## Worldwide LHC Computing Grid Tier-2 Workshop in Asia and EU-IndiaGrid Workshop on High Energy Physics Applications



## **Report of Contributions**

Welcome and workshop goals

Contribution ID: 0

Type: not specified

#### Welcome and workshop goals

Friday 1 December 2006 09:00 (15 minutes)

Welcome by Dr S. Banerjee, Director of the Bhabha Atomic Research Centre, followed by a brief introduction to the workshop by Sunanda Banerjee (TIFR) and Les Robertson (CERN - LCG Project Leader)

Presenters: ROBERTSON, Les (CERN); BANERJEE, Sunanda (TIFR)

Session Classification: Introduction

Summary of the Experiment Com  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 1

Type: not specified

## Summary of the Experiment Computing Models

Worldwide LHC  $\cdots \ /$  Report of Contributions

Summary of the Experiment Com ....

Contribution ID: 2

Type: not specified

## Summary of the Experiment Computing Models

Friday 1 December 2006 09:30 (1 hour)

Brief overview by each experiment of their computing model with an emphasis on how this maps on to their Asian sites

**Presenters:** Dr BARBERIS, Dario (CERN/Genoa); Mr CARMINATI, Federico (CERN); Dr BAUERDICK, Lothar (FERMILAB)

Session Classification: Introduction

Overview of networking for LCG  $\cdots$ 

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### **Overview of networking for LCG sites in Asia**

Saturday 2 December 2006 09:00 (1 hour)

Overview of the current and planned research networking infrastructure in Asia with reference to the LCG sites.

Measurements of performance between Asian Tier-2 sites and ASGC

Presenter: TSAI, Min-Hong (Unknown)

Session Classification: Networking

Free slots for topics that have ari  $\cdots$ 

Contribution ID: 5

Type: not specified

# Free slots for topics that have arisen during the workshop

Worldwide LHC  $\cdots \ /$  Report of Contributions

EU - India Networking

Contribution ID: 6

Type: not specified

#### EU - India Networking

Saturday 2 December 2006 11:00 (15 minutes)

Status and plans for EU - Inida networking

**Presenter:** DHEKNE, Prabhakar (Unknown) **Session Classification:** Networking Worldwide LHC  $\cdots \$  / Report of Contributions

Melbourne, Australia (ATLAS)

Contribution ID: 8

Type: not specified

## Melbourne, Australia (ATLAS)

Friday 1 December 2006 17:35 (15 minutes)

Presenter:LA ROSA, Marco (University of Melbourne)Session Classification:Site Status Reports

IHEP Beijing, China (ATLAS, CMS)

Contribution ID: 9

Type: not specified

## IHEP Beijing, China (ATLAS, CMS)

Friday 1 December 2006 14:00 (15 minutes)

**Presenter:** CHENG, Yaodong (IHEP, Beijing) **Session Classification:** Site Status Reports

Wuhan, China (ALICE)

Contribution ID: 10

Type: not specified

## Wuhan, China (ALICE)

Friday 1 December 2006 14:15 (15 minutes)

Presenter: CHUNCHENG, Xu (Wuhan)

Session Classification: Site Status Reports

TIFR, Mumbai, India (CMS)

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### TIFR, Mumbai, India (CMS)

Friday 1 December 2006 14:30 (15 minutes)

**Presenter:** DESHPANDE, P. V. (TIFR)

Session Classification: Site Status Reports

VECC, Kolkata, India (ALICE)

Contribution ID: 12

Type: not specified

## VECC, Kolkata, India (ALICE)

Friday 1 December 2006 14:45 (15 minutes)

**Presenter:** SAMANTA, Tapas (VECC, Kolkata) **Session Classification:** Site Status Reports

New Zealand (CMS)

Contribution ID: 13

Type: not specified

## New Zealand (CMS)

Friday 1 December 2006 16:50 (15 minutes)

**Presenter:** KROFCHECK, David (University of Auckland) **Session Classification:** Site Status Reports

KEK, Japan

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### KEK, Japan

Friday 1 December 2006 16:35 (15 minutes)

**Presenter:** IWAI, Go (KEK)

Session Classification: Site Status Reports

Univ. Hiroshima, Japan (ALICE)

