10th International Meeting on Front-End Electronics (FEE 2016)

Report of Contributions

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Fast timing techniques

Friday 3 June 2016 09:00 (25 minutes)

Presenter: RIVETTI, Angelo (Universita e INFN Torino (IT))

Session Classification: Timing

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

100ps time resolution for silicon pixel detectors

Friday 3 June 2016 09:25 (25 minutes)

Presenter: PAOLOZZI, Lorenzo (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: Timing

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

ROC chips for SiPM and fast timing

Friday 3 June 2016 09:50 (25 minutes)

Presenter: DE LA TAILLE, Christophe (OMEGA (FR))

Session Classification: Timing

Contribution ID: 8 Type: not specified

CMS HGCAL

Friday 3 June 2016 11:15 (25 minutes)

Presenter: THIENPONT, Damien (IN2P3/OMEGA)

Session Classification: FE for Calorimeters

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Low temperature CMOS electronics for LAr, LXe and Ge detectors and its role in future experiments

Friday 3 June 2016 11:40 (25 minutes)

Presenter: LI, Shaorui

Session Classification: FE for Calorimeters

Contribution ID: 10 Type: not specified

New developments for the liquid argon calorimeter

Tuesday 31 May 2016 16:35 (25 minutes)

Presenter: NEWCOMER, Mitchell Franck (University of Pennsylvania (US))

Session Classification: Miscellaneous

Contribution ID: 11 Type: not specified

FLAME, an ASIC for luminometer at a future linear collider

Friday 3 June 2016 12:05 (25 minutes)

Presenter: IDZIK, Marek (AGH University of Science and Technology (PL))

Session Classification: FE for Calorimeters

Contribution ID: 12 Type: not specified

Monolithic CMOS sensors

Tuesday 31 May 2016 09:30 (25 minutes)

Presenter: KRUEGER, Hans (University of Bonn)

Session Classification: CMOS MAPS

Contribution ID: 13 Type: not specified

Chess2 front end readout of the multi-segmented HV CMOS sensors

Tuesday 31 May 2016 09:55 (25 minutes)

Presenter: GRABAS, Herve Marie Xavier (University of California, Santa Cruz (US))

Session Classification: CMOS MAPS

Contribution ID: 14 Type: not specified

Development of SOI monolithic pixel sensors

Tuesday 31 May 2016 10:50 (25 minutes)

Presenter: MIYOSHI, Toshinobu (KEK)

Session Classification: Advanced pixels

Contribution ID: 15 Type: not specified

Single photon imagers

Tuesday 31 May 2016 11:15 (25 minutes)

Presenter: CHARBON, Edoardo (TU Delft)

Session Classification: Advanced pixels

Contribution ID: 16 Type: not specified

Readout Channel with Dynamic Range Compression for Signal Processing in Applications at Future X-ray FEL

Tuesday 31 May 2016 11:40 (25 minutes)

Presenter: MANGHISONI, Massimo (Università di Bergamo - Italy)

Session Classification: Advanced pixels

Contribution ID: 17 Type: not specified

High dynamic range pixel readout in a Si-Ge process

Tuesday 31 May 2016 12:05 (25 minutes)

Presenter: ZIMMERMAN, Thomas (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Advanced pixels

Contribution ID: 18 Type: not specified

Front end electronics for silicon strip detectors in submicron technologies

Tuesday 31 May 2016 14:00 (25 minutes)

Presenter: KAPLON, Jan (CERN)

Session Classification: Deep submicron

Contribution ID: 19 Type: not specified

FE65_P2: Prototype Pixel Readout Chip in 65nm for HL-LHC Upgrades

Tuesday 31 May 2016 14:25 (25 minutes)

Presenter: HEMPEREK, Tomasz

Session Classification: Deep submicron

Contribution ID: 20 Type: not specified

Noise measurements on 65 nm CMOS transistors at very high total doses

Tuesday 31 May 2016 14:50 (25 minutes)

