# **JACoW 2009 Team Meeting**

# **Report of Contributions**

Introduction from the Chairman

Contribution ID: 15

Type: not specified

# Introduction from the Chairman

Sunday 1 November 2009 14:30 (1 hour)

Introduction of participants and the Chairman's Status report on activities since the last TM at KEK in November 2008.

**Presenter:** Mr SCHAA, Volker RW (GSI) **Session Classification:** Opening Session

SPMS RSC Activities in North A  $\cdots$ 

Contribution ID: 41

Type: not specified

#### **SPMS RSC** Activities in North America

Monday 2 November 2009 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** Mr ARENA, Matt (FNAL)

SPMS RSC Activities in Europe, a ...

Contribution ID: 42

Type: not specified

#### SPMS RSC Activities in Europe, and Issues relating to Publication on JACoW

Monday 2 November 2009 09:20 (20 minutes)

**Presenter:** BILLEN, Ronny (CERN)

SPMS RSC Activities in Asia

Contribution ID: 43

Type: not specified

### **SPMS RSC Activities in Asia**

Monday 2 November 2009 09:40 (20 minutes)

This presentation will also include experience of setting up the RSC in Asia this year

Presenter: KOSUGE, Takashi (Unknown)

Report on Activities related to the ···

Contribution ID: 44

Type: not specified

#### Report on Activities related to the JACoW Mirror Site at KEK

Monday 2 November 2009 10:00 (20 minutes)

**Presenter:** Mr SHIRAKAWA, Akihiro (KEK)

Overview of SPMS

Contribution ID: 46

Type: not specified

### **Overview of SPMS**

Monday 2 November 2009 11:00 (1h 30m)

This presentation will describe the SPMS architecture, the repositories, synchronization between conference instances, and how coordination between the regional support centres is achieved

Presenter: Mr ARENA, Matt (FNAL)

**Session Classification:** Choice of Tool for Conference Organization and Proceedings Production, SPMS or InDiCo?

Introduction to InDiCo

Contribution ID: 47

Type: not specified

#### Introduction to InDiCo

Monday 2 November 2009 14:00 (1h 30m)

Overview of InDiCo functionality, including the possibility of setting up InDiCo Regional Support Centres for JACoW events, and the feasibility of using the JACoW repositories for these events

Presenter: Mr GONZALEZ LOPEZ, Jose Benito (CERN)

**Session Classification:** Choice of Tool for Conference Organization and Proceedings Production, SPMS or InDiCo?

Compatibility between InDiCo a  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 48

Type: not specified

# Compatibility between InDiCo and JPSP

Monday 2 November 2009 17:00 (30 minutes)

Issues to watch when using InDiCo with a view to preparing the proceedings using the JACoW Proceedings Script Package (JPSP). Production of an InDiCo "Cookbook"

Presenter: Mr SCHAA, Volker RW (GSI)

**Session Classification:** "Problem Corner" and Choice of Tool for Conference Organization and Proceedings Production: SPMS or InDiCo?

JACoW Repositories and InDiCo

Contribution ID: 49

Type: not specified

# JACoW Repositories and InDiCo

Monday 2 November 2009 17:30 (30 minutes)

Discussion on the feasibility of using the JACoW Repositories with InDiCo

Presenter: Mr SCHAA, Volker RW (GSI)

**Session Classification:** "Problem Corner" and Choice of Tool for Conference Organization and Proceedings Production: SPMS or InDiCo?

PAC'09

Contribution ID: 53

Type: not specified

#### **PAC'09**

Sunday 1 November 2009 15:30 (10 minutes)

Brief report on PAC'09 since a full debrief is scheduled later in the programme

**Presenter:** Dr COMYN, Martin (TRIUMF)

ICAP'09

Contribution ID: 54

Type: not specified

# ICAP'09

Sunday 1 November 2009 15:40 (10 minutes)

**Presenter:** CHEW, Joe (Lawrence Berkeley National Laboratory) **Session Classification:** Conference Reports 2009

HIAT'09

Contribution ID: 55

Type: not specified

# HIAT'09

Sunday 1 November 2009 15:50 (10 minutes)

**Presenter:** POSOCCO, Piero Antonio

DIPAC'09

Contribution ID: 56

Type: not specified

# DIPAC'09

Sunday 1 November 2009 16:30 (10 minutes)