Contribution ID: 15

Type: not specified

## Univ. Hiroshima, Japan (ALICE)

Friday 1 December 2006 16:20 (15 minutes)

Presenter:SUGITATE, Toru (Hiroshima)Session Classification:Site Status Reports

Worldwide LHC  $\cdots \$  / Report of Contributions

Pakistan - CMS Federation

Contribution ID: 16

Type: not specified

## Pakistan - CMS Federation

Friday 1 December 2006 15:00 (15 minutes)

**Presenter:** UR REHMAN, Adeel (NCP-LCG2) **Session Classification:** Site Status Reports Worldwide LHC  $\cdots \ /$  Report of Contributions

Taiwan - ATLAS & CMS Federations

Contribution ID: 17

Type: not specified

#### **Taiwan - ATLAS & CMS Federations**

Friday 1 December 2006 15:15 (20 minutes)

**Presenters:** YEN, Eric (ASGC); YEH, Ping (ASGC)

Session Classification: Site Status Reports

Taiwan - CMS Federation

Contribution ID: 18

Type: not specified

## Taiwan - CMS Federation

Sejong, Korea (ALICE)

Contribution ID: 19

Type: not specified

## Sejong, Korea (ALICE)

Friday 1 December 2006 17:20 (15 minutes)

**Presenter:** CHOI, Chang Yeong (Sejong)

Session Classification: Site Status Reports

Kyungpook, Korea (CMS)

Contribution ID: 20

Type: not specified

## Kyungpook, Korea (CMS)

Worldwide LHC  $\cdots \$  / Report of Contributions

Workload Management System (  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 21

Type: not specified

## Workload Management System (WMS)

Saturday 2 December 2006 11:30 (1 hour)

**Presenter:** Mr SHIH, Jason (ASGC)

Information System (IS)

Contribution ID: 22

Type: not specified

#### **Information System (IS)**

Saturday 2 December 2006 12:30 (30 minutes)

**Presenter:** Mr SHIH, Jason (ASGC)

The WLCG Light-weight Disk Po $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 23

Type: not specified

#### The WLCG Light-weight Disk Pool Manager (DPM)

Saturday 2 December 2006 14:00 (45 minutes)

This tutorial will explain how to install, configure, tune and run an SRM-enabled storage element suitable for WLCG Tier2 sites.

Presenter: LEMAITRE, Sophie (CERN)

The WLCG reliable File Transfer ···

Contribution ID: 24

Type: not specified

#### The WLCG reliable File Transfer Service (FTS)

Saturday 2 December 2006 14:45 (45 minutes)

This tutorial will present the File Transfer Service with an emphasis on the Tier2 point of view, e.g. information on how to define and control the various channels of interest to a given Tier2 site.

<P> It will present a summary of the FTS admin workshop (October 18 at SARA) in terms of <em>best practices</em>

Presenter: BADINO, Paolo (CERN)

Grid Level Monitoring

Contribution ID: 25

Type: not specified

#### **Grid Level Monitoring**

Saturday 2 December 2006 16:30 (1 hour)

Grid Level Monitoring through the Site Availability Monitoring (SAM) framework

**Presenter:** NOVAK, Judit (CERN)

Site Level Monitoring

Contribution ID: 26

Type: not specified

## **Site Level Monitoring**

Saturday 2 December 2006 15:45 (45 minutes)

Tools and techniques for site-level monitoring of the core services

**Presenter:** TSAI, Min (ASGC)

Debugging of FTS transfer problems

Contribution ID: 27

Type: not specified

## **Debugging of FTS transfer problems**

Saturday 2 December 2006 17:30 (30 minutes)

Tools, tips and techniques for debugging FTS transfer and configuration problems

Presenter: BADINO, Paolo (CERN)

Worldwide LHC  $\cdots \ /$  Report of Contributions

test

Contribution ID: 28

Type: not specified

test

Tunning Systems for TCP/IP Perf  $\cdots$ 

Contribution ID: 29

Type: not specified

#### Tunning Systems for TCP/IP Performance on High Latency Networks

Saturday 2 December 2006 10:00 (1 hour)

Author:BOWDEN, Mark (FNAL)Presenter:BOWDEN, Mark (FNAL)Session Classification:Networking

ATLAS Computing Model and W  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 30

