ADC TIM at CERN

Report of Contributions

ADC TIM introduction

Contribution ID: 0

Type: not specified

ADC TIM introduction

Wednesday 15 June 2016 09:00 (5 minutes)

Summary

Presenter: DI GIROLAMO, Alessandro (CERN)

Workflow scheduling for opportu \cdots

Contribution ID: 1

Type: not specified

Workflow scheduling for opportunistic resources

Wednesday 15 June 2016 16:30 (1h 30m)

Presenter: FILIPCIC, Andrej (Jozef Stefan Institute (SI))

round table

Contribution ID: 2

Type: not specified

round table

Wednesday 15 June 2016 11:00 (1 hour)

Session Classification: Payload Scheduling

Network: status and evolution

Contribution ID: 3

Type: not specified

Network: status and evolution

Friday 17 June 2016 09:00 (30 minutes)

Presenter: MC KEE, Shawn (University of Michigan (US)) **Session Classification:** Evolution towards Run3

WFM and DDM evolution challenges

Contribution ID: 4

Type: not specified

WFM and DDM evolution challenges

Friday 17 June 2016 09:30 (1 hour)

2 talks, 20mins each plus discussion

Presenters: KLIMENTOV, Alexei (Brookhaven National Laboratory (US)); BARREIRO MEGINO, Fernando Harald (University of Texas at Arlington); GARONNE, Vincent (University of Oslo (NO))

Session Classification: Evolution towards Run3

Analytics and Machine Learning

Contribution ID: 5

Type: not specified

Analytics and Machine Learning

Friday 17 June 2016 11:00 (30 minutes)

Presenters: VUKOTIC, Ilija (University of Chicago (US)); LASSNIG, Mario (CERN) **Session Classification:** Evolution towards Run3

ATLAS Software and Computing ····

Contribution ID: 6

Type: not specified

ATLAS Software and Computing challenges towards Run3 and more

Friday 17 June 2016 11:30 (20 minutes)

Summary

Presenter: WENAUS, Torre (Brookhaven National Laboratory (US))

Session Classification: Evolution towards Run3

gathering all together

Contribution ID: 7

Type: not specified

gathering all together

Thursday 16 June 2016 19:00 (4 hours)

Please fill the doodle by WEDNESDAY to have an approx number of how many we will be. http://doodle.com/poll/y9fwmzg9y2u6r259 After the meetings (7pm? 8pm?), we can try out the (relatively) new pub in St Genis: http://www.obrasseur.com/

Beers, burghers, simil-pizza, and football match!

Summary

Introduction: How Big ?

Contribution ID: 8

Type: not specified

Introduction: How Big?

Thursday 16 June 2016 11:00 (10 minutes)

Summary

Presenters: SERFON, Cedric (University of Oslo (NO)); GARONNE, Vincent (University of Oslo (NO))

Session Classification: Storage and Data Management

Can we automate the lifetime mo \cdots

Contribution ID: 9

Type: not specified

Can we automate the lifetime model ?

Thursday 16 June 2016 12:10 (20 minutes)

Presenter: SERFON, Cedric (University of Oslo (NO)) **Session Classification:** Storage and Data Management

Rucio data rebalancing (BB8) update

Contribution ID: 10

Type: not specified

Rucio data rebalancing (BB8) update

Thursday 16 June 2016 12:50 (15 minutes)

Summary

Presenter: BARISITS, Martin (CERN)

Session Classification: Storage and Data Management

Herding the protocol zoo

Contribution ID: 11

Type: not specified

Herding the protocol zoo

Thursday 16 June 2016 11:10 (20 minutes)

Summary

Presenter: LASSNIG, Mario (CERN)

Session Classification: Storage and Data Management

Content Delivery Network parad ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Content Delivery Network paradigms applied to ATLAS

Thursday 16 June 2016 12:30 (20 minutes)

Presenters: BEERMANN, Thomas (CERN); GARONNE, Vincent (University of Oslo (NO)) **Session Classification:** Storage and Data Management

Ruciobox

Contribution ID: 13

Type: not specified

Ruciobox

Thursday 16 June 2016 11:30 (20 minutes)

Object store integration in DDM

Summary

Presenters: GARONNE, Vincent (University of Oslo (NO)); GUAN, Wen (University of Wisconsin (US))

Session Classification: Storage and Data Management

Cloud @ MWT2

Contribution ID: 14

Type: not specified

Cloud @ MWT2

Thursday 16 June 2016 15:30 (20 minutes)

Presenter: GARDNER JR, Robert William (University of Chicago (US)) **Session Classification:** Integration of Cloud (and similar) storage

Cloud @ RAL

Contribution ID: 15

Type: not specified

Cloud @ RAL

Thursday 16 June 2016 15:50 (20 minutes)