Presenter: RE, Valerio

Session Classification: Deep submicron

SiPM readout

Contribution ID: 21 Type: not specified

SiPM readout

Tuesday 31 May 2016 15:45 (25 minutes)

Presenter: ROLO, Manuel

Session Classification: Miscellaneous

Contribution ID: 22 Type: not specified

Fast signal processing for multi-pixel SiPM imaging system

Tuesday 31 May 2016 16:10 (25 minutes)

Presenter: DIEHL, Inge

Session Classification: Miscellaneous

Contribution ID: 23 Type: not specified

RADEM, NIRCA and SIPHRA ASICs for space applications

Friday 3 June 2016 10:50 (25 minutes)

Presenters: MEIER, Dirk (IDEAS and CERN); MEIER, Dirk (IDEAS)

Session Classification: Space Applications

Contribution ID: 24 Type: not specified

ABCStar for ATLAS Strips

Wednesday 1 June 2016 09:00 (25 minutes)

Presenter: ANGHINOLFI, Francis (CERN)

Session Classification: LHC upgrades

Contribution ID: 25 Type: not specified

SALT ASIC for LHCb tracking

Wednesday 1 June 2016 09:25 (25 minutes)

Presenter: SWIENTEK, Krzysztof Piotr (AGH University of Science and Technology (PL))

Session Classification: LHC upgrades

Contribution ID: 26 Type: not specified

PS chip development

Wednesday 1 June 2016 09:50 (25 minutes)

Presenter: KLOUKINAS, Kostas (CERN)

Session Classification: LHC upgrades

Contribution ID: 27 Type: not specified

DC-DC converters In front-end systems

Wednesday 1 June 2016 10:50 (25 minutes)

Presenter: KLEIN, Katja (Rheinisch-Westfaelische Tech. Hoch. (DE))

Session Classification: LHC upgrades

Contribution ID: 28 Type: not specified

CHIPIX65 prototype matrix chip

Wednesday 1 June 2016 11:15 (25 minutes)

Presenter: DEMARIA, Lino (Universita e INFN Torino (IT))

Session Classification: LHC upgrades

Contribution ID: 29 Type: not specified

Low-power front-end for the readout of GEM detectors in the CMS Experiment

Thursday 2 June 2016 09:30 (25 minutes)

Presenter: DABROWSKI, Mieczyslaw Maria (KU Leuven (BE))

Session Classification: FE for Gas Detectors

Contribution ID: 30 Type: not specified

Pixels for ALICE tracker upgrade

Wednesday 1 June 2016 11:40 (25 minutes)

Presenter: KUGATHASAN, Thanushan (CERN)

Session Classification: LHC upgrades

VMM ASIC

Contribution ID: 31 Type: not specified

VMM ASIC

Thursday 2 June 2016 09:55 (25 minutes)

Presenter: DE GERONIMO, Gianluigi (Brookhaven National Laboratory (US))

Session Classification: FE for Gas Detectors

Contribution ID: 32 Type: not specified

Hybrid pixels of LHCb

Wednesday 1 June 2016 12:05 (25 minutes)

Presenter: VAN BEUZEKOM, Martin (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))

Session Classification: LHC upgrades

Contribution ID: 33 Type: not specified

Progress on the LPD detector and new activities at RAL

Thursday 2 June 2016 10:50 (25 minutes)

Presenter: FRENCH, Marcus Julian (STFC - Rutherford Appleton Lab. (GB))

Session Classification: XFEL detectors

Contribution ID: 34 Type: not specified

The 3D digital SiPM for nEXO

Wednesday 1 June 2016 14:00 (25 minutes)

Presenter: PRATTE, Jean-Francois (Universite de Sherbrooke)

Session Classification: 3D integration

Contribution ID: 35 Type: not specified

The readout ASIC for the DSSC camera for the European XFEL

Thursday 2 June 2016 11:15 (25 minutes)