**Presenter:** Dr CHRIN, Jan (Paul Scherrer Institut)

COOL'09

Contribution ID: 57

Type: not specified

# COOL'09

Sunday 1 November 2009 16:40 (10 minutes)

**Presenter:** MAO, Lijun (IMP-CAS)

SRF'09

Contribution ID: 58

Type: not specified

#### **SRF'09**

Sunday 1 November 2009 16:50 (10 minutes)

**Presenter:** Dr ABO-BAKR, Michael (BESSY)

ICALEPCS'09

Contribution ID: 59

Type: not specified

# ICALEPCS'09

Sunday 1 November 2009 17:00 (10 minutes)

Presenter: YAMASHITA, Akihiro (SPring-8)

FEL'09

Contribution ID: 60

Type: not specified

# **FEL'09**

Sunday 1 November 2009 17:10 (10 minutes)

**Presenter:** WALLER, Sue (STFC Daresbury Laboratory) **Session Classification:** Conference Reports 2009

ICFA Advanced Beam Dynamics ···

Contribution ID: 61

Type: not specified

# ICFA Advanced Beam Dynamics Workshop ERL'09

Sunday 1 November 2009 17:20 (10 minutes)

**Presenters:** SMOLENSKI, Karl (Cornell); SMOLENSKI, Karl (Cornell University) **Session Classification:** Conference Reports 2009

Setting up an SPMS Conference I  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 62

Type: not specified

### Setting up an SPMS Conference Instance

Tuesday 3 November 2009 09:05 (20 minutes)

This presentation describes the procedure and steps required to request, and set up an SPMS instance: permission to use the SPMS, permission to use the Profiles/Affiliation Data, installing and customizing SPMS instances, synchronization to the central repository, initial parameter setup upon "delivery"

Presenter: BILLEN, Ronny (CERN)

Brief Introduction to the SPMS O  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 63

Type: not specified

# **Brief Introduction to the SPMS Overview**

*Tuesday 3 November 2009 09:00 (5 minutes)* 

**Presenter:** PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

General Database Administration

Contribution ID: 64

Type: not specified

#### **General Database Administration**

*Tuesday 3 November 2009 09:25 (1h 5m)* 

This sub-session will include several presentations describing items of general interest

Setting up: Useful Hints, Gadgets, ···

Contribution ID: 65

Type: not specified

#### Setting up: Useful Hints, Gadgets, Responsibilities

Tuesday 3 November 2009 11:00 (30 minutes)

This session will cover: Roles and Privileges, Keeping the Repository "clean", Authorized Users and Roles for the Scientific Programme Administrator (and others), invitations and lists (e.g. committees, sponsors, editors), attributes, mail merge to produce invitations (SAB, invited speakers) using data extracts and standard letters, labels, etc., forms, data extracts, reports and statistics

**Presenter:** PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

Scientific Programme: Pre-…

Contribution ID: 66

Type: not specified

### **Scientific Programme: Pre-conference**

Tuesday 3 November 2009 11:30 (30 minutes)

The following session will endeavour to move through activities in chronological order, with particular emphasis on: Profile Search/Edit (possibility to create new profiles, clean-up profiles), Classifications: Main, Sub, Combine Main and Sub-classifications, Experts, Sessions, Building programme codes with Location Codes, Presentation Type (Contributions - Sessions)

**Presenter:** PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

Scientific Programme: Pre-…

Contribution ID: 67

Type: not specified

### **Scientific Programme: Pre-conference**

Tuesday 3 November 2009 14:00 (30 minutes)

This part of the SPMS review will cover the activities between abstract submission and setting up for the conference: abstract submission (parameters, abstract QA, search all contributions), Programme Codes for poster presentations (assign/move paper IDs), poster programme code sort order (grouping of posters "village" system or otherwise)

**Presenter:** PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

Scientific Programme: Preparing ···

Contribution ID: 68

Type: not specified

# Scientific Programme: Preparing for the conference

*Tuesday 3 November 2009 15:00 (1 hour)* 

This session reviews the activities that take place just prior to the conference, in preparation for the event

Scientific Programme Activities ...

