4th Heavy-Ion Jet Workshop

Report of Contributions

Pre-session coffee

Contribution ID: 0 Type: not specified

Pre-session coffee

Monday 25 July 2016 09:30 (30 minutes)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Jet structure in heavy-ion collisions

Monday 25 July 2016 10:15 (45 minutes)

Presenter: MEHTAR-TANI, Yacine (INT, University of Washington)

Session Classification: Jet structure and energy flow

Contribution ID: 2 Type: not specified

What have we learned from missing pT?

Monday 25 July 2016 11:00 (30 minutes)

Presenter: MC GINN, Christopher (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Jet structure and energy flow

Welcome

Contribution ID: 3 Type: not specified

Welcome

Monday 25 July 2016 10:00 (15 minutes)

Presenter: NGUYEN, Matthew (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Jet structure and energy flow

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Heavy-quark energy-loss via angular correlations between heavy and light mesons

Monday 25 July 2016 11:30 (30 minutes)

Angular correlations in parton showers

Summary

Presenter: ROHRMOSER, Martin (SUBATECH/Ecole des Mines de Nantes)

Session Classification: Jet structure and energy flow

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

nPDF measurements

Monday 25 July 2016 13:00 (30 minutes)

Presenter: GULHAN, Doga Can (CERN)

Session Classification: Nuclear PDFs

Contribution ID: 6 Type: not specified

nPDFs and the LHC

Monday 25 July 2016 13:30 (30 minutes)

Presenter: KUSINA, Aleksander (LPSC Grenoble)

Session Classification: Nuclear PDFs

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Jets in small systems

Presenter: PEREPELITSA, Dennis Vadimovich (Brookhaven National Laboratory (US))

Session Classification: Nuclear PDFs

Contribution ID: 8 Type: not specified

Evolution of the Jet Opening Angle Distribution in Strongly Coupled Plasma

Monday 25 July 2016 15:15 (30 minutes)

Presenter: RAJAGOPAL, Krishna (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Theoretical developments

Contribution ID: 9 Type: not specified

Medium Response and Coherence effects in Jet Quenching

Monday 25 July 2016 15:45 (45 minutes)

Presenter: Mr PABLOS, Daniel (Universitat de Barcelona)

Session Classification: Theoretical developments

Contribution ID: 10 Type: not specified

Resolution Effects in the Hybrid Strong/Weak Coupling Model

Monday 25 July 2016 16:30 (30 minutes)

Presenter: HULCHER, Zachary (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Theoretical developments

Contribution ID: 11 Type: not specified

The JetScape Project

Presenter: MAJUMDER, Abhijit (Wayne state university)

Session Classification: Future developments

Contribution ID: 12 Type: not specified

Jet Measurements in the Future

Tuesday 26 July 2016 11:15 (30 minutes)

Presenter: ROLAND, Christof (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Future developments

Contribution ID: 13 Type: not specified

The sPHENIX experiment

Tuesday 26 July 2016 10:00 (45 minutes)

Summary

Presenter: ROLAND, Gunther (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Future developments

Contribution ID: 14 Type: not specified

Heavy-flavour measurements in heavy-ions

Tuesday 26 July 2016 13:00 (45 minutes)

Presenter: BRUNA, Elena (Universita e INFN Torino (IT))

Session Classification: Flavor dependence of quenching I

Contribution ID: 15 Type: not specified

Heavy flavor theory (TBC)

Presenter: NAHRGANG, Marlene

Session Classification: Flavor dependence of quenching I

Bottom quark dijets

Contribution ID: 16 Type: not specified

Bottom quark dijets

Tuesday 26 July 2016 13:45 (30 minutes)

Presenter: LISNIAK, Stanislav (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Flavor dependence of quenching I

Contribution ID: 17 Type: not specified

Future heavy flavor measurements

Tuesday 26 July 2016 15:15 (45 minutes)

Presenter: DAINESE, Andrea (INFN - Padova (IT))

Session Classification: Flavor dependence of quenching II

Contribution ID: 18 Type: not specified

What have we learned with CMS on flavor dependence?

Tuesday 26 July 2016 14:15 (30 minutes)

Summary

Presenter: INNOCENTI, Gian Michele (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Flavor dependence of quenching I

Contribution ID: 19 Type: not specified

Boson-jet measurements

Tuesday 26 July 2016 10:45 (30 minutes)

Presenter: TATAR, Kaya (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Future developments

Contribution ID: 20 Type: not specified

Boosted objects in heavy-ion physics: a powerful probe of QGP

Wednesday 27 July 2016 10:00 (45 minutes)

Presenter: APOLINARIO, Liliana (Instituto Superior Tecnico (PT))

Session Classification: Jet substructure

Splitting functions

Contribution ID: 21 Type: not specified

Splitting functions

Wednesday 27 July 2016 10:45 (30 minutes)

Presenter: VERWEIJ, Marta (CERN)

Session Classification: Jet substructure

Contribution ID: 22 Type: not specified

Jet mass distribution and jet substructure

Wednesday 27 July 2016 11:15 (45 minutes)

Presenters: CHIEN, Yang-Ting (Harvard University); Dr CHIEN, Yang-Ting (Los Alamos National

Laboratory)

Session Classification: Jet substructure

Contribution ID: 23 Type: not specified

Derivation of qhat from data

Wednesday 27 July 2016 13:00 (30 minutes)

Presenter: ANDRES CASAS, Carlota

Session Classification: Phenomenology

Contribution ID: 24 Type: not specified

Latest results from JEWEL

Wednesday 27 July 2016 13:30 (30 minutes)

Presenter: KUNNAWALKAM ELAYAVALLI, Raghav (Rutgers, State Univ. of New Jersey (US))

Session Classification: Phenomenology

Jet shapes

Contribution ID: 25 Type: not specified

Jet shapes

Presenter: CUNQUEIRO MENDEZ, Leticia (Westfaelische Wilhelms-Universitaet Muenster (DE))

Session Classification: Phenomenology

Contribution ID: 26 Type: not specified

Jet and hadron RAA

Wednesday 27 July 2016 15:15 (30 minutes)

Presenter: BATY, Austin Alan (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Dependence on path-length, collision energy, etc.

Contribution ID: 27 Type: not specified

Origin of dijet asymmetry

Wednesday 27 July 2016 15:45 (45 minutes)

Presenters: TEIXEIRA DE ALMEIDA MILHANO, Guilherme; TEIXEIRA DE ALMEIDA MILHANO, Guilherme (Instituto Superior Tecnico (PT))

Session Classification: Dependence on path-length, collision energy, etc.

Contribution ID: 28 Type: not specified

From RHIC Energy Scan to LHC 5 TeV, have we seen collision energy dependence of jet quenching

Presenter: YILMAZ, Yetkin (Laboratoire Leprince-Ringuet, France)

Session Classification: Dependence on path-length, collision energy, etc.

Discussion

Contribution ID: 29 Type: not specified

Discussion

Tuesday 26 July 2016 16:00 (1 hour)

Session Classification: Flavor dependence of quenching II

Discussion

Contribution ID: 30 Type: not specified

Discussion

Wednesday 27 July 2016 14:00 (30 minutes)

Session Classification: Phenomenology

Discussion

Contribution ID: 31 Type: not specified

Discussion

Wednesday 27 July 2016 16:30 (30 minutes)

Session Classification: Dependence on path-length, collision energy, etc.