LHC Working Group on Forward Physics and Diffraction

Report of Contributions

News

Contribution ID: 0

Type: not specified

News

Tuesday 27 October 2015 10:00 (15 minutes)

Presenters: ROYON, Christophe (University of Kansas (US)); CARTIGLIA, Nicolo (INFN)

RPs insertion at high lumi

Contribution ID: 1

Type: not specified

RPs insertion at high lumi

Tuesday 27 October 2015 10:15 (30 minutes)

Presenter: DEILE, Mario (CERN)

Discussion about acceptance limi \cdots

Contribution ID: 2

Type: not specified

Discussion about acceptance limitation (TCL4/TCL5) and RP tests

Tuesday 27 October 2015 10:45 (25 minutes)

Presenters: ROYON, Christophe (University of Kansas (US)); DEILE, Mario (CERN)

Operation/performance of the fir ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

Operation/performance of the first beta*=90m run (ALFA)

Tuesday 27 October 2015 11:40 (30 minutes)

Presenter: HILLER, Karlheinz (Deutsches Elektronen-Synchrotron Campus Zeuthen (DE))

Forward physics options at the FCC

Contribution ID: 4

Type: not specified

Forward physics options at the FCC

Tuesday 27 October 2015 14:00 (30 minutes)

Presenter: BURKHARDT, Helmut (CERN)

Discussion

Contribution ID: 5

Type: not specified

Discussion

Tuesday 27 October 2015 14:30 (40 minutes)

SAS@LHC: A multi-particle forw …

Contribution ID: 6

Type: not specified

SAS@LHC: A multi-particle forward spectrometer for xF = 0.1 - 0.8 particles

Tuesday 27 October 2015 15:40 (30 minutes)

Presenter: ALBROW, Michael (Fermi National Accelerator Lab. (US))

AFP Test Beam results and the A $\,\cdots\,$

Contribution ID: 7

Type: not specified

AFP Test Beam results and the AFP Tracker

Tuesday 27 October 2015 16:10 (30 minutes)

Presenter: LANGE, Joern (IFAE Barcelona)

On survival effects in photon- \cdots

Contribution ID: 8

Type: not specified

On survival effects in photon-induced CEP processes

Presenter: KHOZE, Valery (University of Durham (GB))

Superchic 2

Contribution ID: 9

Type: not specified

Superchic 2

Wednesday 28 October 2015 11:30 (30 minutes)

Presenter: HARLAND-LANG, Lucian (University College London)

Physics plans with AFP0+2 and A $\,\cdots\,$

Contribution ID: 10

Type: not specified

Physics plans with AFP0+2 and AFP2+2 in Run 2

Wednesday 28 October 2015 09:30 (30 minutes)

Presenter: STASZEWSKI, Rafał (IFJ PAN Cracow (PL))

Measurement of the inelastic cro ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Measurement of the inelastic cross section at 13 TeV (ATLAS)

Wednesday 28 October 2015 10:30 (30 minutes)

Presenter: AXEN, Bradley Dean (Lawrence Berkeley National Lab. (US))

MN jets - 3 jet measurements

Contribution ID: 12

Type: not specified

MN jets - 3 jet measurements

Wednesday 28 October 2015 12:00 (30 minutes)

Presenter: CHACHAMIS, Grigorios (Universidad de Valencia (ES))

Discussion

Contribution ID: 13

Type: not specified

Discussion

Wednesday 28 October 2015 12:30 (25 minutes)

Trigger, DAQ, and DCS for AFP

Contribution ID: 14

Type: not specified

Trigger, DAQ, and DCS for AFP

Wednesday 28 October 2015 14:00 (30 minutes)

Presenter: KORCYL, Krzysztof Marian (Polish Academy of Sciences (PL))

LHC Working G … / Report of Contributions

Status of AFP construction and p $\,\cdots\,$

Contribution ID: 15

Type: not specified

Status of AFP construction and plans for installation

Wednesday 28 October 2015 15:00 (30 minutes)

Presenter: SICHO, Petr (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))

Timing detectors with Si

Contribution ID: 16

Type: not specified

Timing detectors with Si

Wednesday 28 October 2015 15:30 (30 minutes)

Presenter: CARTIGLIA, Nicolo (INFN)

Discussion

Contribution ID: 17

Type: not specified

Discussion

First results from newly installed …

Contribution ID: 18

Type: not specified

First results from newly installed Forward Shower Counters in LHCb

Tuesday 27 October 2015 13:30 (30 minutes)

Presenter: GANDINI, Paolo (University of Oxford (GB))

Combined CMS TOTEM runs at b

Contribution ID: 19

Type: not specified

Combined CMS TOTEM runs at beta*=90m

Tuesday 27 October 2015 11:10 (30 minutes)

Presenter: AVATI, Valentina (AGH University of Science and Technology (PL))

Latest results from TOTEM

Contribution ID: 20

Type: not specified

Latest results from TOTEM

Wednesday 28 October 2015 09:00 (30 minutes)

Presenter: OSTERBERG, Kenneth (University of Helsinki)

latest results of the Diamond det ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

latest results of the Diamond detectors with the timing electronics

Tuesday 27 October 2015 16:40 (30 minutes)

Presenter: BERRETTI, Mirko (CERN)

Negative baryon/antibaryon asy \cdots

Contribution ID: 22

Type: not specified

Negative baryon/antibaryon asymmetry for heavy flavor baryons in central region and diquark fragmentation

Wednesday 28 October 2015 10:00 (30 minutes)

Presenter: PISKUNOVA, Olga (Russian Academy of Sciences (RU))

CT-PPS status report

Contribution ID: 23

Type: not specified

CT-PPS status report

Wednesday 28 October 2015 14:30 (30 minutes)

Presenter: GALLINARO, Michele (LIP Lisbon)