Type: not specified

#### ATLAS Computing Model and Worldwide Operations

Friday 1 December 2006 12:00 (30 minutes)

Author: Dr JONES, Roger (LANCAS)

Session Classification: ATLAS Computing Model and Operation

Worldwide LHC  $\cdots \ /$  Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 31

Type: not specified

#### Discussion

Friday 1 December 2006 12:30 (30 minutes)

Session Classification: ATLAS Computing Model and Operation

ATLAS Operations at Tier-2s

Contribution ID: 32

Type: not specified

## **ATLAS Operations at Tier-2s**

Sunday 3 December 2006 09:00 (1h 30m)

Discussion session on general operations issues.

Author: Dr JONES, Roger (LANCAS)

Session Classification: ATLAS Tutorials

Distributed Data Management O

Contribution ID: 33

Type: not specified

#### **Distributed Data Management Operations**

Sunday 3 December 2006 11:00 (2 hours)

Tutorial on the ATLAS DDM system and how to operate it. Current status and foreseen evolution.

Author: Dr KLIMENTOV, Alexei (A) Session Classification: ATLAS Tutorials

Distributed Analysis Tutorial

Contribution ID: 34

Type: not specified

## **Distributed Analysis Tutorial**

Sunday 3 December 2006 14:00 (3 hours)

Author: Mr TAN, Chun Lik (University of Birmingham) Session Classification: ATLAS Tutorials Worldwide LHC  $\cdots \ /$  Report of Contributions

EU-India Grid Project

Contribution ID: 35

Type: not specified

#### **EU-India Grid Project**

Friday 1 December 2006 09:15 (15 minutes)

Summary of the goals and status of the EU-India Grid Project

Presenter: MASONI, Alberto (Univ. + INFN)

Session Classification: Introduction

KISTI, Korea (ALICE)

Contribution ID: 36

Type: not specified

#### KISTI, Korea (ALICE)

Friday 1 December 2006 17:05 (15 minutes)

**Presenter:** HWANG, Soonwook (KISTI)

Session Classification: Site Status Reports

ICEPP, the University of Tokyo, J …

Contribution ID: 37

Type: not specified

#### ICEPP, the University of Tokyo, Japan (ATLAS)

Friday 1 December 2006 16:05 (15 minutes)

**Presenter:** MATSUNAGA, Hiroyuki (ICEPP) **Session Classification:** Site Status Reports

Overview of the ASGC Tier-1 Ce ...

Contribution ID: 38

Type: not specified

#### **Overview of the ASGC Tier-1 Centre and its Grid** Services

*Friday 1 December 2006 11:00 (1 hour)* 

**Presenter:** TSAI, Min-Hong

Session Classification: ASGC Regional Operations Centre

Issues on Indian Certification Au  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 39

Type: not specified

#### **Issues on Indian Certification Authority**

Monday 4 December 2006 09:00 (1 hour)

Tutorial on Garuda

Contribution ID: 40

Type: not specified

# **Tutorial on Garuda**

Monday 4 December 2006 10:00 (2 hours)

Issues on interoperability

Contribution ID: 41

Type: not specified

#### Issues on interoperability

Monday 4 December 2006 12:00 (1 hour)

Workshop Conclusions

Contribution ID: 42

Type: not specified

# Workshop Conclusions

Monday 4 December 2006 13:00 (30 minutes)

Status of the Indian Certificate A  $\cdots$ 

Contribution ID: 43

Type: not specified

#### **Status of the Indian Certificate Authority**

Friday 1 December 2006 17:50 (15 minutes)

**Presenter:** CHANDRAGIRI, Murthy (BARC) **Session Classification:** Site Status Reports

Scientific collaboration between t  $\cdots$ 

Contribution ID: 44

Type: not specified

#### Scientific collaboration between the European Commission and India

Presenter: Dr GHOSE, Indraneel (Scientific Advisor of the European Delegation in India)

(no title)

#### Contribution ID: 45

Discussion

Type: not specified

#### (no title)

Review of the gLite middleware; Review of the Workload management system ; Review of Basic Data Management Operations:

Review part I

Contribution ID: 46

Type: not specified

#### **Review part I**

Sunday 3 December 2006 09:00 (1h 30m)

Review of the gLite middleware; Review of the Workload management system ; Review of Basic Data Management Operations: Discussion

Session Classification: EU-IndiaGrid non HEP Applications

Review part II

Contribution ID: 47

Type: not specified

#### **Review part II**

Sunday 3 December 2006 11:00 (1h 30m)

Review of EGEE/gLite information services; Review of Monitoring services; Discussion.

