4th EuCARD-2 Annual Meeting











Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Special Talk, Speaker to be announced (30')

May 23, 2025

Registration

Contribution ID: 2 Type: not specified

Registration

Tuesday 28 March 2017 08:30 (1 hour)

May 23, 2025

Opening address

Contribution ID: 3 Type: not specified

Opening address

Tuesday 28 March 2017 09:30 (10 minutes)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Welcome from EuCARD-2 Coordinator and activity report

Tuesday 28 March 2017 09:40 (30 minutes)

Presenter: VRETENAR, Maurizio (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Accelerators and Radiation at Strathclyde

Tuesday 28 March 2017 10:10 (30 minutes)

Presenter: JAROSZYNSKI, Dino (University of Strathclyde)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 6 Type: not specified

Extreme Beams - Report from WP5 XBEAM (20+5)

Tuesday 28 March 2017 11:05 (25 minutes)

Presenter: ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Plenary

May 23, 2025

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Future Trends for FELs in Nuclear Physics and Nuclear Photonics (20+5)

Tuesday 28 March 2017 11:30 (25 minutes)

Presenter: SERAFINI, luca (INFN-Milan)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 8 Type: not specified

Status and Progress of the Future Circular Collider Study (20+5)

Tuesday 28 March 2017 11:55 (25 minutes)

Presenter: BENEDIKT, Michael (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 9 Type: not specified

Low Emittance Rings - Report from WP6 LOW-e-RiNG (20+5)

Tuesday 28 March 2017 12:20 (25 minutes)

Presenter: PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 10 Type: not specified

MICE and the future of muon beams for particle physics (20+5)

Tuesday 28 March 2017 13:45 (25 minutes)

Presenter: LONG, Kenneth (University of Wisconsin-Madison (US))

Session Classification: Plenary

4th EuCARD-2 \cdots / Report of Contributions

To be confirmed

Contribution ID: 11 Type: not specified

To be confirmed

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 12 Type: not specified

Review of the industry session at the Advanced Low Emittance Rings Technology (ALERT) workshop (15+5)

Tuesday 28 March 2017 14:10 (20 minutes)

Presenter: Dr GEOMETRANTE, Raffaella (Kyma S.r.l.)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 13 Type: not specified

Future magnets - Report from WP10 (20+5)

Tuesday 28 March 2017 14:30 (25 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 14 Type: not specified

Test results of the Feather-M0 HTS coil (15+5)

Tuesday 28 March 2017 14:55 (20 minutes)

Presenter: BAJAS, Hugo (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 15 Type: not specified

Novel Accelerator Concepts - Report from WP13 (20+5)

Tuesday 28 March 2017 15:45 (25 minutes)

Presenter: MALKA, victor (LOA)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 16 Type: not specified

Recent activities on electron acceleration with laser at LLC (15+5)

Tuesday 28 March 2017 16:10 (20 minutes)

Presenter: LUNDH, Olle (Lund University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 17 Type: not specified

The MagNet facility at CERN (10+5)

Tuesday 28 March 2017 16:30 (15 minutes)

Presenter: BAJKO, Marta (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 18 Type: not specified

Optical fiber based sensors for low temperature and superconductors (10+5)

Tuesday 28 March 2017 16:45 (15 minutes)

Presenter: CHIUCHIOLO, Antonella (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 19 Type: not specified

The HiRadMat facility at CERN (10+5)

Tuesday 28 March 2017 17:00 (15 minutes)

Presenter: FABICH, Adrian (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 20 Type: not specified

Accelerator Applications - Report from WP4 AccApplic (20+5)

Wednesday 29 March 2017 08:30 (25 minutes)

Presenter: EDGECOCK, Rob (STFC - Rutherford Appleton Lab. (GB))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 21 Type: not specified

Hybrid biogas - an electron beam system for electricity and bio-fertilizer production (15+5)

Wednesday 29 March 2017 08:55 (20 minutes)

