#### 1st Workshop of ARIES WP17 PowerMat



#### **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Objectives of task 17.2

**Presenter:** BERTARELLI, A. (CERN)

Session Classification: Welcome Session

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### Task 17.2 - Objectives of Task 17.2

Monday, 27 November 2017 09:00 (15 minutes)

Presenter: BERTARELLI, Alessandro (CERN)

**Session Classification:** Task 17.2

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **Objectives of Task 17.2**

**Presenter:** BERTARELLI, Alessandro (Cern)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### Task 17.2 - Status of C-based materials development and perspectives

Monday, 27 November 2017 09:15 (25 minutes)

Presenter: GUARDIA VALENZUELA, Jorge (Universidad de Zaragoza (ES))

**Session Classification:** Task 17.2

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### Task 17.2 - Thermophysical and mechanical characterization of advanced graphitic materials

Monday, 27 November 2017 09:40 (20 minutes)

**Presenter:** BIANCHI, Laura (Universita & INFN Pisa (IT))

**Session Classification:** Task 17.2

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### Task 17.2 - UHV characterization of advanced materials and their coatings

Monday, 27 November 2017 10:00 (20 minutes)

Presenter: ACCETTURA, Carlotta (Politecnico di Milano (IT))

**Session Classification:** Task 17.2

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

### Task 17.2 - Results from recent investigations and characterization at GSI

Monday, 27 November 2017 10:40 (30 minutes)

Presenters: BOLZ, Philipp; BOLZ, Philipp (GSI)

**Session Classification:** Task 17.2

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Task 17.2 - Dynamic characterization: first findings from Multimat experiment

Presenter: FICHERA, Claudio (Cern)

**Session Classification:** Task 17.2

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

### Task 17.2 - Discussion on task objectives, actions and deliverables

Monday, 27 November 2017 11:10 (35 minutes)

**Session Classification:** Task 17.2

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### Task 17.4 - Objectives of Task 17.4

Tuesday, 28 November 2017 08:40 (20 minutes)

Presenters: LECHNER, A. (Cern); LECHNER, Anton (CERN)

Session Classification: Task 17.4

Contribution ID: 11 Type: not specified

# Task 17.4 - Requirements for radiation damage simulations regarding FAIR targets, beam dumps/catchers and previous experiments at GSI

Tuesday, 28 November 2017 09:00 (20 minutes)

Presenters: TOMUT, M. (GSI); TOMUT, Marilena Tatiana; TOMUT, Marilena (GSI); TOMUT,

Marilena (GSI)

Session Classification: Task 17.4

Contribution ID: 12 Type: not specified

## Task 17.4 - Modelization of radiation-induced damage in FLUKA and material damage estimates for CERN injectors and future facilities

Tuesday, 28 November 2017 09:20 (20 minutes)

Presenters: BRIZ MONAGO, J. A. (Cern); BRIZ MONAGO, Jose Antonio (CERN)

Session Classification: Task 17.4

Contribution ID: 13 Type: not specified

### Task 17.4 - Update on radiation damage calculations for the HL-LHC betatron cleaning insertion

Tuesday, 28 November 2017 09:40 (20 minutes)

Presenters: SKORDIS, E. (Cern); SKORDIS, Eleftherios (CERN)

Session Classification: Task 17.4

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### Task 17.4 - CERN's activities within the RaDIATE Collaboration

Tuesday, 28 November 2017 10:20 (20 minutes)

Presenters: LEOPOLDO TORREGROSA MARTIN, C. (Cern); TORREGROSA MARTIN, Claudio

Leopoldo (CERN)

Session Classification: Task 17.4

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### Task 17.4 - Plans and contributions for radiation damage studies by POLIMI

Tuesday, 28 November 2017 10:40 (20 minutes)

Presenters: BEGHI, M. (Politecnico di Milano); BEGHI, Marco

Session Classification: Task 17.4

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### Task 17.4 - Discussion on objectives, actions and deliverables of Task 17.4

Tuesday, 28 November 2017 11:00 (45 minutes)

Presenters: LECHNER, A. (Cern); LECHNER, Anton (CERN)

Session Classification: Task 17.4

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### Task 17.5 - Introduction and objectives of Task 17.5

Tuesday, 28 November 2017 11:45 (10 minutes)