Contribution ID: 69

Type: not specified

# Scientific Programme Activities: During the Conference

Tuesday 3 November 2009 16:30 (1 hour)

This session reviews the Speaker Interface (retrieving \_talks), criteria for processing and implications, retrieving and processing transparencies, author reception activities, poster ession maintenance by managers, refereeing module

Presenter: Dr COMYN, Martin (TRIUMF)

Scientific Programme Activities ...

Contribution ID: 70

Type: not specified

# Scientific Programme Activities: Immediately following the Conference

Tuesday 3 November 2009 17:30 (30 minutes)

Publications

Contribution ID: 71

Type: not specified

# **Publications**

Wednesday 4 November 2009 09:00 (45 minutes)

This presentation will provide hints on how to produce an Abstracts Brochure, a Programme Booklet, and a Hard copy of proceedings, if required, via the SPMS

Presenter: Mr SCHAA, Volker RW (GSI)

JPSP for the Caveman

Contribution ID: 73

Type: not specified

# JPSP for the Caveman

Wednesday 4 November 2009 09:45 (45 minutes)

This presentation will describe how easy it is to run the scripts to produce the JACoW publication package ...

**Presenter:** Mr PATTON, Jeff (Oak Ridge National Laboratory - Spallation Neutron Source) **Session Classification:** Conference Organization with the SPMS

Delegate Registration

Contribution ID: 74

Type: not specified

# **Delegate Registration**

Wednesday 4 November 2009 11:00 (30 minutes)

This presentation will cover setup and maintenance, payments and invoices, registration reports, visa invitation letters

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra)

Exhibition Booth Rental/Registration

Contribution ID: 75

Type: not specified

# **Exhibition Booth Rental/Registration**

Wednesday 4 November 2009 11:30 (30 minutes)

This presentation will cover setup and maintenance, payments and invoices, registration reports

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra)

Accommodation

Contribution ID: 76

Type: not specified

# Accommodation

Wednesday 4 November 2009 12:00 (20 minutes)

This presentation will cover the accommodation module.

Presenter: Dr ANDRIAN, Ivan (Elettra)

Linac'08 and PAC'09 Post Mortem

Contribution ID: 77

Type: not specified

# Linac'08 and PAC'09 Post Mortem

Wednesday 4 November 2009 14:00 (2 hours)

This presentation will cover experience during the proceedings production process for Linac'08 and PAC'09, in particular concerning editing and processing issues encountered

**Presenters:** THOMSON, Jana (thomson@trmail.triumf.ca); Dr COMYN, Martin (TRIUMF) **Session Classification:** Post Mortem of Linac'08 and PAC'09

SPMS Enhancements

Contribution ID: 78

Type: not specified

# **SPMS Enhancements**

Wednesday 4 November 2009 17:20 (20 minutes)

This presentation will cover recently implemented enhancements, and plans for new functionality, in particular with input from users

**Presenter:** Mr ARENA, Matt (FNAL)

Session Classification: New SPMS Functionality

SPMS and Project Management

Contribution ID: 79

Type: not specified

# **SPMS and Project Management**

Wednesday 4 November 2009 17:40 (20 minutes)

This presentation will attempt to move further with respect for proposals made at the 2008 TM

Presenter: Dr PIAZZA, leandro (INFN-LNS)

Session Classification: New SPMS Functionality

JACoW 2009 Te ··· / Report of Contributions

IPAC'10

Contribution ID: 80

Type: not specified

# IPAC'10

Thursday 5 November 2009 09:00 (10 minutes)

**Presenters:** Mr SHIRAKAWA, Akihiro (KEK); PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN) **Session Classification:** Conference Reports 2010, 2011, 2012

FEL'10

Contribution ID: 82

Type: not specified

# **FEL'10**

Thursday 5 November 2009 09:20 (10 minutes)

**Presenter:** LILJEBY, Leif (Stockholm University)

Linac'10

Contribution ID: 83

Type: not specified

# Linac'10

Thursday 5 November 2009 09:30 (10 minutes)

Presenter:SAKO, Hiroyuki (Japan Atomic Research Agency)Session Classification:Conference Reports 2010, 2011, 2012

JACoW 2009 Te ··· / Report of Contributions

BIW'10

Contribution ID: 84

Type: not specified

#### **BIW'10**

Thursday 5 November 2009 09:40 (10 minutes)

Presenter:CHEW, Joe (Lawrence Berkeley National Laboratory)Session Classification:Conference Reports 2010, 2011, 2012

