# Kick-off meeting - R&D on experimental technologies

# **Report of Contributions**

Introduction

Contribution ID: 1

Type: not specified

# Introduction

Monday 20 November 2017 10:00 (10 minutes)

Scope, context, timeline

Presenter: KRAMMER, Manfred (CERN)

ATLAS

Contribution ID: 2

Type: not specified

#### ATLAS

Monday 20 November 2017 10:40 (15 minutes)

**Presenter:** PERNEGGER, Heinz (CERN)

CMS

Contribution ID: 3

Type: not specified

#### CMS

Monday 20 November 2017 10:55 (15 minutes)

**Presenter:** DAVID, André (CERN)

ALICE

Contribution ID: 4

Type: not specified

#### ALICE

Monday 20 November 2017 10:10 (15 minutes)

**Presenter:** MUSA, Luciano (CERN)

LHCb

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### LHCb

Monday 20 November 2017 10:25 (15 minutes)

**Presenter:** FERRO-LUZZI, Massimiliano (CERN)

Hadron machines

Contribution ID: 7

Type: not specified

# Hadron machines

Monday 20 November 2017 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** RIEGLER, Werner (CERN)

Session Classification: The main challenges beyond HL-LHC

Lepton machines

Contribution ID: 8

Type: not specified

# Lepton machines

Monday 20 November 2017 11:30 (20 minutes)

**Presenters:** LINSSEN, Lucie (CERN); JANOT, Patrick (CERN) **Session Classification:** The main challenges beyond HL-LHC

Towards an efficient and balanced  $\cdots$ 

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### Towards an efficient and balanced R&D programme

*Monday 20 November 2017 11:50 (10 minutes)* 

Process, first ideas on themes, organisation, roadmap, workshops

Presenter: JORAM, Christian (CERN)

Discussion

Contribution ID: 10

Type: not specified

# Discussion

Monday 20 November 2017 12:00 (10 minutes)