4th CERN-UNESCO School on Digital Libraries (part I), Kumasi, Ghana, 2016

Report of Contributions

4th CERN- ··· / Report of Contributions

Registration

Contribution ID: 1

Type: not specified

Registration

Monday 28 November 2016 08:30 (1 hour)

Session Classification: Introduction

/ Report of Contributions

Presentation of all participants

Contribution ID: 2

Type: not specified

Presentation of all participants

Monday 28 November 2016 14:10 (30 minutes)

Overview of the program

Contribution ID: 3

Type: not specified

Overview of the program

Monday 28 November 2016 09:45 (10 minutes)

Presenter: VIGEN, Jens (CERN)

Session Classification: Introduction

4th CERN-··· / Report of Contributions

Digital libraries : a quick overview

Contribution ID: 4

Type: not specified

Digital libraries : a quick overview

Monday 28 November 2016 11:00 (40 minutes)

Presenter: VIGEN, Jens (CERN)

Introduction to Invenio

Contribution ID: 5

Type: not specified

Introduction to Invenio

Monday 28 November 2016 11:40 (45 minutes)

Presenter: SIMKO, Tibor (CERN) **Session Classification:** Invenio

Introduction to Zenodo

Contribution ID: 6

Type: not specified

Introduction to Zenodo

Monday 28 November 2016 14:40 (1 hour)

Presenter: SIMKO, Tibor (CERN) **Session Classification:** Zenodo

Practical exercises

Contribution ID: 7

Type: not specified

Practical exercises

Monday 28 November 2016 16:00 (1 hour)

Presenter: SIMKO, Tibor (CERN) **Session Classification:** Zenodo 4th CERN- ··· / Report of Contributions

Open access - what it is all about

Contribution ID: 8

Type: not specified

Open access - what it is all about

Tuesday 29 November 2016 11:30 (40 minutes)

Presenter: VIGEN, Jens (CERN)

Session Classification: Open Access

4th CERN- ··· / Report of Contributions

Repositories overview

Contribution ID: 9

Type: not specified

Repositories overview

Session Classification: Repositories

Tind: Introduction, business mod ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Tind: Introduction, business models, implementations

Tuesday 29 November 2016 13:50 (45 minutes)

Presenter:Mr HOLE, Kenneth (Tind Technologies)Session Classification:TIND

Practical exercises

Contribution ID: 11

Type: not specified

Practical exercises

Tuesday 29 November 2016 14:35 (40 minutes)

Presenter: Mr HOLE, Kenneth (Tind Technologies) **Session Classification:** TIND

Welcome by the Chairman of the \cdots

Contribution ID: 12

Type: not specified

Welcome by the Chairman of the Opening Ceremony

Monday 28 November 2016 09:30 (5 minutes)

Presenter: NIKOI, Samuel (KNUST) **Session Classification:** Introduction 4th CERN- ··· / Report of Contributions

Open Data

Contribution ID: 13

Type: not specified

Open Data

Presenter: SIMKO, Tibor (CERN)

4th CERN-···· / Report of Contributions

Practical experiences with runnin \cdots

Contribution ID: 14

Type: not specified

Practical experiences with running a repository

Session Classification: Repositories

INSPIRE - a sophisticated INVEN ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

INSPIRE - a sophisticated INVENIO instance for high-energy physicists

Monday 28 November 2016 12:25 (25 minutes)

Presenter: HOLTKAMP, Annette (CERN) **Session Classification:** Invenio 4th CERN-···· / Report of Contributions

Ghana

Contribution ID: 16

Type: not specified

Ghana

Wednesday 30 November 2016 17:00 (10 minutes)

Presenter: LAMPTEY, Richard

Session Classification: Repositories

Zimbabwe

Contribution ID: 17

Type: not specified

Zimbabwe

Wednesday 30 November 2016 17:10 (10 minutes)

Presenter: NDHLOVU, Phillip **Session Classification:** Repositories

South Africa

Contribution ID: 18

Type: not specified

South Africa

Wednesday 30 November 2016 17:20 (10 minutes)

Presenter: NENGOVHELA, Vusani

Session Classification: Repositories

Uganda (Patrick Sekikome)

Contribution ID: 19

Type: not specified

Uganda (Patrick Sekikome)

Friday 2 December 2016 09:05 (20 minutes)

Session Classification: Digitization

Introduction by Elsevier?

Contribution ID: 20

Type: not specified

Introduction by Elsevier?

Introduction

Contribution ID: 21

Type: not specified

Introduction

Friday 2 December 2016 11:40 (15 minutes)

Presenter: Mr DIOUF, Antonin Benoit (IDEP)

Session Classification: Networks

ADLSN (Africa Bwamkuu)

Contribution ID: 22

Type: not specified

ADLSN (Africa Bwamkuu)

Friday 2 December 2016 11:55 (10 minutes)

Session Classification: Networks

Contribution ID: 23

Type: not specified

Uganda Library and Information Association/World Digital Library (Sarah Kuddu)

Session Classification: Networks

4th CERN-··· / Report of Contributions

The International Nuclear Inform \cdots

Contribution ID: 24

Type: not specified

The International Nuclear Information System (INIS)

Friday 2 December 2016 10:55 (10 minutes)

https://www.iaea.org/inis/

Presenter: Mr JOHNNIE, Tammie (Nigeria Atomic Energy Commission) **Session Classification:** Repositories

Address from the African Digital ···

Contribution ID: 25

Type: not specified

Address from the African Digital Library Support Network (ADLSN)

Monday 28 November 2016 10:05 (10 minutes)

Presenter: BWAMKUU, Africa J (ADLSN) **Session Classification:** Introduction

Address from the Association of \cdots

Contribution ID: 26

Type: not specified

Address from the Association of African Universities (AAU)

