Workshop on top physics at the LC 2017

Report of Contributions

Workshop on to $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 1 Type: **not specified**

Welcome

Session Classification: Overview session

May 18, 2025

Contribution ID: 2 Type: not specified

ILC overview

Presenter: FUJII, Keisuke (High Energy Accelerator Research Organization (JP))

Session Classification: Overview session

Contribution ID: 3 Type: not specified

CLIC overview

Presenter: ROBSON, Aidan (University of Glasgow (GB))

Session Classification: Overview session

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Recent LHC results

Presenter: GONZALEZ SUAREZ, Rebeca (University of Nebraska-Lincoln (US))

Session Classification: Overview session

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Unified approach to polarisation measurements

Wednesday 7 June 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: AGUILAR SAAVEDRA, Juan Antonio (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Exper-

imental de Part)

Session Classification: Introductory topical talks

Contribution ID: 6 Type: not specified

Top and precision calculations

Presenter: MITOV, Alexander (University of Cambridge (GB))

Session Classification: Introductory topical talks

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

The EFT language

Presenter: RIVA, Francesco (CERN)

Session Classification: Introductory topical talks

Contribution ID: 8 Type: not specified

Update on the top threshold scan studies

Wednesday 7 June 2017 14:00 (30 minutes)

Presenter: SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: Top mass

Contribution ID: 9 Type: not specified

NNLO non-resonant and other electroweak corrections at threshold

Wednesday 7 June 2017 14:30 (30 minutes)

Presenter: RUIZ-FEMENIA, Pedro (Technische Universität München)

Session Classification: Top mass

Contribution ID: 10 Type: not specified

Top mass from radiative events

Wednesday 7 June 2017 15:00 (30 minutes)

Presenters: VOS, Marcel (IFIC Valencia (ES)); Mr GOMIS LOPEZ, Pablo (IFIC (U. Valencia/CSIC))

Session Classification: Top mass

Contribution ID: 11 Type: not specified

Top invariant mass vs. PYTHIA (LHC and e+e-)

Wednesday 7 June 2017 15:30 (30 minutes)

Presenter: HOANG, Andre (University of Vienna)

Session Classification: Top mass

Contribution ID: 12 Type: not specified

Continuum & treshold matching

Wednesday 7 June 2017 16:30 (30 minutes)

Presenter: WIDL, Angelika (University of Vienna)

Session Classification: Top production

Contribution ID: 13 Type: not specified

One-loop EW corrections (form factor calculation)

Wednesday 7 June 2017 17:00 (30 minutes)

Presenter: LECHNER, Daniel (University of Vienna)

Session Classification: Top production

Contribution ID: 14 Type: not specified

The electroweak NLO correction to e+e- -> ttbar and its spin correlation

Wednesday 7 June 2017 17:30 (35 minutes)

Presenters: MECAJ, Bianka (Ecole Polytechnique); MOSKALETS, Tetiana (C)

Session Classification: Top production

Contribution ID: 15 Type: not specified

Top-quark pair production in electron-positron collisions at NNLO QCD within the antenna subtraction framework

Wednesday 7 June 2017 18:05 (30 minutes)

Presenter: CHEN, Long (RWTH Aachen University)

Session Classification: Top production

Contribution ID: 16 Type: not specified

One-loop EW corrections to open ttbar production (with GRACE)

Presenter: QUACH, Nhi

Session Classification: Monte Carlo generators

Contribution ID: 17 Type: not specified

WHIZARD 2 & threshold-continuum matching

Presenter: CHOKOUFE, Bijan (DESY)

Session Classification: Monte Carlo generators

Contribution ID: 18 Type: not specified

MadGraph for e+e- collisions

Presenter: MAWATARI, Kentaru

Session Classification: Monte Carlo generators

May 18, 2025

Contribution ID: 19 Type: not specified

Boosted top & jet reconstruction

Presenter: STROM, Lars Rickard (CERN)

Session Classification: Top reconstruction

Contribution ID: 20 Type: not specified

b-jet charge reconstruction

Presenter: BILOKIN, Sviatoslav (Universite de Paris-Sud 11 (FR))

