4th Thematic CERN School of Computing



Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Introduction to FESB

Monday 23 May 2016 09:00 (20 minutes)

Presenter: LELAS, Damir (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)

Session Classification: Opening Session

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction to the thematic School of Computing

Monday 23 May 2016 09:20 (40 minutes)

Presenter: PACE, Alberto (CERN)

Session Classification: Opening Session

Exercise 1

Contribution ID: 3 Type: not specified

Exercise 1

Monday 23 May 2016 15:45 (1 hour)

Presenter: NOWAK, Andrzej

Session Classification: Technologies and Platforms

Exercise 2

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Exercise 2

Monday 23 May 2016 16:45 (1 hour)

Presenter: NOWAK, Andrzej

Session Classification: Technologies and Platforms

Contribution ID: 12 Type: not specified

Scientific Programming: A Modern Approach

Tuesday 24 May 2016 16:30 (1 hour)

Lecture 1

Summary

Presenter: PIPARO, Danilo (CERN)

Session Classification: Programming for concurrency and correctness

Exercise 3

Contribution ID: 13 Type: not specified

Exercise 3

Tuesday 24 May 2016 17:30 (1 hour)

Summary

Presenter: NOWAK, Andrzej

Session Classification: Technologies and Platforms

Contribution ID: 14 Type: not specified

Structuring data for efficient I/O

Tuesday 24 May 2016 09:00 (1 hour)

Lecture 1

Summary

Presenter: PONCE, Sebastien (CERN)

Session Classification: Effective I/O for Scientific Applications

Contribution ID: 15 Type: not specified

Data Oriented Design

Tuesday 24 May 2016 10:00 (1 hour)

Lecture 3

Summary

Presenter: NOWAK, Andrzej

Session Classification: Technologies and Platforms

Contribution ID: 16 Type: not specified

Many ways to store data

Tuesday 24 May 2016 11:45 (1 hour)

Lecture 2

Summary

Presenter: PONCE, Sebastien (CERN)

Session Classification: Effective I/O for Scientific Applications

Preserving data

Contribution ID: 17 Type: not specified

Preserving data

Tuesday 24 May 2016 18:30 (1 hour)

Lecture 3

Summary

Presenter: PONCE, Sebastien (CERN)

Session Classification: Effective I/O for Scientific Applications

Contribution ID: 18 Type: not specified

Inaugural Scientific Lecture

Monday 23 May 2016 10:00 (1 hour)

Summary

Session Classification: Inaugural Scientific Lecture

Contribution ID: 19 Type: not specified

Introduction to Efficient Computing

Monday 23 May 2016 11:45 (1 hour)

Lecture 1

Summary

Presenter: NOWAK, Andrzej

Session Classification: Technologies and Platforms

Contribution ID: 20 Type: not specified

Intermediate Concepts in Efficient Computing

Monday 23 May 2016 14:00 (1 hour)

Lecture 2

Summary

Presenter: NOWAK, Andrzej

Session Classification: Technologies and Platforms

Contribution ID: 22 Type: not specified

Expressing Parallelism Pragmatically

Wednesday 25 May 2016 09:00 (1 hour)

Lecture 2

Summary

Presenter: PIPARO, Danilo (CERN)

Session Classification: Programming for concurrency and correctness

Contribution ID: 23 Type: not specified

Resource Protection & Thread Safety

Wednesday 25 May 2016 10:00 (1 hour)

Lecture 3

Summary

Presenter: PIPARO, Danilo (CERN)

Session Classification: Programming for concurrency and correctness

Contribution ID: 24 Type: not specified

Exercise 1

Wednesday 25 May 2016 11:45 (1 hour)

Presenter: PIPARO, Danilo (CERN)

Session Classification: Programming for concurrency and correctness

Contribution ID: 25 Type: not specified

Ensure Correctness of a Parallel Scientific Application

Thursday 26 May 2016 09:00 (1 hour)

Lecture 4

Summary

Presenter: PIPARO, Danilo (CERN)

Session Classification: Programming for concurrency and correctness

Contribution ID: 26 Type: not specified

Exercise 2

Thursday 26 May 2016 10:00 (1 hour)

Presenter: PIPARO, Danilo (CERN)

Session Classification: Programming for concurrency and correctness

Exercise 3

Contribution ID: 27 Type: not specified

Exercise 3

Thursday 26 May 2016 11:45 (1 hour)

Presenter: PIPARO, Danilo (CERN)

Session Classification: Programming for concurrency and correctness

Contribution ID: 28 Type: not specified

Key ingredients to achieve effective I/O

Thursday 26 May 2016 16:30 (1 hour)

Lecture 4

Summary

Presenter: PONCE, Sebastien (CERN)

Session Classification: Effective I/O for Scientific Applications

Contribution ID: 29 Type: not specified

Exercise 1

Thursday 26 May 2016 17:30 (1 hour)

Presenter: PONCE, Sebastien (CERN)

Session Classification: Effective I/O for Scientific Applications

Contribution ID: 30 Type: not specified

Exercise 2

Thursday 26 May 2016 18:30 (1 hour)

Presenter: PONCE, Sebastien (CERN)

Session Classification: Effective I/O for Scientific Applications

Exercise 3

Contribution ID: 31 Type: not specified

Exercise 3

Friday 27 May 2016 09:00 (1 hour)

Presenter: PONCE, Sebastien (CERN)

Session Classification: Effective I/O for Scientific Applications

Contribution ID: 32 Type: not specified

Summary & Future Technologies Overview

Friday 27 May 2016 10:00 (1 hour)

Lecture 4

Summary

Presenter: NOWAK, Andrzej

Session Classification: Technologies and Platforms

Contribution ID: 41 Type: not specified

Closing Scientific Lecture (tbc)

Friday 27 May 2016 14:00 (1 hour)

Session Classification: Closing Scientific Lecture

Contribution ID: 42 Type: not specified

Student presentations

Friday 27 May 2016 15:00 (1h 30m)

Summary

Session Classification: Students presentations