CERN-ICEC-STFC Burying the Complexity: Re-Engineering for the Next Generation of Medical Linear Accelerators for Use in Challenging Environments

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and Introductions

Thursday 22 March 2018 09:00 (5 minutes)

Presenter: JAMIESON, Charlotte

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 2

Type: not specified

Overview of "Novel Linac" Project and How it Fits within the Complex System of Global Cancer Care

Thursday 22 March 2018 09:05 (25 minutes)

Presenters: DOSANJH, Manjit (CERN); COLEMAN, C Norman

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 3

Type: not specified

Challenges in Treating Patients with Cancer in Botswana and Recommendations/Visions for the Future

Thursday 22 March 2018 09:30 (15 minutes)

Presenter: GROVER, Surbhi

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Challenges in Treating Patients with Cancer in Kenya and Recommendations/Visions for the Future

Thursday 22 March 2018 09:45 (15 minutes)

Presenter: NGIGI, Ejidio

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Discussion: Short- and Long-term Strategies to Achieve Goals for the Treatment of Patients with Cancer in ODA Countries

Thursday 22 March 2018 10:00 (20 minutes)

Discussion: Short- and Long-term \cdots

Presenter: ARUAH, Simeon Chinedu

Session Classification: Session 1

Goals of this workshop

Contribution ID: 6 Type: not specified

Goals of this workshop

Thursday 22 March 2018 10:20 (10 minutes)

Presenter: JAMIESON, Charlotte

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 15 Type: not specified

Next Steps, Concluding Remarks and Adjournment

Friday 23 March 2018 16:00 (30 minutes)

Presenters: COLEMAN, C Norman; JAMIESON, Charlotte; DOSANJH, Manjit (CERN)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Tour of Daresbury Laboratory

Wednesday 21 March 2018 15:00 (2 hours)

transport TBA

Contribution ID: 18 Type: not specified

Study of Accelerator Technology Options

Presenters: WHEELHOUSE, Alan; MCINTOSH, Peter (STFC)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 19 Type: not specified

Robust Permanent Magnet Beam Delivery Systems for Medical Radiotherapy Linacs

Thursday 22 March 2018 13:30 (1 hour)

Presenters: SHEEHY, Suzie (University of Oxford and STFC/ASTeC/RAL); KONOPLEV, Ivan (Uni-

versity of Oxford)

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 20 Type: not specified

RF Power Systems and Optimized RF Structures for Electron Beam Acceleration

Thursday 22 March 2018 14:30 (1 hour)

Presenters: KONOPLEV, Ivan (University of Oxford); SHEEHY, Suzie (University of Oxford and

STFC/ASTeC/RAL)

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 21

Type: not specified

Linear Accelerator Simulations for Stable and Sustainable Operation of Developing Country Radiotherapy Linear Accelerators

Thursday 22 March 2018 16:00 (1h 30m)

Presenters: BOOGERT, Stewart Takashi (Royal Holloway, University of London); CARLONE,

Marco

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 22 Type: not specified

Re-cap of Sessions 2-5: Where We Are and Where We Need to Go

Friday 23 March 2018 09:00 (1h 30m)

Presenters: VAN DYK, Jake; RATOFF, Peter (Lancaster University); WUENSCH, Walter (CERN)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 23

Type: not specified

Cloud-based Electronic Infrastructure in Support of Linac-based Radiotherapy in Challenging Environments

Friday 23 March 2018 11:00 (1 hour)

Presenters: AGGARWAL, Ajay Aggarwal; PALTA, Jatinder

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 24 Type: not specified

Re-engineering for the Next Generation of Medical Linear Accelerators (Co-moderators: Paul Collier, David Jaffray, Ceferino Obcemea and Andy Wolski)

Friday 23 March 2018 13:00 (2h 30m)

Presenters: WOLSKI, Andy; OBCEMEA, Ceferino; JAFFRAY, David; COLLIER, Paul (CERN)

Session Classification: Session 8

Contribution ID: 25 Type: not specified

Reflections on the Workshop and Further Visions for Treatment of Patients with Cancer in ODA Countries –ODA Representatives

Friday 23 March 2018 15:30 (30 minutes)

Presenter: DOSANJH, Manjit (CERN)

Session Classification: Session 9

Contribution ID: 26 Type: not specified

Overview of Technology Options Study

Thursday 22 March 2018 11:00 (15 minutes)

Presenter: MCINTOSH, Peter

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 27 Type: not specified

RTT Platform specification assesment

Thursday 22 March 2018 11:15 (20 minutes)

Presenter: APSIMON, Robert James (Lancaster University (GB))

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 28 Type: not specified

ODA country operation perspectives

Thursday 22 March 2018 11:35 (15 minutes)

Presenter: FOY, Hubert

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 29 Type: not specified

Preliminary technology option data capture

Thursday 22 March 2018 11:50 (20 minutes)

Presenter: BURT, Graeme (Lancaster University)

Session Classification: Session 2

CERN-ICEC-··· / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 30 Type: not specified

Discussion

Thursday 22 March 2018 12:10 (20 minutes)

Session Classification: Session 2