EuCARD2-WP11 Annual Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction to the meeting

Tuesday 31 January 2017 10:15 (15 minutes)

(CERN)

Presenter: ROSSI, Adriana (CERN)

Type: not specified

Update on irradiation test results at GSI and correlations to material damage simulation activity

Tuesday 31 January 2017 10:30 (45 minutes)

Presenter: TOMUT, Marilena (GSI)

Type: not specified

Mechanical modelling and characterisation of new materials and composites for HL-LHC Collimators

Tuesday 31 January 2017 11:15 (45 minutes)

Presenter: CARRA, Federico (CERN)

Type: not specified

Update on 2016 irradiation studies on Collimator Materials at BNL

Tuesday 31 January 2017 14:00 (45 minutes)

Presenter: QUARANTA, Elena (Politecnico di Milano (IT))

Contribution ID: 5 Type: not specified

Update on 2016 irradiation studies on Collimator Materials at KI-RRC

Tuesday 31 January 2017 14:45 (45 minutes)

Presenter: RYAZANOV, Alexander

Contribution ID: 6 Type: not specified

Overview of the Multimat experiment in HiRadMat

Tuesday 31 January 2017 15:30 (40 minutes)

Presenter: BERTARELLI, Alessandro (CERN)

Type: not specified

Design and integration of an active dynamic compensation for the collimator jaw in the Multimat experiment

Tuesday 31 January 2017 16:30 (40 minutes)

Presenter: FURNESS, Thomas Richard (University of Huddersfield (GB))

Contribution ID: 8 Type: not specified

Close up of the 1st day

Tuesday 31 January 2017 17:10 (20 minutes)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Follow-up and conclusion from Day 1 (Deliverable and Milestone status and planning)

Wednesday 1 February 2017 09:00 (30 minutes)

Type: not specified

Contribution ID: 10

Overview of radiation damage studies and the RaDIATE (Radiation Damage in Accelerator Target Environments Collaboration)

Wednesday 1 February 2017 09:30 (40 minutes)

Presenter: CALVIANI, Marco (CERN)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Update on energy deposition studies for proton absorbers for crystal collimators

Wednesday 1 February 2017 10:40 (40 minutes)

Presenter: GIBSON, Stephen (Royal Holloway, University of London)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Numerical simulation of long rods impacted by particle beams and comparison with analytical methods

Wednesday 1 February 2017 11:20 (40 minutes)

Presenter: PORTELLI, Marcus (University of Malta (MT))

Contribution ID: 13 Type: not specified

News on ARIES collaboration and update on WP17 (PowerMat)

Wednesday 1 February 2017 14:00 (15 minutes)

Presenters: BERTARELLI, Alessandro (CERN); TOMUT, Marilena (GSI)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Wrap-up, Plans for the Future and Conclusions

Wednesday 1 February 2017 15:05 (1 hour)

Contribution ID: 15 Type: not specified

WP17.2

Wednesday 1 February 2017 14:15 (10 minutes)

Presenter: BERTARELLI, Alessandro (CERN)

Contribution ID: 16 Type: not specified

WP17.3

Wednesday 1 February 2017 14:25 (10 minutes)

Presenter: PERONI, Lorenzo (Politecnico di Torino)

Contribution ID: 17 Type: not specified

WP17.4

Wednesday 1 February 2017 14:35 (10 minutes)

Presenter: LECHNER, Anton (CERN)

Contribution ID: 18 Type: not specified

WP17.5

Wednesday 1 February 2017 14:45 (10 minutes)

Presenter: TOMUT, Marilena (GSI)

WP14.4

Contribution ID: 19 Type: not specified

WP14.4

Wednesday 1 February 2017 14:55 (10 minutes)

Presenter: CARRA, Federico (CERN)