CERN-Sanofi Training

Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction

Monday 6 March 2017 09:00 (30 minutes)

Presenters: MONETA, Lorenzo (CERN); Dr GLEYZER, Sergei (University of Florida (US))

Contribution ID: 2 Type: not specified

Introduction to ROOT

Monday 6 March 2017 09:30 (1 hour)

Presenter: MONETA, Lorenzo (CERN)

Contribution ID: 3 Type: not specified

ROOT histograms, data structure, I/O

Monday 6 March 2017 11:00 (2 hours)

Presenter: MONETA, Lorenzo (CERN)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Hands-on session with ROOT: histrograms and trees

Monday 6 March 2017 14:00 (1h 30m)

Presenters: MONETA, Lorenzo (CERN); GLEYZER, Sergei (University of Florida (US))

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Hands-on Session with ROOT histrograms and trees

Monday 6 March 2017 16:00 (1 hour)

Presenters: MONETA, Lorenzo (CERN); GLEYZER, Sergei (University of Florida (US))

Contribution ID: 6 Type: not specified

Short Recap

Tuesday 7 March 2017 09:00 (30 minutes)

Presenters: MONETA, Lorenzo (CERN); GLEYZER, Sergei (University of Florida (US))

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Presentation of Sanofi Problems by participants: Problem 1

Tuesday 7 March 2017 09:30 (45 minutes)

Contribution ID: 8 Type: not specified

Presentation of Sanofi Problems by participants: Problem 2

Tuesday 7 March 2017 10:15 (45 minutes)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Example preparation in ROOT

Tuesday 7 March 2017 11:30 (1h 30m)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Introduction to Machine Learning

Tuesday 7 March 2017 14:00 (1 hour)

Presenter: GLEYZER, Sergei (University of Florida (US))

Contribution ID: 11 Type: not specified

Machine Learning Methods in ROOT

Tuesday 7 March 2017 15:00 (30 minutes)

Presenter: GLEYZER, Sergei (University of Florida (US))

Contribution ID: 12 Type: not specified

Hands-on session: machine learning methods in ROOT

Tuesday 7 March 2017 16:00 (1 hour)

Presenters: MONETA, Lorenzo (CERN); GLEYZER, Sergei (University of Florida (US))

Contribution ID: 13 Type: not specified

Short recap

Wednesday 8 March 2017 09:00 (30 minutes)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Group work on Sanofi Problems with ROOT ML Toolss

Wednesday 8 March 2017 09:30 (1 hour)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Group work on Sanofi Problems with basic ROOT ML Tools

Wednesday 8 March 2017 11:00 (2 hours)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Advanced Machine Learning Tools in ROOT

Wednesday 8 March 2017 14:00 (1h 30m)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Hands-on session: Advanced ML methods in ROOT

Wednesday 8 March 2017 16:00 (1 hour)

Hands-on session: Advanced ML · · ·

Contribution ID: 18 Type: not specified

Short Recap

Thursday 9 March 2017 09:00 (30 minutes)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Continuation of hands-on session of advanced methods in ROOT

Thursday 9 March 2017 09:30 (1 hour)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Hands-on session continuation

Thursday 9 March 2017 11:00 (2 hours)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Presentation of progress: problem 1

Thursday 9 March 2017 14:00 (45 minutes)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Presentation of progress: problem 2

Thursday 9 March 2017 14:45 (45 minutes)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Discussion and Closing

Thursday 9 March 2017 16:00 (1 hour)