Centre for Doctoral Training in Next Generation Accelerators Annual Conference

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

LHC Collimation

Presenter: BRUCE, Roderik (CERN)

Contribution ID: 1 Type: not specified

NGACDT Introduction

Monday 16 November 2015 10:00 (15 minutes)

Presenter: JAROSZYNSKI, Dino (University of Strathclyde)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 2 Type: not specified

LHC Collimation

Monday 16 November 2015 10:15 (45 minutes)

Presenter: BRUCE, Roderik (CERN)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 3 Type: not specified

MERLIN for High Luminosity LHC Collimation

Monday 16 November 2015 11:00 (30 minutes)

Presenter: RAFIQUE, Haroon (University of Huddersfield)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

PET Scanning of ocular melanoma after proton irradiation

Monday 16 November 2015 11:45 (20 minutes)

Presenter: AMIN, Tanjil (University of Huddersfield)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

A Compact and High Current Accelerator for Radioisotope Production

Monday 16 November 2015 12:05 (20 minutes)

Presenter: Mr BRUTON, David (IIAA, University of Huddersfield)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

γ-np production of copper-62 medical radioisotope using monoenergetic electron beams from a laser-plasma wakefield accelerator

Monday 16 November 2015 12:25 (30 minutes)

Presenter: Mr LEPIPAS, Panagiotis (University of Strathclyde)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

The AWAKE collaboration

Monday 16 November 2015 14:30 (45 minutes)

Presenter: SCHMIDT, Janet Susan (CERN)

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 8 Type: not specified

Fast electron beam heating in solid targets

Monday 16 November 2015 15:15 (20 minutes)

Presenter: Mr GARLAND, Rory (Queen's University Belfast)

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 9 Type: not specified

Ion Acceleration from ultra thin foils on the Astra GEMINI facility

Monday 16 November 2015 15:35 (20 minutes)

Presenter: SCULLION, Clare

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 10 Type: not specified

Moving beyond the PhD and beginning a career

Presenter: JAROSZYNSKI, Dino (University of Strathclyde)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Laser-driven Neutron Sources

Monday 16 November 2015 16:15 (20 minutes)

Presenter: Mr MIRFAYZI, Seyed (Queen's University Belfast)

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 12 Type: not specified

Moving beyond the PhD and beginning a career

Monday 16 November 2015 16:35 (1 hour)

Presenter: JAROSZYNSKI, Dino (University of Strathclyde)

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 13 Type: not specified

Fast electron beam heating in solid targets

Presenter: Mr GARLAND, Rory (Queen's University Belfast)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Assessing the geometric and dosimetric accuracy of Stereotactic Radiosurgery

Tuesday 17 November 2015 09:30 (20 minutes)

Presenter: Mr DIMITRIADIS, Alexis (University of Surrey)

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 15 Type: not specified

The validation of a tumour control probability (TCP) model for supporting radiotherapy treatment planning

Tuesday 17 November 2015 09:50 (20 minutes)

Presenter: KOKUREWICZ, Karolina (University of Strathclyde, UK)

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 16 Type: not specified

Overview of the Accelerators at CERN

Tuesday 17 November 2015 10:45 (45 minutes)

Presenter: MYERS, Steve (CERN)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 17 Type: not specified

Public interactions at CERN

Tuesday 17 November 2015 11:30 (45 minutes)

Presenter: MARSOLLIER, Arnaud (CERN)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 18 Type: not specified

Expression levels of DNA repair proteins modulate their response to radiotherapy in glioblastoma cell lines

Tuesday 17 November 2015 12:15 (20 minutes)

Presenter: Ms MAYHEAD, Natalie (University of Surrey)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 19 Type: not specified

Repurposing the Large Hadron Collider

Wednesday 18 November 2015 09:30 (45 minutes)

Presenter: Dr JOWETT, John (CERN)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 20 Type: not specified

Medical Applications at CERN

Wednesday 18 November 2015 10:15 (45 minutes)

Presenter: DOSANJH, Manjit (CERN)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 21 Type: not specified

A precise beam dynamic model of the PSI injector 2 with full collimation system to investigate the intensity limits

Wednesday 18 November 2015 11:15 (30 minutes)

Presenter: KOLANO, Anna (IIAA, University of Huddersfield)

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 22 Type: not specified

Monte Carlo Simulation of Proton Induced DNA Damage in a Realistic Chromosomal Geometry and Subsequent Repair through the Non-Homologous End Joining Mechanism as Described by Brownian Bridge Interactions

Wednesday 18 November 2015 11:45 (20 minutes)

Presenter: Mr WARMENHOVEN, John (University of Manchester)

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 23 Type: not specified

CDT Management & Close

Wednesday 18 November 2015 12:05 (15 minutes)

Session Classification: Session 7