Monday 28 November 2016 09:55 (5 minutes)

Presenter: CORLETEY, Abednego Session Classification: Introduction

Research impact metrics

Contribution ID: 27

Type: not specified

Research impact metrics

Thursday 1 December 2016 11:15 (15 minutes)

Session Classification: How can the library support the researcher (Elsevier)

4th CERN-···· / Report of Contributions

Ethics

Contribution ID: 28

Type: not specified

Ethics

Thursday 1 December 2016 11:00 (15 minutes)

Session Classification: How can the library support the researcher (Elsevier)

Predatory journals

Contribution ID: 29

Type: not specified

Predatory journals

Thursday 1 December 2016 11:30 (5 minutes)

Session Classification: How can the library support the researcher (Elsevier)

Sustainability

Contribution ID: 30

Type: not specified

Sustainability

Thursday 1 December 2016 12:00 (20 minutes)

Session Classification: Connecting Science to Society

4th CERN- ··· / Report of Contributions

Science communication

Contribution ID: 31

Type: not specified

Science communication

Thursday 1 December 2016 12:20 (20 minutes)

Session Classification: Connecting Science to Society

4th CERN- ··· / Report of Contributions

Open Science

Contribution ID: 32

Type: not specified

Open Science

Copyright

Contribution ID: 33

Type: not specified

Copyright

Wednesday 30 November 2016 11:20 (15 minutes)

4th CERN-··· / Report of Contributions

Scholarly communicaton networks

Contribution ID: 34

Type: not specified

Scholarly communicaton networks

Wednesday 30 November 2016 11:35 (15 minutes)

Repositories

Contribution ID: 35

Type: not specified

Repositories

Wednesday 30 November 2016 11:50 (15 minutes)

Research data management (Elsevier)

Contribution ID: 36

Type: not specified

Research data management (Elsevier)

Wednesday 30 November 2016 10:40 (20 minutes)

Session Classification: Research data

The Scholarly e-Information Acc \cdots

Contribution ID: 38

Type: not specified

The Scholarly e-Information Access in Ghana –An Overview

Monday 28 November 2016 10:00 (5 minutes)

Presenter: Dr ASAMOAH-HASSAN, Helena R. (KNUST, AfLIA)

Session Classification: Introduction

Group photo

Contribution ID: 39

Type: not specified

Group photo

Monday 28 November 2016 10:15 (15 minutes)

Session Classification: Introduction

Welcome address by the Pro Vice \cdots

Contribution ID: 40

Type: not specified

Welcome address by the Pro Vice Chancellor

Monday 28 November 2016 09:35 (10 minutes)

Presenter: Prof. ANSAH, Charles **Session Classification:** Introduction

Zimbabwe

Contribution ID: 41

Type: not specified

Zimbabwe

Tuesday 29 November 2016 09:10 (15 minutes)

Uganda

Contribution ID: 42

Type: not specified

Uganda

Wednesday 30 November 2016 08:40 (10 minutes)

South Africa

Contribution ID: 43

Type: not specified

South Africa

Wednesday 30 November 2016 08:50 (10 minutes)

Kenya

Contribution ID: 44

Type: not specified

Kenya

Tuesday 29 November 2016 09:25 (15 minutes)

Introduction to digital libraries

Contribution ID: 45

Type: not specified

Introduction to digital libraries

Tuesday 29 November 2016 10:00 (30 minutes)

Presenter: Mr DIOUF, Antonin Benoit (IDEP)

Session Classification: Introduction to digital libraries

Ghana

Contribution ID: 46

Type: not specified

Ghana

Wednesday 30 November 2016 09:00 (10 minutes)

Seychelles

Contribution ID: 47

Type: not specified

Seychelles

Thursday 1 December 2016 08:40 (10 minutes)

Nigeria

Contribution ID: 48

Type: not specified

Nigeria

Friday 2 December 2016 08:50 (10 minutes)

Malawi

Contribution ID: 49

Type: not specified

Malawi

Thursday 1 December 2016 08:50 (10 minutes)

Open Data

Contribution ID: 50

Type: not specified

Open Data

Wednesday 30 November 2016 09:40 (40 minutes)

Presenter:SIMKO, Tibor (CERN)Session Classification:Open Access

Open Science (Elsevier)

Contribution ID: 51

Type: not specified

Open Science (Elsevier)

Wednesday 30 November 2016 10:20 (20 minutes)

Session Classification: Open Access

2nd Day

Contribution ID: 52

Type: not specified

2nd Day

Wednesday 30 November 2016 08:30 (10 minutes)

Session Classification: Report from the rapporteurs

Kenya

Contribution ID: 53

Type: not specified

Kenya

Presenter: GIKUNJU, Milcah

Session Classification: Repositories

Malawi

Contribution ID: 54

Type: not specified

Malawi

Presenter: BELLO, Thomas

Session Classification: Repositories

Manhiya Archives

Contribution ID: 55

Type: not specified

Manhiya Archives

Thursday 1 December 2016 09:00 (10 minutes)

Presenter: MAASEG, M.D.P.

Manhyia Palace Museum

Contribution ID: 56

Type: not specified

Manhyia Palace Museum

Thursday 1 December 2016 09:10 (10 minutes)

Presenter: BROBBEY, Justice

Invenio installation in Cote d'Ivoire

Contribution ID: 57

Type: not specified

Invenio installation in Cote d'Ivoire

Friday 2 December 2016 11:05 (5 minutes)

Session Classification: Repositories

The World Digital Library

Contribution ID: 58

Type: not specified

The World Digital Library

Friday 2 December 2016 09:25 (10 minutes)

Presenter: Prof. KUDDU, Sarah (Makerere University) **Session Classification:** Digitization