Workshop on Nb3Sn Rutherford cable characterization for accelerator magnets





Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction

Thursday, 16 November 2017 17:15 (15 minutes)

Presenter: MANIL, Pierre (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 2 Type: not specified

Nb3Sn accelerator magnet development in US

Thursday, 16 November 2017 17:30 (30 minutes)

Presenter: PRESTEMON, Soren (LBNL)

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 3 Type: not specified

Nb3Sn accelerator magnet development in Asia

Thursday, 16 November 2017 18:00 (30 minutes)

Presenter: OGITSU, Toru

Session Classification: Introduction

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

LBNL studies about dimensional changes during heat treatment

Friday, 17 November 2017 14:00 (45 minutes)

Presenter: PRESTEMON, Soren (LBNL)

Session Classification: Dimensional changes during heat treatment

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Measurement technique for longitudinal dimensional changes of Nb3Sn conductor due to the reaction heat treatment

Friday, 17 November 2017 14:45 (30 minutes)

Presenter: MICHELS, Matthias (CERN)

Session Classification: Dimensional changes during heat treatment

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Dimensional changes of Nb3Sn Rutherford cables during heat treatment

Friday, 17 November 2017 15:15 (30 minutes)

Presenter: ROCHEPAULT, Etienne (CERN)

Session Classification: Dimensional changes during heat treatment

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Cable insulation parameters and dimensional change in HQ, QXF, and TAMU3

Friday, 17 November 2017 16:15 (30 minutes)

Presenter: HOLIK, Eddie (Fermilab)

Session Classification: Dimensional changes during heat treatment

Speaker 7

Contribution ID: 8 Type: not specified

Speaker 7

Session Classification: Dimensional changes during HT: cable / magnet levels

Speaker 8

Contribution ID: 9 Type: not specified

Speaker 8

Session Classification: Dimensional changes during HT: cable / magnet levels

Workshop on N $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Speaker 9

Contribution ID: 10 Type: not specified

Speaker 9

Session Classification: Dimensional changes during HT: cable / magnet levels

Speaker 10

Contribution ID: 11 Type: not specified

Speaker 10

Session Classification: Dimensional changes during HT: cable / magnet levels

Contribution ID: 12 Type: not specified

Mechanical characterisation of Nb3Sn impregnated coils –Compression properties

Friday, 17 November 2017 10:30 (30 minutes)

Presenter: RUDEIROS FERNANDEZ, Jose Luis (CERN)

Session Classification: Mechanical characterization of impregnated conductor

Contribution ID: 13 Type: not specified

Mechanical behavior of MQXF cable stacks at room temperature

Friday, 17 November 2017 09:30 (30 minutes)

Presenter: FICHERA, Claudio (CERN)

Session Classification: Mechanical characterization of impregnated conductor

Contribution ID: 14 Type: not specified

Mechanical tests setup in CEA Saclay

Friday, 17 November 2017 08:30 (30 minutes)

Presenter: DURANTE, Maria

Session Classification: Mechanical characterization of impregnated conductor

Contribution ID: 15 Type: not specified

Measurement devices for 10 stacks mechanical characterization at room and 77K temperature

Friday, 17 November 2017 09:00 (30 minutes)

Presenters: FICHERA, Claudio (CERN); GUINCHARD, Michael (CERN)

Session Classification: Mechanical characterization of impregnated conductor

Workshop on N · · · / Report of Contributions

Wrap-up

Contribution ID: 16 Type: not specified

Wrap-up

Friday, 17 November 2017 17:15 (10 minutes)

Presenter: MANIL, Pierre (Université Paris-Saclay (FR))

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Wrap-up and close-out}$

Close-out

Contribution ID: 17 Type: not specified

Close-out

Friday, 17 November 2017 18:15 (15 minutes)

Presenter: MANIL, Pierre (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Wrap-up and close-out

Contribution ID: 18 Type: not specified

Summary Session 2

Friday, 17 November 2017 17:25 (25 minutes)

Presenters: FELICE, Helene (Université Paris-Saclay (FR)); BORDINI, Bernardo (CERN)

Session Classification: Wrap-up and close-out

Contribution ID: 19 Type: not specified

Summary Session 3

Friday, 17 November 2017 17:50 (25 minutes)

Presenters: FERRACIN, Paolo (CERN); LACKNER, Friedrich (CERN)

Session Classification: Wrap-up and close-out

Contribution ID: 20 Type: not specified

FRESCA2 and CEA set-up

Friday, 17 November 2017 16:45 (30 minutes)

Presenter: DURANTE, Maria

Session Classification: Dimensional changes during heat treatment

Contribution ID: 21 Type: not specified

Measurements and modelling of mechanical properties of Nb3Sn strands and cables at FNAL

Friday, 17 November 2017 12:00 (30 minutes)

Presenter: BARZI, Emanuela (FNAL)

Session Classification: Mechanical characterization of impregnated conductor

Contribution ID: 22 Type: not specified

Mechanical simulation of MQXF coils

Friday, 17 November 2017 11:30 (30 minutes)

Presenter: VALLONE, Giorgio (CERN)

Session Classification: Mechanical characterization of impregnated conductor

Contribution ID: 23 Type: not specified

Uncertainties in the measurement of the mechanical properties of Nb3Sn coil constituents and cable stacks

Friday, 17 November 2017 11:00 (30 minutes)

Presenter: SCHEUERLEIN, Christian (CERN)

Session Classification: Mechanical characterization of impregnated conductor

Contribution ID: 24 Type: not specified

Nb3Sn accelerator magnet development in Europe

Thursday, 16 November 2017 18:30 (30 minutes)

Presenter: DE RIJK, Gijs (CERN)

Session Classification: Introduction