Researcher Careers Workshop



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome & Introduction - Researcher Career Pathways

Monday 27 June 2016 09:00 (30 minutes)

Presenter: WELSCH, Carsten (Cockcroft Institute / University of Liverpool)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Session 1. Apply for your future - Grants for researchers: Horizon 2020 for Researchers' Development & Mobility

Monday 27 June 2016 09:30 (30 minutes)

Regional Contact Point for EU Research grants

Presenter: GACEK, Dawid (Tadeusz Kościuszko University of Technology)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Young Investigator Groups: Pathways to Independence

Monday 27 June 2016 10:00 (30 minutes)

Presenter: AMIRAV, Hagit

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

National Science Centre Grants for young scientists

Monday 27 June 2016 10:30 (30 minutes)

National Science Centre in Warsaw, Poland

Presenters: HAJDUK, Marcin (National Science Centre); BUCHALSKA, Marta (National Science Centre); WALCZAK, Szymon (National Science Centre)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Session 2. International mobility & Pensions: Pension information for mobile researchers

Monday 27 June 2016 11:30 (30 minutes)

Presenter: WEGNER-WAHNSCHAFFE, Claudia

Contribution ID: 6 Type: not specified

Session 3. Research as your main focus: Career in Academy

Monday 27 June 2016 12:00 (30 minutes)

Presenter: WELSCH, Carsten (Cockcroft Institute / University of Liverpool)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Career in a large-scale Research Centre

Monday 27 June 2016 12:30 (30 minutes)

CERN, Switzerland

Presenter: HEGARTY, Seamus (CERN)

Contribution ID: 8

Type: not specified

Session 4. Career in Industry and Alternative career models: Career progression: academia to industry – personal experience

Monday 27 June 2016 14:00 (30 minutes)

Presenter: HARASIMOWICZ, Janusz (ELEKTA, UK)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Spin-off company -taking your future in your own hands

Monday 27 June 2016 15:00 (30 minutes)

Presenter: ALEXANDROVA, Alexandra (University of Liverpool/Cockroft Institute)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Managing your spin-off company

Monday 27 June 2016 14:30 (30 minutes)

ImagineRT and National Centre for Nuclear Research, Poland

Presenter: WRONKA, Slawomir Artur (Institute for Nuclear Research (PL))

Questions and Answers

Contribution ID: 11 Type: not specified

Questions and Answers

Monday 27 June 2016 17:00 (30 minutes)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Alternative career pathways -personal experience

Monday 27 June 2016 16:00 (30 minutes)

Presenter: TORRES, Ricardo (University of Liverpool)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Session 5. New Research Infrastructures in Central and Eastern Europe: ELI-NP New Facility for Nuclear Physics Research

Monday 27 June 2016 16:30 (30 minutes)

Presenter: TRACZ, Piotr (ELI-NP, Romania)