1st ATTRACT Workshop on **Designing Innovation Ecosystems**



















Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome to Aalto Design Factory

Monday 26 September 2016 09:00 (15 minutes)

Presenters: Prof. EKMAN, Kalevi (Aalto University Design Factory); JERKKU, martti (Aalto)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Introduction to ATTRACT: What is it?

Monday 26 September 2016 09:15 (30 minutes)

Presenter: BERTOLUCCI, Sergio (Istituto Nazionale Fisica Nucleare Frascati (IT))

Contribution ID: 3 Type: not specified

Introduction to ATTRACT: What is the Student Challenge?

Monday 26 September 2016 09:45 (30 minutes)

Presenter: GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

MSc-student involvement in ESRF

Presenter: KRISCH, Michael (ESRF)

Session Classification: PARTNER PRESENTATIONS ON THEIR CURRENT MSC STUDENT

PROGRAMMES IN INNOVATION

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

MSc-student involvement at ESRF

Monday 26 September 2016 10:15 (30 minutes)

https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5ZhxODZqpBpJQ5775pZO1D5ZhHAy9Dz9f4z2S8njXARsjucOrDDValled for the control of the control of

Presenter: KRISCH, Michael (ESRF)

Contribution ID: 6 Type: not specified

MSc-student involvement at ILL

Monday 26 September 2016 10:45 (30 minutes)

Presenter: MUTTI, Paolo (Institut Laue-Langevin)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

MSc-student involvement at CERN (Knowledge Transfer)

Monday 26 September 2016 11:15 (30 minutes)

Presenter: DEHLI, Marthe (CERN)

Contribution ID: 8 Type: not specified

MSc-student involvement at EMBL

Monday 26 September 2016 11:45 (30 minutes)

Presenter: MCCARTHY, Andrew (European Molecular Biology Laboratory)

Contribution ID: 9 Type: not specified

MSc-student involvement at ESO

Monday 26 September 2016 13:15 (30 minutes)

Presenter: CASALI, Mark

Contribution ID: 10 Type: not specified

MSc-student involvement at XFEL

Monday 26 September 2016 13:45 (30 minutes)

Presenter: KUSTER, Markus (European XFEL GmbH)

Contribution ID: 11 Type: not specified

MSc-student involvement at EIRMA

Monday 26 September 2016 14:15 (30 minutes)

Presenter: Mr COLLINS, Luke (EIRMA)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Aalto Design Factory: How and why did it all get started?

Monday 26 September 2016 14:45 (45 minutes)

Presenter: Prof. EKMAN, Kalevi (Aalto University Design Factory)

Contribution ID: 13 Type: not specified

ESADE ecosystem for innovation and entrepreneurship

Tuesday 27 September 2016 09:00 (30 minutes)

Presenter: CASTELLUCCI, Laura (ESADE)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Challenge Based Innovation (CBI) Experiences

Tuesday 27 September 2016 09:30 (30 minutes)

Presenter: UTRIAINEN, Tuuli Maria (Helsinki University of Technology (FI))

Contribution ID: 15 Type: not specified

Design Factory Global Network: development, scalability & opportunities

Tuesday 27 September 2016 10:00 (45 minutes)

Presenters: Mr LYYTIKÄINEN, Viljami (Aalto University DF); Ms OINONEN, Paivi Hannele (Aalto University DF)

Interface plan: How to connect E $\,\cdots$

Contribution ID: 16 Type: not specified

Interface plan: How to connect ERIs with innovation students? Input for the ATTRACT March Submission

Tuesday 27 September 2016 14:00 (1 hour)

Doggybag from the Workshop

Presenters: GARCIA TELLO, Pablo (CERN); PENNINGS, Roy (PNO Consultants)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Summary Remarks, Closing of Workshop

Tuesday 27 September 2016 15:00 (1 hour)

Presenter: Prof. EKMAN, Kalevi (Aalto University Design Factory)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Intermediate Observations

Tuesday 27 September 2016 11:15 (30 minutes)

Presenter: Prof. EKMAN, Kalevi (Aalto University Design Factory)

Session Classification: Guideline for successful collaboration (Workshop)

Contribution ID: 19 Type: not specified

First observations and comments

Tuesday 27 September 2016 10:45 (30 minutes)

Presenter: Prof. EKMAN, Kalevi (Aalto University Design Factory)