr ZHAO, Zhentang (SINAP)

Session Classification: First Meeting of the Joint IPAC'10 Organizing and Scientific Pro-

gramme Committees

Contribution ID: 42 Type: not specified

Any other business

Thursday 13 November 2008 17:15 (15 minutes)

Session Classification: First Meeting of the IPAC'10 Scientific Programme Committee (SPC)