3rd EuCARD-2 Annual Meeting



Report of Contributions

Welcome from University of Malta

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome from University of Malta

Tuesday 26 April 2016 09:40 (10 minutes)

Presenter: CACHIA, Ernest (University of Malta) **Session Classification:** Plenary

Welcome from EuCARD-2 Coord …

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome from EuCARD-2 Coordinator and activity report

Tuesday 26 April 2016 09:50 (15 minutes)

Presenter: VRETENAR, Maurizio (CERN)

Introducing Malta: the island as l $\,\cdots\,$

Contribution ID: 2

Type: not specified

Introducing Malta: the island as long as the LHC

Tuesday 26 April 2016 10:05 (20 minutes)

Presenter:SAMMUT, Nicholas (University of Malta)Session Classification:Plenary

EuCARD-2 Communication and …

Contribution ID: 3

Type: not specified

EuCARD-2 Communication and Outreach: results and perspectives (10')

Tuesday 26 April 2016 10:25 (10 minutes)

Presenter:TOES, Jennifer (CERN)Session Classification:Plenary

Extreme Beams - report from WP5 \cdots

Contribution ID: 4

Type: not specified

Extreme Beams - report from WP5 XBEAM (20'+5')

Tuesday 26 April 2016 10:35 (25 minutes)

Presenter: ZIMMERMANN, Frank (CERN) **Session Classification:** Plenary

EuPRAXIA Project (15'+5')

Contribution ID: 5

Type: not specified

EuPRAXIA Project (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 11:30 (20 minutes)

Presenter: ASSMANN, Ralph (DESY)

Light source upgrade projects (1 ····

Contribution ID: 6

Type: not specified

Light source upgrade projects (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 11:50 (20 minutes)

 Presenter:
 BARTOLINI, Riccardo (Diamond Light Source and John Adams Institute)

 Session Classification:
 Plenary

Synchrotron-radiation diagnostic ····

Contribution ID: 7

Type: not specified

Synchrotron-radiation diagnostics - past and future (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 12:10 (20 minutes)

Presenter: MITSUHASHI, Toshiyuki (KEK) **Session Classification:** Plenary

Visualising plasma accelerating s \cdots

Contribution ID: 8

Type: not specified

Visualising plasma accelerating structures (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 12:30 (20 minutes)

Presenter:KALUZA, Malte (University of Jena)Session Classification:Plenary

The editorial series on accelerator \cdots

Contribution ID: 9

Type: not specified

The editorial series on accelerator science: overview and perspectives (10')

Tuesday 26 April 2016 16:00 (10 minutes)

Presenter: ROMANIUK, Ryszard (Warsaw University of Technology)

Novel accelerators - report from \cdots

Contribution ID: 10

Type: not specified

Novel accelerators - report from WP7 EuroNNAC2 (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 17:45 (20 minutes)

Presenter:DORDA, Ulrich (DESY)Session Classification:Plenary

Ion beam cancer therapy using h $\,\cdots\,$

Contribution ID: 11

Type: not specified

lon beam cancer therapy using helium (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 16:30 (20 minutes)

Presenter: GREEN, Stuart (University Hospital Birmingham) **Session Classification:** Plenary

Comparison of energy efficient b

Contribution ID: 12

Type: not specified

Comparison of energy efficient beam transport systems (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 16:50 (20 minutes)

Presenter:ONDREKA, David (GSI)Session Classification:Plenary

HTS Roebel cables for the …

Contribution ID: 13

Type: not specified

HTS Roebel cables for the EuCARD-2 "Future Magnets" (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 17:10 (20 minutes)

Presenter: KARIO, Anna (ITEP, KIT)

ICT at RAL, status and furture op $\,\cdots\,$

Contribution ID: 14

Type: not specified

ICT at RAL, status and furture opportunities (10'+5')

Tuesday 26 April 2016 17:30 (15 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (STFC - Rutherford Appleton Lab. (GB)) **Session Classification:** Plenary

MAXIV commissioning highlight ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

MAXIV commissioning highlights (15'+5')

Tuesday 26 April 2016 16:10 (20 minutes)

Presenter: ANDERSSON, Åke (MAX IV Laboratory)

The MagNet and HiRadMat facili ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

The MagNet and HiRadMat facilities at CERN (10'+10')

Tuesday 26 April 2016 18:05 (20 minutes)

Presenters: FABICH, Adrian (CERN); BAJKO, Marta (CERN) **Session Classification:** Plenary

Energy efficient accelerators - re ···

Contribution ID: 17

Type: not specified

Energy efficient accelerators - report from WP3 EnEfficient (20'+5')

Wednesday 27 April 2016 09:15 (25 minutes)

