# OMA School on Medical Accelerators





# **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### **Welcome / Introduction**

Monday 5 June 2017 08:30 (1 hour)

- Welcome / Introduction
- Admin/logistics
- OMA
- Medicis –Promed

Contribution ID: 2 Type: not specified

# **History of Medical Accelerators**

Monday 5 June 2017 09:30 (1 hour)

**Presenter:** VRBA, Tomas (FJFI)

Contribution ID: 3 Type: not specified

# **Introduction to Radiation Therapy**

Monday 5 June 2017 11:00 (1 hour)

Presenter: ORECCHIA, Roberto (CNAO)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

# **Beam Physics Fundamentals**

Monday 5 June 2017 12:00 (1 hour)

Presenter: RESTA LOPEZ, Javier (Instituto de Fisica Corpuscular (ES))

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# **Beam Diagnostics I**

Monday 5 June 2017 14:30 (1 hour)

Presenter: JEFF, Adam (A.D.A.M. Applications of Detectors and accelerators to Medicine)

Contribution ID: 6 Type: not specified

# **Beam Diagnostics II**

Monday 5 June 2017 15:30 (1 hour)

**Presenter:** FIORITO, Ralph (Cockcroft Institute)

Ion Sources

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### **Ion Sources**

Tuesday 6 June 2017 08:30 (1 hour)

**Presenter:** GAUBERT, Gabriel (Pantechnik)

Contribution ID: 8 Type: not specified

# Low Energy Beam Transport including the RFQ

Tuesday 6 June 2017 09:30 (1 hour)

**Presenter:** JOLLY, Simon (University College London)

Contribution ID: 9 Type: not specified

# **Beam Manipulation**

Tuesday 6 June 2017 11:00 (1 hour)

**Presenter:** FAUS GOLFE, Angeles (LAL)

OMA School on  $\cdots$  / Report of Contributions

Cyclotron

Contribution ID: 10 Type: not specified

# Cyclotron

Tuesday 6 June 2017 12:00 (1 hour)

**Presenter:** FORTON, Eric (IBA - Ion Beam Applications)

OMA School on  $\cdots$  / Report of Contributions

Synchrotron

Contribution ID: 11 Type: not specified

# Synchrotron

Tuesday 6 June 2017 14:30 (1 hour)

**Presenter:** OSMIC, Fadmar (Medaustron)

Contribution ID: 12 Type: not specified

# **Beam Extraction**

Tuesday 6 June 2017 17:00 (1 hour)

Presenter: GARONNA, Adriano (TERA Foundation (IT))

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### Accelerators to beat Cancer - public talk

Tuesday 6 June 2017 18:00 (1 hour)

Presenter: Dr PULLIA, Marco (Fondazione CNAO (IT))

Session Classification: Public Talk

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Simulation Codes**

Wednesday 7 June 2017 08:30 (1 hour)

**Presenter:** REICHE, Sven (Paul Scherrer Institute)

Contribution ID: 15 Type: not specified

# **Accelerator Control Systems**

Wednesday 7 June 2017 09:30 (1 hour)

Presenter: CASALEGNO, Luigi (CNAO)

Contribution ID: 16 Type: not specified

# **Beam Delivery System**

Wednesday 7 June 2017 11:00 (1 hour)

**Presenter:** ACTIS, Oxana (Center for Proton Therapy, Paul Scherrer Institute, 5232 Villigen PSI,

Switzerland)

Contribution ID: 17 Type: not specified

# Regulations governing the application of medical accelerators

Wednesday 7 June 2017 12:00 (1 hour)

**Presenter:** MEHLE, Marko (Cosylab)

Radiobiology

Contribution ID: 18 Type: not specified

# Radiobiology

Thursday 8 June 2017 08:30 (1 hour)

**Presenter:** SCIFONI, Emanuele (TIFPA/INFN)

Contribution ID: 19 Type: not specified

# **Treatment Planning System**

Thursday 8 June 2017 09:30 (1 hour)

**Presenter:** AITKENHEAD, Adam (Christie/NHS)

Contribution ID: 20 Type: not specified

# **Image-guided Radiotherapy**

Thursday 8 June 2017 11:00 (1 hour)

Presenter: BARONI, Guido (Politecnico di Milano)

Contribution ID: 21 Type: not specified

# **Patient Imaging**

Friday 9 June 2017 11:00 (1 hour)

**Presenter:** DEDES, George (L)

Contribution ID: 22 Type: not specified

# Industry talk: High-speed optical 3D surface scanning for medical use (ViALUX)

Friday 9 June 2017 12:00 (30 minutes)

Industry talk: High-speed optical  $\cdots$ 

Presenter: HOEFLING, Roland (ViALUX)

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Industry talk: Control systems (Cosylab)

Friday 9 June 2017 12:30 (30 minutes)

**Presenter:** PLESKO, Mark (C)

Contribution ID: 24 Type: not specified

# Industry talk: (IBA)

Friday 9 June 2017 13:00 (30 minutes)

Industry talk: (IBA)

**Presenter:** SMEETS, Julien (Universite Libre de Bruxelles)

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### **School conclusion**

Friday 9 June 2017 13:30 (30 minutes)

Contribution ID: 26 Type: not specified

# CNAO -challenges and perspectives

Friday 9 June 2017 09:30 (1 hour)

Presenter: ROSSI, Sandro (Fondazione CNAO-Unknown-Unknown)