SENSE meeting - 18th of November

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Aims of the meeting/ Expectations

Friday 18 November 2016 09:00 (10 minutes)

Presenter: HENJES-KUNST, Katharina (DESY)

Session Classification: Welcome

Tour de Table

Contribution ID: 2 Type: not specified

Tour de Table

Friday 18 November 2016 09:10 (10 minutes)

Session Classification: Welcome

Contribution ID: 3 Type: not specified

The most interesting light detectors from NSS/ATTRACT. Current status of setup for PDE measurements

Friday 18 November 2016 09:20 (15 minutes)

Presenter: NAGAI, Andrii (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: Welcome

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Composite clusters of SiPM for emulating a single large size SiPM of fast response; where are the limitations?

Friday 18 November 2016 09:35 (15 minutes)

Presenter: FINK, David (MPP)

Session Classification: Welcome

Type: not specified

Contribution ID: 5

Comparison of a Composite clusters of SiPM with the same size classical bialkali PMT clusters, based on 1.5 year operation in the MAGIC-I telescope imaging camera

Friday 18 November 2016 09:50 (15 minutes)

Presenter: HAHN, Alexander (MPP)

Session Classification: Welcome

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

On the way to consolidate the PMT photo cathode development efforts for further enhancing its Quantum Efficiency

Friday 18 November 2016 10:05 (15 minutes)

Presenter: MIRZOYAN, Razmik (Max-Planck-Institute for Physics)

Session Classification: Welcome

Contribution ID: 8 Type: not specified

Mailing list

Friday 18 November 2016 10:20 (5 minutes)

Presenters: HENJES-KUNST, Katharina (DESY); BERGHOEFER, Thomas (DESY)

Session Classification: Organisational

Cloud

Contribution ID: 9 Type: not specified

Cloud

Friday 18 November 2016 10:25 (5 minutes)

Presenters: HENJES-KUNST, Katharina (DESY); BERGHOEFER, Thomas (PT-DESY)

Session Classification: Organisational

Contribution ID: 10 Type: not specified

Decide on composition of expert group

Friday 18 November 2016 10:45 (30 minutes)

Presenters: HENJES-KUNST, Katharina (DESY); BERGHOEFER, Thomas (PT-DESY)

Session Classification: Expert Group/ Working Groups

Contribution ID: 11 Type: not specified

Contours of the SENSE roadmap

Friday 18 November 2016 11:15 (30 minutes)

Presenter: MIRZOYAN, Razmik (Max-Planck-Institute for Physics)

Session Classification: WP1

Contribution ID: 12 Type: not specified

Define next steps

Friday 18 November 2016 11:45 (15 minutes)

Presenter: MIRZOYAN, Razmik (Max-Planck-Institute for Physics)

Session Classification: WP1

Contribution ID: 13 Type: not specified

WP 2

Friday 18 November 2016 13:00 (45 minutes)

Presenter: MONTARULI, Teresa (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: WP2

Contribution ID: 14 Type: not specified

Outreach material

Friday 18 November 2016 13:45 (5 minutes)

Presenter: HAUNGS, Andreas (KIT)

Session Classification: WP 3

Contribution ID: 15 Type: not specified

Standard presentation/organigramm

Friday 18 November 2016 13:50 (5 minutes)

Presenter: HAUNGS, Andreas (KIT)

Session Classification: WP 3

Contribution ID: 16 Type: not specified

Webpage/TEP

Friday 18 November 2016 13:55 (10 minutes)

Presenter: HAUNGS, Andreas (KIT)

Session Classification: WP 3

Contribution ID: 17 Type: not specified

SENSE Brochure

Friday 18 November 2016 14:05 (10 minutes)

Presenter: HAUNGS, Andreas (KIT)

Session Classification: WP 3

Contribution ID: 18 Type: not specified

WP 4

Friday 18 November 2016 15:30 (10 minutes)

Presenter: HENJES-KUNST, Katharina (DESY)

Session Classification: WP 4

Contribution ID: 19 Type: not specified

Next meeting

Friday 18 November 2016 15:40 (15 minutes)

Presenter: HENJES-KUNST, Katharina (DESY)

Session Classification: AOB

Contribution ID: 20 Type: not specified

Open Question (also from NSS/ATTRACT)

Friday 18 November 2016 15:55 (15 minutes)

Presenter: HENJES-KUNST, Katharina (DESY)

Session Classification: AOB