# CERN EP Department - R&D on experimental technologies - Workshop 1

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### **Welcome and Introduction**

Friday 16 March 2018 09:00 (10 minutes)

Presenters: KRAMMER, Manfred (CERN); JORAM, Christian (CERN)

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **General discussion 1**

Friday 16 March 2018 12:30 (10 minutes)

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### **General discussion 2**

Friday 16 March 2018 17:00 (30 minutes)

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **Introduction to Software Challenges**

Friday 16 March 2018 15:30 (15 minutes)

**Presenter:** STEWART, Graeme (CERN)

Session Classification: Software

Future Tracking

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **Future Tracking**

Friday 16 March 2018 15:45 (10 minutes)

**Presenter:** SALZBURGER, Andreas (CERN)

Session Classification: Software

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### **Machine Learning Solutions**

Friday 16 March 2018 15:55 (10 minutes)

Presenter: PIERINI, Maurizio (CERN)

Session Classification: Software

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### Physics from an End-to-End System

Friday 16 March 2018 16:05 (10 minutes)

Presenter: EULISSE, Giulio (CERN)

Session Classification: Software

Contribution ID: 12 Type: not specified

### Future R&D in Detector Mechanics: possible directions

Friday 16 March 2018 11:45 (40 minutes)

Presenters: ONNELA, Antti (CERN); GARGIULO, Corrado (CERN)

**Session Classification:** Detector Mechanics

Calorimetry

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **Calorimetry**

Friday 16 March 2018 11:00 (25 minutes)

Presenter: ALEKSA, Martin (CERN)

**Session Classification:** Calorimetry and light based detectors

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Light based detectors**

Friday 16 March 2018 11:25 (20 minutes)

Presenter: D'AMBROSIO, Carmelo (CERN)

**Session Classification:** Calorimetry and light based detectors

Contribution ID: 15 Type: not specified

## High Speed Link Technologies, state of the art and extrapolation to 2025, state of developments for (HL)-LHC

Friday 16 March 2018 13:40 (20 minutes)

Presenter: KULIS, Szymon (CERN)

Session Classification: High Speed Links

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### Map of the Community and Development Activities, Challenges beyond HL-LHC

Friday 16 March 2018 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** RODRIGUES SIMOES MOREIRA, Paulo (CERN)

Session Classification: High Speed Links

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### **R&D** on Gaseous Detector Technologies

Friday 16 March 2018 09:55 (40 minutes)

Presenters: REMBSER, Christoph (CERN); OLIVERI, Eraldo (CERN)

Session Classification: Gas detectors

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### **Future ASIC Technologies in HEP Experiments**

Friday 16 March 2018 14:25 (40 minutes)

**Presenter:** CAMPBELL, Michael (CERN)

Session Classification: IC technologies

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### **Generic studies**

Friday 16 March 2018 16:15 (20 minutes)

**Presenter:** CURE, Benoit (CERN)

Session Classification: Detector Magnets

Contribution ID: 20 Type: not specified

## Magnet Case Studies (CLIC/ILC, FCC-ee,eh,hh, IAXO, Facility Magnets, etc.)

Friday 16 March 2018 16:38 (20 minutes)

**Presenter:** TEN KATE, Herman (CERN)

Session Classification: Detector Magnets

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### Overview and CMOS/hybrid pixel

Friday 16 March 2018 09:10 (13 minutes)

**Presenter:** PERNEGGER, Heinz (CERN)

Session Classification: Silicon detectors

Contribution ID: 22 Type: not specified

## Large pitch and timing detectors, radiation modelling and simulation

Friday 16 March 2018 09:23 (13 minutes)

**Presenter:** DANNHEIM, Dominik (CERN)

Session Classification: Silicon detectors

Contribution ID: 23 Type: not specified

## Module assembly, Interconnection and Infrastructure

Friday 16 March 2018 09:36 (13 minutes)

Presenter: RIEDLER, Petra (CERN)

Session Classification: Silicon detectors