### EuCARD-2 XBEAM Strategy Workshop

### **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: **not specified** 

### Welcome to Valencia plus a few Remarks on Colliders and Future Accelerators

Monday 13 February 2017 09:00 (15 minutes)

Welcome to Valencia plus a few R  $\, \cdots \,$ 

**Presenter:** FAUS-GOLFE, Angeles (IFIC)

Session Classification: Extreme Colliders & Far-Future Concepts

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### State of the Art of e+e- Colliders

Monday 13 February 2017 09:15 (30 minutes)

Presenter: BIAGINI, Maria Enrica

Session Classification: Extreme Colliders & Far-Future Concepts

May 3, 2025

Contribution ID: 3 Type: not specified

### State of the Art of Hadron Colliders, Efficiency, and Advanced Ideas

Monday 13 February 2017 09:45 (30 minutes)

**Presenter:** ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Extreme Colliders & Far-Future Concepts

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Far-Future Colliders, Crystals and Muons, Physics Challenges and Required R&D

Monday 13 February 2017 10:45 (30 minutes)

**Presenter:** SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Session Classification: Extreme Colliders & Far-Future Concepts

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### Muon-Collider R&D Activities in Italy, and a Novel Muon Production Scheme

Monday 13 February 2017 11:15 (30 minutes)

Presenter: BOSCOLO, Manuela (Istituto Nazionale Fisica Nucleare Frascati (IT))

Session Classification: Extreme Colliders & Far-Future Concepts

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

#### Storage rings as antennas for Gravitational waves?

Monday 13 February 2017 11:45 (30 minutes)

Presenter: DAGNOLO, Raffaele Tito (Univ. of California San Diego (US))

Session Classification: Extreme Colliders & Far-Future Concepts

Coffee Break

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### **Coffee Break**

Monday 13 February 2017 10:15 (30 minutes)

**Session Classification:** Extreme Colliders & Far-Future Concepts

Contribution ID: 8 Type: not specified

# State of the Art of Hadron Storage Rings, GSI FAIR Challenges, Limitations and Prospects

Monday 13 February 2017 14:00 (30 minutes)

Presenter: FRANCHETTI, Giuliano

Session Classification: Extreme Ring & Beam Quality Control in Hadron Storage Rings or

Synchrotrons

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

# Space Charge and Electron Cloud in the CERN Storage Rings

Monday 13 February 2017 14:30 (30 minutes)

Presenter: RUMOLO, Giovanni (CERN)

Session Classification: Extreme Ring & Beam Quality Control in Hadron Storage Rings or

Synchrotrons

Contribution ID: 10 Type: not specified

# Expected and Desired Optics Development for Colliders, Storage Rings, Linacs, Final-Focus Systems and Plasmas

Monday 13 February 2017 15:00 (30 minutes)

Presenter: TOMAS GARCIA, Rogelio (CERN)

Session Classification: Extreme Ring & Beam Quality Control in Hadron Storage Rings or

Synchrotrons

Contribution ID: 11 Type: not specified

# Using Resonance Islands for Optimum Performance, and Advanced Commissioning Techniques

Monday 13 February 2017 15:30 (30 minutes)

Presenter: GIOVANNOZZI, Massimo (CERN)

Session Classification: Extreme Ring & Beam Quality Control in Hadron Storage Rings or

Synchrotrons

Contribution ID: 12 Type: not specified

### New Uses of Electron Lenses: for Collimation, SC Compensation and Landau Damping + Need of R&D

Monday 13 February 2017 16:00 (30 minutes)

Presenter: SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Session Classification: Extreme Ring & Beam Quality Control in Hadron Storage Rings or

Synchrotrons

Contribution ID: 13 Type: not specified

### **Extreme SC Proton Linacs: Issues, Strategy and Prospects**

Tuesday 14 February 2017 09:00 (40 minutes)

Presenter: ESHRAQI, Mohammad (ESS - European Spallation Source (SE))

Session Classification: Extreme SC linacs & ERLs -Strategy, Instrumentation & Beam Qual-

ity Control

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Beam Instrumentation at High Power Proton Linacs**