Session Classification: Top reconstruction

Contribution ID: 21 Type: not specified

LCFIPlus status

Presenter: Dr MASAKAZU, Kurata (University of Tsukuba)

Session Classification: Top reconstruction

Contribution ID: 22 Type: not specified

CLIC luminosity spectrum reconstruction

Presenter: FULLANA TORREGROSA, Esteban (Univ. of Valencia and CSIC (ES))

Session Classification: Top reconstruction

Contribution ID: 23 Type: not specified

Top quark electroweak couplings at future lepton colliders

Thursday 8 June 2017 14:00 (30 minutes)

Presenter: RUSSELL, Michael (University of Glasgow)

Session Classification: Electroweak interactions

Contribution ID: 24 Type: not specified

Effective operators + application to e+e-

Thursday 8 June 2017 14:30 (30 minutes)

Presenter: DURIEUX, Gauthier (DESY)

Session Classification: Electroweak interactions

Contribution ID: 25 Type: not specified

Fit of top EW couplings

Thursday 8 June 2017 15:00 (30 minutes)

Presenter: PERELLO ROSELLO, Martin (Univ. of Valencia and CSIC (ES))

Session Classification: Electroweak interactions

Contribution ID: 26 Type: not specified

Matrix element method

Thursday 8 June 2017 15:30 (30 minutes)

Presenter: SATO, Yo (Tohoku University)

Session Classification: Electroweak interactions

Contribution ID: 27 Type: not specified

Electroweak properties of the top

Presenter: SCHULZE, Markus

Session Classification: Electroweak interactions

Contribution ID: 28 Type: not specified

Top couplings in composite Higgs models

Thursday 8 June 2017 16:30 (30 minutes)

Presenter: PESKIN, Michael

Session Classification: Electroweak interactions

Contribution ID: 29 Type: not specified

EW fits and top physics at future e+e- colliders

Thursday 8 June 2017 17:00 (30 minutes)

Presenter: Dr DE BLAS, Jorge (University of Padova)

Session Classification: Electroweak interactions

Top and flavour

Contribution ID: 30 Type: not specified

Top and flavour

Friday 9 June 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: ZUPAN, Jure (University of Cincinnati)

Session Classification: Flavour change

Contribution ID: 31 Type: not specified

t->cH analysis

Friday 9 June 2017 09:30 (15 minutes)

Presenter: ZARNECKI, Aleksander Filip (University of Warsaw)

Session Classification: Flavour change

Contribution ID: 32 Type: not specified

t->cgamma analysis

Friday 9 June 2017 09:45 (15 minutes)

Presenter: VAN DER KOLK, Naomi (Max-Planck-Institut fur Physik (DE))

Session Classification: Flavour change

Top exotica

Contribution ID: 33 Type: not specified

Top exotica

Friday 9 June 2017 10:00 (30 minutes)

Presenter: SCHLAFFER, Matthias (Weizmann Institute of Science)

Session Classification: Flavour change

Contribution ID: 34 Type: not specified

Status of ongoing studies for FCC-ee

Friday 9 June 2017 12:00 (30 minutes)

Presenters: Prof. BLEKMAN, Freya (IIHE, Vrije Universiteit Brussel (BE)); AZZI, Patrizia (INFN

Padova (IT))

Session Classification: Other topics

Contribution ID: 35 Type: not specified

Interpretation of e+e- -> bbar

Friday 9 June 2017 12:30 (30 minutes)

Presenter: RICHARD, Francois (LAL)

Session Classification: Other topics

Contribution ID: 36 Type: not specified

Discussion with input questions on open physics and analysis topics

Friday 9 June 2017 14:00 (1 hour)

Presenter: SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: Summary session

Contribution ID: 37 Type: not specified

Organisation of the write-up

Session Classification: Summary session

Workshop on to $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

topLC 2018

Contribution ID: 38 Type: not specified

topLC 2018

Session Classification: Summary session

Contribution ID: 39 Type: not specified

QQbar theshold codes

Presenter: MAIER, Andreas

Session Classification: Monte Carlo generators

Workshop on to $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 40 Type: not specified