ICFA Advanced Beam Dynamics ···

Contribution ID: 85

Type: not specified

#### ICFA Advanced Beam Dynamics Workshop HB'10

Thursday 5 November 2009 09:50 (10 minutes)

**Presenter:** Dr CHRIN, Jan (Paul Scherrer Institut)

IPAC'11

Contribution ID: 86

Type: not specified

# IPAC'11

Thursday 5 November 2009 10:10 (10 minutes)

**Presenter:** PETIT-JEAN-GENAZ, Christine (CERN)

PAC'11

Contribution ID: 87

Type: not specified

## **PAC'11**

Thursday 5 November 2009 10:00 (10 minutes)

Presenter: SATOGATA, Todd (BNL)

DIPAC'11

Contribution ID: 88

Type: not specified

# DIPAC'11

Thursday 5 November 2009 10:20 (10 minutes)

Presenter: MARX, Michaela (DESY)

ICALEPCS'11

Contribution ID: 89

Type: not specified

## ICALEPCS'11

Thursday 5 November 2009 10:30 (10 minutes)

**Presenter:** ROBICHON, Marie (ESRF)

IPAC'12

Contribution ID: 90

Type: not specified

# IPAC'12

Thursday 5 November 2009 10:40 (10 minutes)

**Presenter:** JINES, Paul (CAMD)

JACoW 2009 Te ··· / Report of Contributions

Summing up by the Chairman

Contribution ID: 91

Type: not specified

# Summing up by the Chairman

Thursday 5 November 2009 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** Mr SCHAA, Volker RW (GSI) **Session Classification:** Summing up

Technical Issues (1)

Contribution ID: 92

Type: not specified

# **Technical Issues (1)**

Wednesday 4 November 2009 16:30 (30 minutes)

Session Classification: New SPMS Functionality

Technical Issues (2)

Contribution ID: 93

Type: not specified

# **Technical Issues (2)**

Wednesday 4 November 2009 17:00 (20 minutes)

Session Classification: New SPMS Functionality

Scientific Programme: Pre-…

Contribution ID: 94

Type: not specified

#### **Scientific Programme: Pre-Conference**

Tuesday 3 November 2009 12:00 (30 minutes)

PC Mode & Activities: Submission of Proposals for Invited Orals, Identification of invited oral priorities, parameters, Selection of contributed orals, priorities, parameters, Assigning Programme Codes to Oral Presentations (manual), Session Chair Management

Session Classification: Conference Organization with the SPMS

Importing SPMS Data from the S  $\, \cdots \,$ 

Contribution ID: 95

Type: not specified

# Importing SPMS Data from the SPMS into the Conference Website

Tuesday 3 November 2009 14:30 (30 minutes)

This presentation will describe how to extract data from the SPMS to be published at the conference website: on-line exhibition layout/exhibitors, list of participants, oral presentations, etc.

**Presenter:** DEIURI, Stefano (Elettra, Sincrotrone Trieste)

Session Classification: Conference Organization with the SPMS

Fonts and Encoding

Contribution ID: 96

Type: not specified

#### **Fonts and Encoding**

Monday 2 November 2009 16:00 (30 minutes)

Presenter: Mr SCHAA, Volker RW (GSI)

**Session Classification:** "Problem Corner" and Choice of Tool for Conference Organization and Proceedings Production: SPMS or InDiCo?

Generic PostScript Printer for JA  $\cdots$ 

Contribution ID: 97

Type: not specified

## **Generic PostScript Printer for JACoW**

Monday 2 November 2009 16:30 (15 minutes)

Presenter: MUELLER, Raphael (GSI)

**Session Classification:** "Problem Corner" and Choice of Tool for Conference Organization and Proceedings Production: SPMS or InDiCo?

Linac'12

Contribution ID: 98

Type: not specified

# Linac'12

Thursday 5 November 2009 09:10 (10 minutes)

Presenter: Ms HOFFMAN MORAN, Ilanit

Generic PostScript Printer for M  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 99

Type: not specified

#### **Generic PostScript Printer for MAC OS**

Monday 2 November 2009 16:45 (15 minutes)

**Session Classification:** "Problem Corner" and Choice of Tool for Conference Organization and Proceedings Production: SPMS or InDiCo?