Student Session

Report of Contributions

Type: not specified

Beam Testing of Fast Timing Micromegas

Tuesday, 8 August 2017 09:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: SOHL, Lukas

Type: not specified

Modeling top quark pair production in the search of new, heavy resonance that decays into a pair of Higgs bosons

Tuesday, 8 August 2017 09:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: LIYANAGE, Kalpanie Madara (CERN)

Type: not specified

Exploring the Physics Limitations of Compact High Gradient Accelerating Structures

Tuesday, 8 August 2017 09:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: VAN VLIET, Philine Julia

Contribution ID: 3 Type: not specified

Search for Sphalerons in Proton-Proton Collisions

Tuesday, 8 August 2017 10:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: SATCO, Daria (CERN)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Studying the effect of massless septa on the SPS slow extraction

Wednesday, 9 August 2017 09:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: Mr BRUNNER, Kristof

Scanning the pMSSM

Contribution ID: 6 Type: not specified

Scanning the pMSSM

Tuesday, 8 August 2017 10:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: WUERZINGER, Jonas (CERN)

Type: not specified

Investigation of the Chiral Magnetic Effect using Event Shape Engineering at $\sqrt{sNN} = 5.02$ TeV Pb-Pb

Tuesday, 8 August 2017 10:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: HUANG, Yiwen (CERN)

Type: not specified

Lorentz and CPT tests with hydrogen and antihydrogen

Tuesday, 8 August 2017 11:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: BECKER, Tobias Frederic

Type: not specified

Missing Mass Searches in Dimuon Events with CT-PPS

Wednesday, 9 August 2017 09:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: MIRONOVA, Maria

Contribution ID: 11 Type: not specified

Performance of the Muon HLT reconstruction in CMS

Wednesday, 9 August 2017 09:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: FERRERES SOLE, Silvia

Contribution ID: 12 Type: not specified

Niobium-coated copper cavities for future accelerators

Wednesday, 9 August 2017 10:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: AMELIN, Kirill

Contribution ID: 13 Type: not specified

Modelling slow-extraction induced radioactivity in SPS LSS2

Wednesday, 9 August 2017 10:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: ARAUJO MARTINEZ, Aurora Cecilia (University of Guanajuato)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Optimising A Read Out PCB for Possible FCC-hh Electromagnetic Calorimeter

Wednesday, 9 August 2017 10:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: ALAGARAISAMY, Revathy (CERN)

Type: not specified

Search for four-top-quark production with four-lepton final states in CMS

Wednesday, 9 August 2017 11:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: WACHIRAPUSITANAND, Vichayanun

Contribution ID: 16 Type: not specified

Field Programmable Gate Arrays (FPGAs): Application to the upgrade of the muon spectrometer at ATLAS

Wednesday, 9 August 2017 11:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: AMAYUELAS FERNANDEZ, Alfonso (CERN)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Muon Beam Studies in the H4 beam line and the Gamma Irradiation Facility (GIF++)

Wednesday, 9 August 2017 11:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: MARGRAF, Rachel

Contribution ID: 18 Type: not specified

Boosting b-tagging performance at high transverse momentum

Thursday, 10 August 2017 09:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: KOSHELENKO, Daria (CERN)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Laser spectroscopy of short-lived radionuclides in an ion trap: MIRACLS' proof-of-principle experiment

Thursday, 10 August 2017 09:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: MAIER, Franziska Maria

GeantV: Parallelization for the fu $\,\cdots$

Contribution ID: 20 Type: not specified

GeantV: Parallelization for the future of particle transport simulations

Thursday, 10 August 2017 09:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: SCHMITZ, Ryan

Contribution ID: 21 Type: not specified

Molr: A delegation framework for accelerator commissioning

Thursday, 10 August 2017 10:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: VALLIAPPAN, Nachiappan

Type: not specified

Study of the decay K+ $\rightarrow \pi 0$ e+ v γ with NA62 Experiment - Possible T-Violation measurement

Thursday, 10 August 2017 10:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: BRIZIOLI, Francesco

Contribution ID: 23 Type: not specified

Deep Learning in the HGCal

Thursday, 10 August 2017 10:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: ARZI, Ofir

MATHUSLA: A New Detector to · · ·

Contribution ID: 24 Type: not specified

MATHUSLA: A New Detector to Explore the Lifetime Frontier

Thursday, 10 August 2017 11:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: ZHANG, Ce (CERN)

Contribution ID: 25 Type: not specified

How to talk to ordinary people -why Wikipedia matters

Thursday, 10 August 2017 11:30 (15 minutes)

Summary

Presenter: STOREHAUG, Ida

Contribution ID: 26 Type: not specified

Using FOAMs to approximate probability densities for ttbar processes

Thursday, 10 August 2017 11:45 (15 minutes)

Summary

Presenter: VAN GOFFRIER, Graham (CERN)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Characterisation of the VMM3 ASICs as front-end readouts for micro-pattern gaseous detectors

Tuesday, 8 August 2017 11:15 (15 minutes)

Summary

Presenter: BARTELS, Lara Maria