Session Classification: EU-IndiaGrid non HEP Applications

Open discussion on application r  $\cdots$ 

Contribution ID: 48

Type: not specified

# Open discussion on application requirements and needs

Sunday 3 December 2006 13:30 (1 hour)

Session Classification: EU-IndiaGrid non HEP Applications

Intro to CMS

Contribution ID: 49

Type: not specified

#### Intro to CMS

Sunday 3 December 2006 09:00 (30 minutes)

Session Classification: CMS Tutorials

Plans and Activities in the final y  $\cdots$ 

Contribution ID: 50

Type: not specified

#### Plans and Activities in the final year of preparation

Sunday 3 December 2006 09:30 (1 hour)

**Co-author:** Dr FISK, Ian Fisk (FNAL) **Session Classification:** CMS Tutorials

DBS/DLS

Contribution ID: 51

Type: not specified

#### DBS/DLS

Sunday 3 December 2006 10:30 (30 minutes)

Author:Dr LUEKING, Lee (FERMILAB)Presenter:Dr LUEKING, Lee (FERMILAB)Session Classification:CMS Tutorials

Prod\_Agent

Contribution ID: 52

Type: not specified

# Prod\_Agent

Sunday 3 December 2006 11:30 (30 minutes)

Author: Dr ELMER, Peter (PRINCETON UNIVERSITY) Session Classification: CMS Tutorials

CRAB

Contribution ID: 53

Type: not specified

#### CRAB

Sunday 3 December 2006 12:00 (30 minutes)

Author: FISK, Ian (Fermi National Accelerator Laboratory (FNAL)) Session Classification: CMS Tutorials

PhEDEx

Contribution ID: 54

Type: not specified

#### PhEDEx

Sunday 3 December 2006 14:00 (40 minutes)

Author: KUO, Chia-Ming (Department of Physics) Session Classification: CMS Tutorials

Trivial File Catalog

Contribution ID: 55

Type: not specified

# **Trivial File Catalog**

Sunday 3 December 2006 14:40 (30 minutes)

Author: Dr ELMER, Peter (PRINCETON UNIVERSITY) Session Classification: CMS Tutorials

Frontier

Contribution ID: 56

Type: not specified

#### Frontier

Sunday 3 December 2006 15:40 (30 minutes)

Author:DESHPANDE, Pandurang Vishnu (Tata Institute of Fundamental Research (TIFR))Session Classification:CMS Tutorials

Software Setup

Contribution ID: 57

Type: not specified

#### Software Setup

Sunday 3 December 2006 16:10 (30 minutes)

Author: Dr ELMER, Peter (PRINCETON UNIVERSITY) Session Classification: CMS Tutorials

Introduction to the CMS Comput  $\cdots$ 

Contribution ID: 58

Type: not specified

#### Introduction to the CMS Computing Model

Friday 1 December 2006 12:00 (30 minutes)

CMS Computing model with a concentration on the role of the Tier-2

Author: Dr BAUERDICK, Lothar (FERMILAB)Session Classification: CMS Computing Model and Operation

Introduction to CMS Data Manag ···

Contribution ID: 59

Type: not specified

#### Introduction to CMS Data Management and Monitoring

Friday 1 December 2006 12:30 (30 minutes)

Intro to data management concepts

Author: BELFORTE, Stefano (Univ. + INFN)
Presenter: BELFORTE, Stefano (Univ. + INFN)
Session Classification: CMS Computing Model and Operation

AliRoot tutorial

Contribution ID: 60

Type: not specified

### AliRoot tutorial

Sunday 3 December 2006 09:00 (3h 30m)

Session Classification: ALICE Tutorials

ALICE Grid Tutorial

Contribution ID: 61

Type: not specified

#### **ALICE Grid Tutorial**

Sunday 3 December 2006 14:00 (3h 30m)

Author: Mr PETERS, Andreas Joachim (CERN) Session Classification: ALICE Tutorials