Presenter:SEIDEL, Mike (PSI)Session Classification:Plenary

Accelerator applications - report f $\,\cdots\,$

Contribution ID: 18

Type: not specified

Accelerator applications - report from WP4 AccApplic (20'+5')

Wednesday 27 April 2016 09:40 (25 minutes)

Presenter:EDGECOCK, Rob (Huddersfield University)Session Classification:Plenary

CLIC Crab Cavity development ($\,\cdots\,$

Contribution ID: 19

Type: not specified

CLIC Crab Cavity development (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 10:05 (20 minutes)

Presenter: WOOLLEY, Ben (CERN)

Material characterisation by POL $\,\cdots\,$

Contribution ID: 20

Type: not specified

Material characterisation by POLITO (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 12:40 (20 minutes)

Presenter: PERONI, Lorenzo (Politecnico di Torino) **Session Classification:** Plenary

Collimator materials for high-...

Contribution ID: 21

Type: not specified

Collimator materials for high-density energy deposition - report from WP11 (20'+5')

Wednesday 27 April 2016 11:15 (25 minutes)

Presenter:ROSSI, Adriana (CERN)Session Classification:Plenary

Knowledge and technology trans ...

Contribution ID: 22

Type: not specified

Knowledge and technology transfer within EuCARD-2: report from WP2 (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 11:40 (20 minutes)

Presenter:SKARDA, Vlad (STFC)Session Classification:Plenary

Outcomes of thermal manageme ...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Outcomes of thermal management materials workshop with industry (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 12:00 (20 minutes)

Presenter:TSARFATI, Tim (CERN)Session Classification:Plenary

HRMT-23 "Jaws" Experiment at H …

Contribution ID: 24

Type: not specified

HRMT-23 "Jaws" Experiment at HiRadMat (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 12:20 (20 minutes)

Presenter: CARRA, Federico (CERN) **Session Classification:** Plenary

AMIT project at MagNet (15'+5')

Contribution ID: 25

Type: not specified

AMIT project at MagNet (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 10:25 (20 minutes)

Presenter: TORAL, Fernando (CIEMAT)

Ion beams for space propulsion ($\,\cdots\,$

Contribution ID: 26

Type: not specified

Ion beams for space propulsion (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 15:55 (20 minutes)

Presenter: TACCOGNA, Francesco (CNR)

Highlights and roadmap frmo ···

Contribution ID: 27

Type: not specified

Highlights and roadmap frmo EuCARD-2 XPOL (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 16:15 (20 minutes)

Presenter: AULENBACHER, Kurt (Institut für Kernphysik, Universität Mainz) **Session Classification:** Plenary

Structural design of HTS magnet ···

Contribution ID: 28

Type: not specified

Structural design of HTS magnet for EuCARD-2 (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 16:35 (20 minutes)

Presenter: MURTOMAKI, Jaakko (Tampere University of Technology) **Session Classification:** Plenary

The kladistron: a new high effici \cdots

Contribution ID: 29

Type: not specified

The kladistron: a new high efficiency klystron design (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 16:55 (20 minutes)

Presenter: PEAUGER, Franck (CEA Saclay) **Session Classification:** Plenary

Future magnets - report from WP $\,\cdots\,$

Contribution ID: 30

Type: not specified

Future magnets - report from WP10 (20'+5')

Wednesday 27 April 2016 14:00 (25 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Innovative RF technologies - rep …

Contribution ID: 31

Type: not specified

Innovative RF technologies - report from WP12 (20'+5')

Wednesday 27 April 2016 14:25 (25 minutes)

Presenter: MCINTOSH, Peter (STFC)

Novel Accelerator Concepts - rep ...

Contribution ID: 32

Type: not specified

Novel Accelerator Concepts - report from WP13 (20'+5)

Wednesday 27 April 2016 14:50 (25 minutes)

Presenter: MALKA, Victor (LOA) **Session Classification:** Plenary

Electron Injection Schemes (15'+5')

Contribution ID: 33

Type: not specified

Electron Injection Schemes (15'+5')

Wednesday 27 April 2016 15:15 (20 minutes)

Presenter: THAURY, Cedric (CNRS) **Session Classification:** Plenary

Low Emittance Rings - report fro ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

Low Emittance Rings - report from WP6 LOW-e-Ring (20'+5')

Tuesday 26 April 2016 18:25 (25 minutes)

Presenter:PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)Session Classification:Plenary

Opening address

Contribution ID: 35

Type: not specified

Opening address

Tuesday 26 April 2016 09:30 (10 minutes)

Presenter: VELLA, Hon. George (Minister of Foreign Affairs, Malta) **Session Classification:** Plenary