Presenter: ERDINGER, Florian (University of Heidelberg)

Session Classification: XFEL detectors

Contribution ID: 36 Type: not specified

3D integration technology -status

Wednesday 1 June 2016 14:25 (25 minutes)

Presenter: DEPTUCH, Grzegorz (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: 3D integration

Contribution ID: 37 Type: not specified

PERCIVAL CMOS imager

Thursday 2 June 2016 11:40 (25 minutes)

Presenter: MARRAS, Alessandro (Deutsches Elektronen-Synchrotron)

Session Classification: XFEL detectors

Contribution ID: 38 Type: not specified

VIPIC-Large 3D pixel readout for XPCS

Wednesday 1 June 2016 14:50 (25 minutes)

Presenter: FAHIM, Farah (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: 3D integration

Contribution ID: 39 Type: not specified

Mega-Hertz imagers for the European XFEL

Thursday 2 June 2016 12:05 (25 minutes)

Presenter: TRUNK, Ulrich

Session Classification: XFEL detectors

Contribution ID: 40 Type: not specified

LCLS and LCLSII

Thursday 2 June 2016 14:00 (25 minutes)

Presenter: CARAGIULO, Pietro (SLAC)

Session Classification: Other photon detectors

Monch detector

Contribution ID: 41 Type: not specified

Monch detector

Thursday 2 June 2016 14:25 (25 minutes)

Presenter: DINAPOLI, Roberto (Paul Scherrer Institut)

Session Classification: Other photon detectors

Contribution ID: 42 Type: not specified

SOPHIAS for the X-ray Free-Electron Laser Experiments

Thursday 2 June 2016 14:50 (25 minutes)

Presenter: HATSUI, Takaki (RIKEN)

Session Classification: Other photon detectors

CLICPix

Contribution ID: 43 Type: not specified

CLICPix

Thursday 2 June 2016 15:45 (25 minutes)

Presenter: VALERIO, Pierpaolo (CERN)

Session Classification: Advanced pixels

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Ultra fast photon counting chip

Thursday 2 June 2016 16:10 (25 minutes)

Presenter: GRYBOS, Pawel (AGH University of Science and Technology)

Session Classification: Advanced pixels

Contribution ID: 45 Type: not specified

An asynchronous pixel front-end channel in 65 nm CMOS for the HL-LHC experiment upgrades

Thursday 2 June 2016 16:35 (25 minutes)

Presenter: RATTI, Lodovico (Universita e INFN, Pavia (IT))

Session Classification: Advanced pixels

Introduction

Contribution ID: 46 Type: not specified

Introduction

Tuesday 31 May 2016 09:00 (15 minutes)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Spectroscopic imaging detectors for hard X-ray applications

Tuesday 31 May 2016 17:00 (25 minutes)

Presenter: SELLER, Paul (RAL)

Session Classification: Miscellaneous

Contribution ID: 48 Type: not specified

Pinned Photodiode for Image Sensors

Thursday 2 June 2016 08:45 (45 minutes)

Presenter: TERANISHI, Nobukazu

Session Classification: Keynote

Registration

Contribution ID: 49 Type: not specified

Registration

Monday 30 May 2016 16:30 (1h 30m)

Session Classification: Registration

Registration

Contribution ID: 50 Type: not specified

Registration

Tuesday 31 May 2016 08:30 (30 minutes)

Session Classification: Registration

Contribution ID: 51 Type: not specified

Electronics in particle physics - personal experience

Tuesday 31 May 2016 09:15 (15 minutes)

Presenter: Prof. TURALA, Michal (Polish Academy of Arts and Sciences (PL))

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 52 Type: not specified

11th Front-End Electronics Workshop 2018

Thursday 2 June 2016 12:30 (10 minutes)

Presenter: PRATTE, Jean-Francois (Universite de Sherbrooke)

Session Classification: XFEL detectors