Tuesday 14 February 2017 09:40 (40 minutes)

Presenter: JANSSON, Andreas (Unknown)

Session Classification: Extreme SC linacs & ERLs -Strategy, Instrumentation & Beam Qual-

ity Control

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### **Coffee Break**

Tuesday 14 February 2017 10:20 (30 minutes)

**Session Classification:** Extreme SC linacs & ERLs –Strategy, Instrumentation & Beam Quality Control

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### State of the Art and Expected/Desirable Evolution of Energy Recovery Linacs

Tuesday 14 February 2017 10:50 (40 minutes)

Presenter: HUG, Florian (TU Darmstadt)

Session Classification: Extreme SC linacs & ERLs -Strategy, Instrumentation & Beam Qual-

ity Control

Contribution ID: 17 Type: not specified

### Polarization and Electric Dipole Moments –The Grand Picture

Tuesday 14 February 2017 14:00 (40 minutes)

Presenter: AULENBACHER, Kurt (Institut für Kernphysik, Universität Mainz)

**Session Classification:** Extreme Polarization & Beam Stabilization

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### A Brief Survey of Beam Instabilities at the LHC

Tuesday 14 February 2017 14:40 (30 minutes)

Presenter: RUMOLO, Giovanni (CERN)

**Session Classification:** Extreme Polarization & Beam Stabilization

Contribution ID: 19 Type: not specified

# Impedance Mitigation Schemes and Beam Feedbacks -State of the Art and Trends

Tuesday 14 February 2017 15:10 (40 minutes)

Presenters: DRAGO, Alessandro (INFN); DRAGO, Alessandro

Session Classification: Extreme Polarization & Beam Stabilization

Contribution ID: 20 Type: not specified

# Costs of Large Future Facilities and Preemptive Measures

Wednesday 15 February 2017 14:30 (40 minutes)

**Presenter:** SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Session Classification: Accelerator Cost, Reliability and Availability

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### Reliability and Availability of Particle Accelerators: Concepts, Lessons, Strategy

Wednesday 15 February 2017 15:40 (40 minutes)

Presenter: APOLLONIO, Andrea (CERN)

Session Classification: Accelerator Cost, Reliability and Availability

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### **Coffee Break**

Wednesday 15 February 2017 15:10 (30 minutes)

Session Classification: Accelerator Cost, Reliability and Availability

Contribution ID: 23 Type: not specified

### Reliability and Availability for BEPC-II, SSRF and CI-ADS

Wednesday 15 February 2017 20:00 (30 minutes)

Presenters: QIN, Qing (IHEP); QIN, Qing (Institute of High Energy Physics, Chinese Academy of

Sciences)

Session Classification: Accelerator Reliability and Availability - Part 2

Contribution ID: 24 Type: not specified

#### **Strategy for Future Extreme Beam Facilities**

Friday 17 February 2017 09:00 (1 hour)

**Presenter:** ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Close Out

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### **Coffee Break**

Friday 17 February 2017 10:00 (30 minutes)

Session Classification: Close Out

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### **Roadmap for ARIES APEC**

Friday 17 February 2017 10:30 (1 hour)

**Presenter:** FRANCHETTI, Giuliano **Session Classification:** Close Out

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **Tevatron Lessons: Machine Availability and Reliability**

Wednesday 15 February 2017 16:20 (20 minutes)

Tevatron Lessons: Machine Avai · · ·

**Presenter:** SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Session Classification: Accelerator Cost, Reliability and Availability

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### Plan for ARIES WP6.3

Wednesday 15 February 2017 17:10 (20 minutes)

Presenters: ZIMMERMANN, Frank (CERN); FRANCHETTI, Giuliano

Session Classification: Accelerator Cost, Reliability and Availability

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Availability & Reliability at Linear Colliders-Historical Studies

Wednesday 15 February 2017 16:40 (20 minutes)

Presenter: ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Accelerator Cost, Reliability and Availability

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### **Electricity and Operation Cost**

Wednesday 15 February 2017 17:00 (10 minutes)

**Presenter:** ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Accelerator Cost, Reliability and Availability