Perturbative higher-order effects at work at the LHC - HO10

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

New techniques for NLO calculations

Monday 21 June 2010 14:30 (1 hour)

Presenter: KUNSZT, Zoltan (ETH Zurich)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Hard scattering and electroweak corrections at the LHC

Tuesday 22 June 2010 10:00 (30 minutes)

Presenter: KUEHN, Johann (Inst. f. Theor. Teilchenphysik, KIT)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Overview of electroweak corrections for LHC processes

Tuesday 22 June 2010 10:30 (30 minutes)

Presenter: PICCININI, Fulvio (INFN Pavia)

Contribution ID: 3

Type: not specified

Recent Advances in Precision QCD for the LHC

Wednesday 23 June 2010 14:00 (1 hour)

Presenter: DIXON, Lance (SLAC)

GOLEM: Status and Progress

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

GOLEM: Status and Progress

Thursday 24 June 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: REITER, Thomas (Nikhef)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Processing one-loop virtual corrections with SAMURAI

Thursday 24 June 2010 14:30 (30 minutes)

Presenter: TRAMONTANO, Francesco (CERN)

Contribution ID: 6

Type: not specified

Recent news and results in the computation of NLO processes with non standard techniques

Friday 25 June 2010 14:30 (30 minutes)

Presenter: PITTAU, Roberto (University of Granada)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Recent progress in NNLO calculations

Friday 25 June 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: WEINZIERL, Stefan (Mainz University)

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Vector Boson + Jets at NLO with BlackHat & Sherpa

Monday 28 June 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: ITA, Harald (UCLA)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Numerical calculation of colour-dressed amplitudes at the one-loop level

Wednesday 30 June 2010 11:30 (30 minutes)

Presenter: WINTER, Jan (FNAL)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Top Quark Physics with D-dimensional generalized unitarity

Tuesday 29 June 2010 10:30 (30 minutes)

Presenter: SCHULZE, Markus (Johns Hopkins University)

Contribution ID: 11 Type: not specified

NLO QCD corrections to pp->tTbB at the LHC

Tuesday 29 June 2010 11:00 (30 minutes)

Presenter: POZZORINI, Stefano (CERN)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Automation of FKS subtraction in MadFKS

Monday 28 June 2010 15:30 (30 minutes)

Presenter: FREDERIX, Rikkert (Zurich University)

Contribution ID: 13 Type: not specified

The all-order structure of infrared divergences in massless gauge theories

Wednesday 30 June 2010 10:30 (30 minutes)

Presenter: MAGNEA, Lorenzo (CERN)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Recent progress in NNLO QCD calculations

Wednesday 30 June 2010 11:00 (30 minutes)

Presenter: GRAZZINI, Massimiliano (INFN Firenze)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Next-to-eikonal exponentiation

Thursday 1 July 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: LAENEN, Eric (Nikhef)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Event-shape variables at hadron colliders

Thursday 1 July 2010 15:30 (30 minutes)

Presenter: BANFI, Andrea (ETH Zurich)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Precision measurement of MW at hadron colliders

Thursday 1 July 2010 16:30 (30 minutes)

Presenter: VICINI, Alessandro (Universita' di Milano)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Status of top-quark pair cross section predictions

Tuesday 6 July 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: MOCH, Sven-Olaf (DESY)

Contribution ID: 19 Type: not specified

All-Order Multi-Jet Predictions with HEJ

Tuesday 6 July 2010 15:30 (30 minutes)

Presenter: ANDERSEN, Jeppe (CERN)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Perturbative QCD and the LHC physics

Wednesday 7 July 2010 14:00 (1 hour)

Presenter: MELNIKOV, Kirill (Johns Hopkins University)

Contribution ID: 21 Type: not specified

The NNPDF approach to parton determination: ideas and results

Friday 9 July 2010 14:30 (30 minutes)

Presenter: FORTE, Stefano (Universita' di Milano)

Contribution ID: 22 Type: not specified

LHC Physics day (coffee in the TH common room)

Friday 2 July 2010 09:00 (30 minutes)

http://indico.cern.ch/conferenceDisplay.py?confId=97179

Perturbative · · · / Report of Contributions PDFs

Contribution ID: 23 Type: not specified

PDFs

Friday 2 July 2010 09:30 (30 minutes)

Presenter: STIRLING, James (Cambridge University)

Perturbative · · · / Report of Contributions

W+jets systematics

Contribution ID: 24 Type: not specified

W+jets systematics

Friday 2 July 2010 10:30 (30 minutes)

Presenter: MAITRE, Daniel (Durham University)

W+jets: NLO vs matrix element s $\,\cdots$

Contribution ID: 25 Type: not specified

W+jets: NLO vs matrix element systematics

Friday 2 July 2010 11:00 (30 minutes)

Presenter: MELNIKOV, Kirill (Johns Hopkins University)

Contribution ID: 26 Type: not specified

Introduction (scale uncertainty)

Friday 2 July 2010 10:00 (30 minutes)

Presenter: MANGANO, Michelangelo (CERN)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Computing issues (discussion)

Friday 2 July 2010 17:30 (30 minutes)

Perturbative · · · / Report of Contributions

BlackHat numerics

Contribution ID: 28 Type: not specified

BlackHat numerics

Friday 2 July 2010 16:00 (30 minutes)

Presenter: FORDE, Darren (CERN)

Contribution ID: 29 Type: not specified

Computing issues in phase space integrals

Friday 2 July 2010 16:30 (30 minutes)

Presenter: FREDERIX, Rikkert (Zurich University)

Contribution ID: 30 Type: not specified

Soft gluon resummation for squark and gluino hadroproduction

Thursday 1 July 2010 16:00 (30 minutes)

Presenter: KULESZA, Anna (RWTH Aachen)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Simulating NNLO QCD corrections for processes with giant K factors

Monday 5 July 2010 14:30 (30 minutes)

Presenter: SAPETA, Sebastian (Paris VI and VII)

Contribution ID: 32 Type: not specified

NNLO with local subtractions

Monday 5 July 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: TROCSANYI, Zoltan (Debrecen and CERN)

Contribution ID: 33

Type: not specified

Exclusive modelling of NLO DGLAP QCD Evolution in the NLO Parton Shower Monte Carlo

Monday 5 July 2010 15:30 (30 minutes)

Presenter: JADACH, Stanislaw (IFJ-PAN Cracow)

Contribution ID: 34 Type: not specified

Software performance monitoring

Friday 2 July 2010 15:30 (30 minutes)

Presenters: KRUSE, Daniele Francesco (CERN); INNOCENTE, Vincenzo (CERN)

Perturbative · · · / Report of Contributions

GPUs for ME calculations

Contribution ID: 35 Type: not specified

GPUs for ME calculations

Friday 2 July 2010 17:00 (30 minutes)

Presenter: WINTER, Jan (FNAL)

Contribution ID: 36

Type: not specified

Higher order threshold effects for heavy coloured particles at hadron colliders

Friday 9 July 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: SCHWINN, Christian (Freiburg University)