LBNL ATLAS Analysis Jamboree

US/Pacific
Lawrence Berkeley National Laboratory (Bldg 2, Room 100B)

Lawrence Berkeley National Laboratory (Bldg 2, Room 100B)

Ronald Madaras (Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL))
Description
The focus of this Jamboree is learning to use Athena and various tools for data analysis. The first day will be devoted to an Athena tutorial and exercises, and the second day will include sessions on doing analyses including luminosity and data quality information, pAthena, TAG, and getting your data with DQ2. Participants need to obtain a Digital Grid Certificate and then join the ATLAS Virtual Organisation (VO) before coming to the Jamboree. For instructions see https://twiki.cern.ch/twiki/bin/view/Atlas/WorkBookStartingGrid. The Jamboree will use lxplus at CERN for the tutorials and exercises. Before you come to the Jamboree, please: 1) Make sure that you can log onto lxplus. 2) Install your grid certificate on lxplus. See https://twiki.cern.ch/twiki/bin/view/Atlas/WorkBookStartingGrid 3) Request 500 MB of space for your account on lxplus, by sending an email to atlas-support@cern.ch See https://twiki.cern.ch/twiki/bin/view/Atlas/WorkBookGetAccount Remote users can connect to the Jamboree with a telephone conference calling system using these toll free phone numbers: PARTICIPANT PASSCODE: 6986548 LEADER & PARTICIPANT ACCESS NUMBERS: USA 866-692-3158 FRANCE 080-563-6106 SWITZERLAND 0800-001-117 GERMANY 49-69-2222-7806 or 0800-000-3334
  • Monday, 2 November
    • 09:00 09:05
      Welcome and Orientation 5m
      Speaker: Ronald Madaras (LBNL)
      Slides
    • 09:05 09:30
      Introduction to CernVM 25m
      Speaker: Mr. Yushu Yao (LBNL)
      Slides
    • 09:30 10:30
      Athena Tutorial and Exercises 1h
      Speaker: Wim Lavrijsen (LBNL)
      more information
      Slides
    • 10:30 10:45
      Break 15m
    • 10:45 12:30
      Athena Tutorial and Exercises 1h 45m
      Speaker: Wim Lavrijsen (LBNL)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 15:00
      Athena Tutorial and Exercises 1h 30m
      Speakers: Mous Tatarkhanov (LBNL) , Wim Lavrijsen (LBNL)
    • 15:00 15:15
      Break 15m
    • 15:15 16:30
      Athena Tutorial and Exercises 1h 15m
      Speakers: Mous Tatarkhanov (LBNL) , Wim Lavrijsen (LBNL)
    • 16:30 17:00
      Working Time 30m
  • Tuesday, 3 November
    • 08:30 10:15
      Data Quality-aware Analysis (Introduction & Practical Session) 1h 45m
      Speaker: Max Baak (CERN)
      Slides
      Twiki with Tutorial
    • 10:15 10:30
      Break 15m
    • 10:30 11:30
      Luminosity-aware Analysis (Introduction & Practical Session) 1h
      Speaker: Marjoire Shapiro (LBNL)
      Slides
      Twiki with Tutorial
    • 11:30 12:45
      Getting your data with DQ2 (Introduction & Practical Session) 1h 15m
      Speaker: Andrei Gaponenko (LBNL)
      Slides
    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m
    • 14:00 15:00
      pAthena (Introduction & Practical Session) 1h
      Speaker: Dr. Ayana Holloway (LBNL)
      evgen job instructions
      monitoring instructions
      ntuple job instructions
      prun instructions
      Slides
    • 15:00 15:15
      Break 15m
    • 15:15 16:30
      TAG and TAG_COMM (Introduction & Practical Session) 1h 15m
      Speaker: Lauren Tompkins (UC Berkeley/LBNL)
      corrected slides
      Slides
    • 16:30 17:00
      Working Time 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×