Presenters: TOMUT, M. (GSI); TOMUT, Marilena Tatiana; TOMUT, Marilena (GSI); TOMUT,

Marilena (GSI)

Session Classification: Task 17.5

Contribution ID: 18 Type: not specified

### Task 17.5 - Development of new diamond based composites for luminescence screens

Tuesday, 28 November 2017 11:55 (25 minutes)

Presenter: GRECH, David

**Session Classification:** Task 17.5

Contribution ID: 19 Type: not specified

# Task 17.5 - First characterization tests and planned experiments on diamonds and diamond based composites for luminescence applications

Tuesday, 28 November 2017 12:20 (25 minutes)

Presenters: SIMON, Pascal (Technische Universitaet Darmstadt (DE)); SIMON, Pascal (GSI); PAS-

CAL, S. (GSI)

Session Classification: Task 17.5

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Politecnico di Torino & Additive Manufacturing

Monday, 27 November 2017 11:45 (15 minutes)

**Presenter:** Prof. FINO, Paolo (Politecnico di Torino)

Session Classification: Additive Manufacturing

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### Visit to Additive Manufacturing Facilities

Monday, 27 November 2017 12:00 (30 minutes)

Session Classification: Additive Manufacturing

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### Task 17.3 - Objectives of Task 17.3

Monday, 27 November 2017 14:00 (10 minutes)

Presenter: Prof. PERONI, Lorenzo (Politecnico di Torino)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### Task 17.3 - Multimat experiment

Monday, 27 November 2017 14:10 (30 minutes)

Presenters: PASQUALI, Michele (CERN); PASQUALI, Michele (Cern)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 24 Type: not specified

### Task 17.3 - Dynamic characterization: first findings from Multimat experiment

Monday, 27 November 2017 14:40 (20 minutes)

Presenters: FICHERA, C. (Cern); FICHERA, Claudio (CERN)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 25 Type: not specified

### Task 17.3 - Measurement technique in HiRadMat experiments: requirements and solutions

Monday, 27 November 2017 15:00 (20 minutes)

Presenters: GUINCHARD, Michael (CERN); GUINCHARD, Michael (Cern)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### Task 17.3 - Collaborative efforts at GSI on irradiation and thermo-mechanical dynamic testing experiments

Monday, 27 November 2017 15:20 (20 minutes)

Presenter: TOMUT, Marilena (GSI)

Session Classification: Taks 17.3

Contribution ID: 27 Type: not specified

### HiRadMat Tests for the Re-design of the Antiproton Target: HRMT-27, HRMT-42 and PROTAD

Monday, 27 November 2017 15:50 (20 minutes)

Presenters: LEOPOLDO TORREGROSA MARTIN, C. (Cern); TORREGROSA MARTIN, Claudio

Leopoldo (CERN)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 28 Type: not specified

### STI HRMT-28, HRMT-35 and future Deep Impact experiment

Monday, 27 November 2017 16:10 (20 minutes)

**Presenter:** NUIRY, Francois-Xavier (CERN)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 29 Type: not specified

### Towards proton acceleration with 1 PW beams at ELI-NP

Monday, 27 November 2017 16:30 (15 minutes)

**Presenter:** ASAVEI, Theodor (IFIN-HH)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 30 Type: not specified

### Task 17.3 - Discussion on task objectives, actions and deliverables

Monday, 27 November 2017 16:45 (35 minutes)

**Session Classification:** Taks 17.3

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### J-TECH@POLITO: Advanced Joining Technology at Politecnico di Torino

Tuesday, 28 November 2017 14:00 (20 minutes)

Presenter: Prof. FERRARIS, Monica (Politecnico di Torino)

Session Classification: J-tech

WP14.4

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### **WP14.4**

Tuesday, 28 November 2017 14:20 (50 minutes)

**Presenter:** CARRA, Federico (CERN)

**Session Classification:** Task 14.4

Contribution ID: 33 Type: not specified

# Investigations of the effects of irradiation with fast particle fluxes on the material properties of Molybdenum Diamond composites for LHC Collimators using NRC-KI cyclotron

Tuesday, 28 November 2017 15:10 (20 minutes)

Presenter: RYAZANOV, Alexander

Session Classification: Kurchatov Institute