Presenter: DEWHURST, Alastair (Lancaster University)

dCache Ceph Integration

Contribution ID: 16

Type: not specified

dCache Ceph Integration

Thursday 16 June 2016 16:20 (20 minutes)

Summary

Presenter: MILLAR, Paul

Clouds and objectstores for Logs ····

Contribution ID: 17

Type: not specified

Clouds and objectstores for Logs and AES

Thursday 16 June 2016 16:40 (20 minutes)

Summary of the DynaFed discussion

Contribution ID: 18

Type: not specified

Summary of the DynaFed discussion

Thursday 16 June 2016 16:10 (10 minutes)

Presenter: LASSNIG, Mario (CERN)

FAX - status and plans (Ilija) & X $\, \cdots \,$

Contribution ID: 19

Type: not specified

FAX - status and plans (Ilija) & XRootD Release 4.4 -New Features (Andy)

Thursday 16 June 2016 11:50 (20 minutes)

Summary

Presenters: HANUSHEVSKY, Andrew (STANFORD LINEAR ACCELERATOR CENTER); VUKOTIC, Ilija (University of Chicago (US))

Session Classification: Storage and Data Management

Recent Developments in BNL Ob $\,\cdots\,$

Contribution ID: 20

Type: not specified

Recent Developments in BNL Object Store

Thursday 16 June 2016 09:00 (20 minutes)

Presenters: ZAYTSEV, Alexandr (Brookhaven National Laboratory (US)); ITO, Hironori (Brookhaven National Laboratory (US))

Event Service Monitoring

Contribution ID: 21

Type: not specified

Event Service Monitoring

Thursday 16 June 2016 09:40 (20 minutes)

Presenters: WALKER, Rodney (Ludwig-Maximilians-Univ. Muenchen (DE)); PADOLSKI, Siarhei (BNL)

Status of running in production (\cdots

Contribution ID: 22

Type: not specified

Status of running in production (Grid, HPC, ...)

Thursday 16 June 2016 09:20 (20 minutes)

Presenters: TSULAIA, Vakho (Lawrence Berkeley National Lab. (US)); GUAN, Wen (University of Wisconsin (US))

Discussion

Contribution ID: 23

Type: not specified

Discussion

Thursday 16 June 2016 10:00 (30 minutes)

Prodsys2

Contribution ID: 24

Type: not specified

Prodsys2

Wednesday 15 June 2016 14:05 (15 minutes)

Presenter: BORODIN, Misha (University of Iowa (US)) **Session Classification:** Workflow Management

PanDA/JEDI

Contribution ID: 25

Type: not specified

PanDA/JEDI

Wednesday 15 June 2016 14:20 (20 minutes)

Summary

Presenters: BARREIRO MEGINO, Fernando Harald (University of Texas at Arlington); MAENO, Tadashi (Brookhaven National Laboratory (US))

Session Classification: Workflow Management

Pilot

Contribution ID: 26

Type: not specified

Pilot

Wednesday 15 June 2016 14:40 (20 minutes)

Presenter:NILSSON, Paul (Brookhaven National Laboratory (US))Session Classification:Workflow Management

Monitoring

Contribution ID: 27

Type: not specified

Monitoring

Wednesday 15 June 2016 15:20 (20 minutes)

Presenter: PADOLSKI, Siarhei (BNL)

Session Classification: Workflow Management

Harvester

Contribution ID: 28

Type: not specified

Harvester

Wednesday 15 June 2016 15:00 (20 minutes)

Summary

Presenters: DE, Kaushik (University of Texas at Arlington (US)); WENAUS, Torre (Brookhaven National Laboratory (US))

Session Classification: Workflow Management

Introduction

Contribution ID: 29

Type: not specified

Introduction

Wednesday 15 June 2016 14:00 (5 minutes)

Presenter: KLIMENTOV, Alexei (Brookhaven National Laboratory (US)) **Session Classification:** Workflow Management

Discussion

Contribution ID: 30

Type: not specified

Discussion

Wednesday 15 June 2016 15:40 (20 minutes)

Session Classification: Workflow Management

Quota follow-up

Contribution ID: 31

Type: not specified

Quota follow-up

Thursday 16 June 2016 13:05 (10 minutes)

Summary

Presenters: BARISITS, Martin (CERN); BEERMANN, Thomas (CERN) **Session Classification:** Storage and Data Management

aCT and APF

Contribution ID: 32

Type: not specified

aCT and APF

Wednesday 15 June 2016 12:00 (20 minutes)

Presenters: CAMERON, David (University of Oslo (NO)); HOVER, John (Brookhaven National Laboratory (BNL)-Unknown-Unknown); HOVER, John Raymond (Brookhaven National Laboratory (US))

Session Classification: Payload Scheduling