Future of collider searches for Dark Matter at the LPC

Report of Contributions

Welcome to Fermilab

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome to Fermilab

Presenter: Dr MEYER, Timothy (Fermilab)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Organization & Workshop Goals

Presenters: PENNING, Bjoern (University of Bristol (GB)); JAYATILAKA, Bo (Fermi National Accelerator Lab. (US)); CREMONESI, Matteo (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Analysis Methods

Contribution ID: 3 Type: not specified

Analysis Methods

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

New Theory Approaches

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Status of LHCb (25'+10')

Thursday, 27 July 2017 09:20 (35 minutes)

Presenter: ILTEN, Philip (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: What do we know

Contribution ID: 6 Type: not specified

Status of ATLAS (25'+10')

Thursday, 27 July 2017 09:55 (35 minutes)

Presenter: Dr IPPOLITO, Valerio (Harvard University (US))

Session Classification: What do we know

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Status of CMS (25'+10')

Thursday, 27 July 2017 10:50 (35 minutes)

Presenter: DEMIRAGLI, Zeynep (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: What do we know

Contribution ID: 8 Type: not specified

Theory Overview (40'+10')

Thursday, 27 July 2017 11:25 (50 minutes)

Presenter: AGRAWAL, Prateek (Harvard University)

Session Classification: What do we know

Machine Plans

Contribution ID: 9 Type: not specified

Machine Plans

Friday, 28 July 2017 09:00 (20 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Upgrade & Detector plans

Contribution ID: 10 Type: not specified

ATLAS/CMS Detector Upgrades (25'+10')

Thursday, 27 July 2017 13:15 (35 minutes)

Presenter: HOGAN, Julie (Brown University (US))

Session Classification: Upgrade & Detector plans

Track Trigger (20'+10')

Contribution ID: 11 Type: not specified

Track Trigger (20'+10')

Thursday, 27 July 2017 13:50 (30 minutes)

Presenter: HERWIG, Theodor Christian (University of Pennsylvania (US))

Session Classification: Upgrade & Detector plans

Contribution ID: 12 Type: not specified

Timing Detectors (20'+10')

Thursday, 27 July 2017 14:20 (30 minutes)

Presenter: PENA HERRERA, Cristian Ignacio (California Institute of Technology (US))

Session Classification: Upgrade & Detector plans

Contribution ID: 13 Type: not specified

Overview Long Lived Particle Searches (30'+10')

Thursday, 27 July 2017 15:30 (40 minutes)

Presenter: BEACHAM, James (Ohio State University (US))

Session Classification: Long Lived Particles

Contribution ID: 14 Type: not specified

Dark Shower (25'+10')

Thursday, 27 July 2017 16:10 (35 minutes)

Presenter: CHENG, Yangyang (Cornell University (US))

Session Classification: Long Lived Particles

Contribution ID: 15 Type: not specified

Dark Matter models with displaced signatures (20'+5')

Friday, 28 July 2017 09:25 (25 minutes)

Presenter: TSAI, Yuhsin (Fermilab/Cornell)

Session Classification: New Theory Appraoches

Contribution ID: 16 Type: not specified

Standard Model Backgrounds (20'+5')

Friday, 28 July 2017 09:50 (25 minutes)

Presenter: CAMPBELL, John

Session Classification: New Theory Appraoches

Contribution ID: 17 Type: not specified

Data Mining at the LHC (20'+5')

Friday, 28 July 2017 10:45 (25 minutes)

Presenter: BUCKLEY, Matthew (Rutgers University)

Session Classification: New Theory Appraoches

Contribution ID: 18 Type: not specified

New physics with Track Trigger (20'+5')

Friday, 28 July 2017 11:10 (25 minutes)

Presenter: GERSHTEIN, Yuri (Rutgers, State Univ. of New Jersey (US))

Session Classification: New Theory Appraoches

Mathusla (20'+'5)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Mathusla (20'+'5)

Friday, 28 July 2017 13:15 (25 minutes)

Presenter: ALPIGIANI, Cristiano (University of Washington, Seattle)

Session Classification: Future Detectors and Colliders

Milliqan (20'+'5)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Milliqan (20'+'5)

Friday, 28 July 2017 13:40 (25 minutes)

Presenter: HAAS, Andrew (New York University)

Session Classification: Future Detectors and Colliders

Future Collider (20'+5')

Contribution ID: 21 Type: not specified

Future Collider (20'+5')

Friday, 28 July 2017 14:30 (25 minutes)

Presenter: HARRIS, Philip Coleman (CERN)

Session Classification: Future Detectors and Colliders

Contribution ID: 23 Type: not specified

Inelastic Dark Matter

Friday, 28 July 2017 11:35 (25 minutes)

Presenter: KRNJAIC, Gordan (Fermilab)

Session Classification: New Theory Appraoches

Contribution ID: 24 Type: not specified

Probing dark photons in a forward LHC detector (20'+5')

Friday, 28 July 2017 14:05 (25 minutes)

Presenter: KLING, Felix (University of California, Irvine)Session Classification: Future Detectors and Colliders

Contribution ID: 25 Type: not specified

Welcome to Fermilab

Thursday, 27 July 2017 09:00 (10 minutes)

Presenter: Dr MEYER, Timothy (Fermilab)

Session Classification: Welcome

Contribution ID: 26 Type: not specified

Workshop Goals and Organization

Thursday, 27 July 2017 09:10 (10 minutes)

Presenters: PENNING, Bjoern (University of Bristol (GB)); JAYATILAKA, Bo (Fermi National Ac-

celerator Lab. (US)); CREMONESI, Matteo (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Welcome

Contribution ID: 27 Type: not specified

Discussion and Conclusion

Friday, 28 July 2017 15:30 (1h 30m)

Presenters: BELYAEV, Alexander (University of Southampton & Rutherford Appleton Laboratory); HAR-

RIS, Philip Coleman (CERN); TAIT, Tim M.P. (University of California, Irvine)

Session Classification: Future Analyses & Benchmarks