Presenter: CHMIELEWSKI, Andrzej (ICHTJ)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 22 Type: not specified

High energy electron beams for radiotherapy (15+5)

Wednesday 29 March 2017 09:15 (20 minutes)

Presenter: A. LAGZDA

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 23 Type: not specified

Energy Efficient Accelerators - Report from the WP3 EnEfficient (10+5)

Wednesday 29 March 2017 09:35 (15 minutes)

Presenter: SEIDEL, Mike (PSI)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 24 Type: not specified

Efficient RF power sources for proton driver accelerators (15+5)

Wednesday 29 March 2017 09:50 (20 minutes)

Presenter: GERIGK, Frank (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 25 Type: not specified

Power consumption and efficiency analysis of PSI's 1.4MW Proton Accelerator (15+5)

Wednesday 29 March 2017 10:10 (20 minutes)

Presenter: KOVACH, Andras (PSI)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 26 Type: not specified

knowledge and Technology Transfer within EuCARD-2: Report from WP2 (15+5)

Wednesday 29 March 2017 11:00 (20 minutes)

Presenter: SKARDA, Vlad (STFC)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 27 Type: not specified

Outcomes of "Low energy electron beams for industrial and environmental applications" workshop with industry (15+5)

Wednesday 29 March 2017 11:20 (20 minutes)

Presenter: BJERKE, Henrik (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 28 Type: not specified

Innovative RF Technologies - Report from the WP12 (20+5)

Wednesday 29 March 2017 11:40 (25 minutes)

Presenter: MCINTOSH, Peter (STFC)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 29 Type: not specified

EuCARD2 Communication Report (10)

Wednesday 29 March 2017 12:05 (10 minutes)

Presenters: TOES, Jennifer (CERN); SZEBERENYI, Agnes (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 30 Type: not specified

the EuCARD2 accelerator series: overview and perspectives (10)

Wednesday 29 March 2017 12:15 (10 minutes)

Presenter: ROMANIUK, R (Warsaw University of Technology (PL))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 31 Type: not specified

Novel Accelerators - report from WP7 EuroNNAC2 (20+5)

Wednesday 29 March 2017 13:25 (25 minutes)

Presenter: ASSMANN, Ralph Wolfgang (DESY)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 32 Type: not specified

Result from SPARC facility (15+5)

Wednesday 29 March 2017 13:50 (20 minutes)

Presenter: POMPILI, Riccardo

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 33 Type: not specified

Status and first results from AWAKE (15+5)

Wednesday 29 March 2017 14:10 (20 minutes)

Presenter: MUGGLI, Patric (Max Planck Institute for Physics)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 34 Type: not specified

Collimator materials for high-density energy deposition - Report from WP11 (20+5)

Wednesday 29 March 2017 14:30 (25 minutes)

Presenter: ROSSI, Adriana (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 35 Type: not specified

Ion irradiation studies for novel applications of diamond based materials (15+5)

Wednesday 29 March 2017 14:55 (20 minutes)

Presenter: TOMUT, Marilena (GSI)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 36 Type: not specified

BTV screen tests as the HiRadMat facility (10+5)

Wednesday 29 March 2017 15:15 (15 minutes)

Presenter: TURNER, Marlene (CERN / Graz University of Technology (AT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 37 Type: not specified

Numerical simulations for Complex Superconducting RF Structures (15+5)

Wednesday 29 March 2017 15:30 (20 minutes)

Presenter: FLISGEN, Thomas (University of Rostock)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 38 Type: not specified

Beyond Niobium SRF materials: thin films and new superconductors (15+5)

Wednesday 29 March 2017 15:50 (20 minutes)

Presenter: ANTOINE, Claire (CEA)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 39 Type: not specified

Ripples from the Dark side of the Universe (50+10)

Thursday 30 March 2017 09:00 (1 hour)

Presenter: HOUGH, James (University of Glasgow)

Session Classification: Special Talk