## CLIC Two-Beam Module Review

## **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

## **Charge for CDR**

Tuesday, 15 September 2009 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** SCHMICKLER, Hermann (CERN)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 09:20 (10 minutes)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 9 Type: not specified

## **Pre-alignment systems**

Tuesday, 15 September 2009 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr MAINAUD DURAND, Hélène (TS7SU)

Session Classification: Technical systems

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 11:50 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Lunch break

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### Lunch break

Contribution ID: 26 Type: not specified

## Supporting system for structures

Tuesday, 15 September 2009 14:00 (20 minutes)

**Presenters:** GAZIS, Nick (Unknown); NOUSIAINEN, Risto (Helsinki Institute of Physics (HIP)-Unknown-Unknown)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 27 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 14:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 28 Type: not specified

## **Cooling system**

Tuesday, 15 September 2009 14:30 (20 minutes)

Presenter: NOUSIAINEN, Risto (Helsinki Institute of Physics (HIP)-Unknown-Unknown)

Session Classification: Technical systems

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 14:50 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 31 Type: not specified

### Vacuum system and interconnections

Tuesday, 15 September 2009 15:00 (20 minutes)

Presenter: GARION, Cedric (CERN)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 15:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

## Introduction to module layout and types

Tuesday, 15 September 2009 09:30 (20 minutes)

Presenter: Dr RIDDONE, germana (CERN)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 45 Type: **not specified** 

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 09:50 (10 minutes)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 46 Type: not specified

## Beam dynamics requirements

Tuesday, 15 September 2009 10:30 (20 minutes)

**Presenter:** SCHULTE, Daniel (CERN)

Session Classification: Main requirements

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 10:50 (10 minutes)

**Session Classification:** Main requirements

Contribution ID: 48 Type: **not specified** 

## RF system requirements

Tuesday, 15 September 2009 11:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr WUENSCH, Walter (CERN)

**Session Classification:** Main requirements

Contribution ID: 49 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 11:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Main requirements

Contribution ID: 50 Type: not specified

## Stabilisation system

Tuesday, 15 September 2009 12:00 (20 minutes)

**Presenter:** ARTOOS, Kurt (CERN)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 51 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 12:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 52 Type: not specified

## Instrumentation and diagnostics. Beam instrumentation

Tuesday, 15 September 2009 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** SOBY, Lars (CERN)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 53 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 16:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 54 Type: not specified

## Instrumentation and diagnostics. RF instrumentation

Tuesday, 15 September 2009 16:30 (20 minutes)

Presenter: ANDERSSON, Alexandra (Unknown)

Session Classification: Technical systems

Contribution ID: 55 Type: not specified

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 16:50 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 56 Type: not specified

### Magnet system

Wednesday, 16 September 2009 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** MODENA, Michele (CERN)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 57 Type: **not specified** 

#### Discussion

Tuesday, 15 September 2009 17:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 58 Type: not specified

#### **Radiation issues**

Tuesday, 15 September 2009 17:00 (20 minutes)

**Presenter:** Ms MALLOWS, Sophie (CERN DG/SCR)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 59 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 09:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: 60 Type: not specified

### System integration in the module

Wednesday, 16 September 2009 10:30 (20 minutes)

Presenter: SAMOSHKIN, Alexandre (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 61 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 10:50 (10 minutes)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: **62** Type: **not specified** 

## Impact on tunnel integration. Introduction to the tunnel cross-section

Wednesday, 16 September 2009 11:00 (20 minutes)

**Presenter:** OSBORNE, John Andrew (CERN)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 63 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 11:20 (10 minutes)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 64 Type: not specified

# Impact on tunnel integration. Cooling and ventilation systems

Wednesday, 16 September 2009 11:30 (20 minutes)

Presenter: NONIS, Mauro (CERN)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 65 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 11:50 (10 minutes)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 66 Type: not specified

### Impact on tunnel integration. Transport studies

Wednesday, 16 September 2009 12:00 (20 minutes)

**Presenter:** KERSHAW, Keith (CERN)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 67 Type: not specified

#### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 12:20 (10 minutes)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 68 Type: not specified

#### Actuators for main beam feedback

Wednesday, 16 September 2009 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** SCHMICKLER, Hermann (CERN)

**Session Classification:** Technical systems

Discussion

Contribution ID: 69 Type: not specified

### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 09:50 (10 minutes)

**Session Classification:** Technical systems

Contribution ID: **70** Type: **not specified** 

## Test modules: hardware, program, resources, schedule

Wednesday, 16 September 2009 14:00 (1 hour)

Presenter: Dr RIDDONE, germana (CERN)

Session Classification: Integration, validation and cost

CLIC Two-Beam  $\cdots$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 71 Type: not specified

### Discussion

Contribution ID: **72** Type: **not specified** 

# Validation: hardware, program, resources, schedule. Quadrupole stability demonstrator with beam

**Presenter:** SCHMICKLER, Hermann (CERN)

CLIC Two-Beam  $\cdots$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 73 Type: not specified

### Discussion

Contribution ID: 74 Type: **not specified** 

### Validation: hardware, program, resources, schedule. Test modules in CLEX (FP7)

- Type 0
- Type 1

Presenter: Dr RIDDONE, germana (CERN)

CLIC Two-Beam  $\cdots$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 75 Type: not specified

### Discussion

Contribution ID: 76 Type: not specified

### **Cost issues**

Wednesday, 16 September 2009 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** LEBRUN, Philippe (CERN)

Session Classification: Integration, validation and cost

Discussion

Contribution ID: 77 Type: **not specified** 

### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 16:20 (10 minutes)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 78 Type: not specified

### **Conclusions**

Wednesday, 16 September 2009 16:30 (20 minutes)

**Session Classification:** Conclusions and future actions

Discussion

Contribution ID: 79 Type: not specified

### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 16:50 (10 minutes)

**Session Classification:** Conclusions and future actions

Contribution ID: 80 Type: not specified

## **Future actions**

Wednesday, 16 September 2009 17:00 (20 minutes)

**Session Classification:** Conclusions and future actions

Contribution ID: 81 Type: not specified

### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 17:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Conclusions and future actions

Contribution ID: 82 Type: not specified

### Discussion

Wednesday, 16 September 2009 15:00 (30 minutes)

Session Classification: Integration, validation and cost

Contribution ID: 83 Type: not specified

## Welcome, aim and presentation of the agenda

Tuesday, 15 September 2009 08:45 (15 minutes)

**Presenter:** Dr RIDDONE, germana (CERN)

Session Classification: Welcome

Contribution ID: 84 Type: not specified

## Welcome and presentation of the agenda

Wednesday, 16 September 2009 08:45 (15 minutes)

**Presenter:** Dr RIDDONE, germana (CERN)

Session Classification: Welcome