Welcome

Session Classification: Overview session

May 18, 2025

Contribution ID: 41 Type: not specified

ILC overview

Thursday 8 June 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: FUJII, Keisuke (High Energy Accelerator Research Organization (JP))

Session Classification: Overview session

Contribution ID: 42 Type: not specified

CLIC overview

Thursday 8 June 2017 09:30 (30 minutes)

Presenter: ROBSON, Aidan (University of Glasgow (GB))

Session Classification: Overview session

Contribution ID: 43 Type: not specified

Recent LHC results

Thursday 8 June 2017 10:00 (30 minutes)

Presenter: GONZALEZ SUAREZ, Rebeca (University of Nebraska-Lincoln (US))

Session Classification: Overview session

Top couplings

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Top couplings

Presenter: AGUILAR SAAVEDRA, Juan Antonio (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Exper-

imental de Part)

Session Classification: Introductory topical talks

Contribution ID: 45 Type: not specified

Top and precision calculations

Thursday 8 June 2017 11:00 (30 minutes)

Presenter: MITOV, Alexander (University of Cambridge (GB))

Session Classification: Introductory topical talks

Contribution ID: 46 Type: not specified

The EFT language

Thursday 8 June 2017 11:30 (30 minutes)

Presenter: RIVA, Francesco (CERN)

Session Classification: Introductory topical talks

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

The QQbar_threshold code

Wednesday 7 June 2017 09:30 (30 minutes)

Presenter: MAIER, Andreas (IPPP, Durham University)

Session Classification: Monte Carlo generators

Contribution ID: 48 Type: **not specified**

WHIZARD 2 & threshold-continuum matching

Wednesday 7 June 2017 10:00 (30 minutes)

Presenter: CHOKOUFE, Bijan (DESY)

Session Classification: Monte Carlo generators

Contribution ID: 49 Type: not specified

MadGraph for e+e- collisions

Presenter: MATTELAER, Olivier Pierre C (UCLouvain)

Session Classification: Monte Carlo generators

Contribution ID: 50 Type: not specified

One-loop EW corrections to open ttbar production (with GRACE)

Presenter: QUACH, Nhi

Session Classification: Monte Carlo generators

Contribution ID: 51 Type: not specified

Boosted top reconstruction and top asymmetry at CLIC high-energy stages

Wednesday 7 June 2017 11:00 (30 minutes)

Presenter: STROM, Lars Rickard (CERN)

Session Classification: Top reconstruction

Contribution ID: 52 Type: not specified

b-jet charge reconstruction

Wednesday 7 June 2017 11:30 (30 minutes)

Presenter: BILOKIN, Sviatoslav (Universite de Paris-Sud 11 (FR))

Session Classification: Top reconstruction

Contribution ID: 53 Type: not specified

LCFIPlus status

Wednesday 7 June 2017 12:00 (30 minutes)

Presenter: KURATA, Masakazu (University of Tsukuba)

Session Classification: Top reconstruction

Contribution ID: 54 Type: not specified

CLIC luminosity spectrum reconstruction

Wednesday 7 June 2017 12:30 (30 minutes)

Presenter: FULLANA TORREGROSA, Esteban (Univ. of Valencia and CSIC (ES))

Session Classification: Top reconstruction

Welcome

Contribution ID: 55 Type: not specified

Welcome

Wednesday 7 June 2017 08:50 (10 minutes)

Session Classification: Introductory topical talks

Contribution ID: 56 Type: not specified

MadGraph for e+e- collisions

Thursday 8 June 2017 12:00 (30 minutes)

Presenter: MATTELAER, Olivier Pierre C (UCLouvain)

Session Classification: Monte Carlo generators

Contribution ID: 57 Type: not specified

One-loop EW corrections to open ttbar production (with GRACE)

Presenter: KURIHARA, Yoshimasa (KEK)

Session Classification: Monte Carlo generators