SM@50



Report of Contributions

SM@50

/ Report of Contributions

Soft pions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Soft pions

Presenter: ADLER, Steve

Session Classification: Origins of Quantum Chromo-Dynamics

Contribution ID: 2

Type: not specified

Charm, beauty, R(e+ e- to 3 jets) / R(e+ e- to 2 jets)

Presenter: GAILLARD, Mary K.

Session Classification: Origins of Quantum Chromo-Dynamics

Contribution ID: 3 Type: not specified

The strong interaction

Presenter: D. BJORKEN, James

Session Classification: Origins of Quantum Chromo-Dynamics

SM@50

/ Report of Contributions

Quarks

Contribution ID: 4

Type: not specified

Quarks

Presenter: FRIEDMAN, Jerome I.

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Discovery of the Higgs boson at the LHC (after a 50-year search!)

Presenter: BUTTERWORTH, Jonathan

Contribution ID: 6 Type: not specified

The role of particle accelerators

Saturday 2 June 2018 14:00 (40 minutes)

Presenter: RUBBIA, Carlo

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Heavy quark physics, Tetra-quarks

Saturday 2 June 2018 14:40 (40 minutes)

Presenter: WISE, Mark

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 8 Type: not specified

Lattice gauge theories

Saturday 2 June 2018 15:50 (40 minutes)

Presenter: CHRIST, Norman

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 9 Type: not specified

The discovery of the gluon

Saturday 2 June 2018 16:30 (40 minutes)

Presenter: WU, Sau Lan

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 10 Type: not specified

Nuclei in the Standard Model and Beyond

Saturday 2 June 2018 12:10 (40 minutes)

Presenter: VAN KOLCK, Ubirajara

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 11 Type: not specified

High-precision electro-weak experiments

Sunday 3 June 2018 09:00 (40 minutes)

Presenter: BLONDEL, Alain

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 12 Type: not specified

High-precision electro-weak theory

Saturday 2 June 2018 09:00 (1h 20m)

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 13 Type: not specified

Today's Technology, Engineering and applied Mathematics is Yesterday's Science

Saturday 2 June 2018 10:20 (40 minutes)

Today's Technology, Engineering · · ·

Presenter: WARD, Bennie F.L.

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

Renormalization and unitarity of spontaneously broken gauge theories

Saturday 2 June 2018 11:30 (40 minutes)

Presenter: 'T HOOFT, Gerard

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 15 Type: not specified

Doorways to New Physics

Saturday 2 June 2018 17:10 (40 minutes)

Presenter: FILEVIEZ PEREZ, Pavel

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 16 Type: not specified

Baryo-genesis

Sunday 3 June 2018 09:40 (40 minutes)

Presenter: KOLB, Rocky

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 17 Type: not specified

Cosmic Microwave Background

Sunday 3 June 2018 10:20 (40 minutes)

Presenter: SMOOT, George

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 18 Type: not specified

Expansion of the universe

Sunday 3 June 2018 11:30 (40 minutes)

Presenter: FILIPPENKO, Alexei V.

Session Classification: Morning session

CP violation

Contribution ID: 19 Type: not specified

CP violation

Sunday 3 June 2018 12:10 (40 minutes)

Presenter: QUINN, Helen

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 20 Type: not specified

Welcome to CWRU

Sunday 3 June 2018 14:00 (10 minutes)

Presenters: SNYDER, Barbara (President, CWRU); WYANT, James (Chair, Board of Trustees)

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 21 Type: not specified

The alpha Magnetic Spectrometer on the International Space Station

Sunday 3 June 2018 14:10 (40 minutes)

Presenter: TING, Samuel C. C.

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 22 Type: not specified

Core Theory Cosmology

Sunday 3 June 2018 14:50 (40 minutes)

Presenter: STARKMAN, Glenn D.

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 23 Type: not specified

The problems of quantum mechanics

Sunday 3 June 2018 15:30 (40 minutes)

Presenter: WEINBERG, Steven

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 24 Type: not specified

The Standard Model and Beyond (Public Lecture)

Presenter: GROSS, David

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 25 Type: not specified

Unity from Amplitudes: Gravitons to Gluons to Pions

Monday 4 June 2018 09:40 (40 minutes)

Presenter: CHEUNG, Clifford

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 26 Type: not specified

The quark-gluon plasma

Monday 4 June 2018 09:00 (40 minutes)

Presenter: SCHUKRAFT, Jurgen

Session Classification: Morning session

Gravitational waves: from idea to · · ·

Contribution ID: 27 Type: not specified

Gravitational waves: from idea to discovery

Monday 4 June 2018 10:20 (40 minutes)

Presenter: SIGG, Daniel

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 28 Type: not specified

Searching for New Physics without colliders

Monday 4 June 2018 11:20 (40 minutes)

Presenter: DIMOPOULOS, Savas

Session Classification: Concluding reamarks

Contribution ID: 29 Type: not specified

The conceptual basis of the Standard Model

Monday 4 June 2018 12:00 (40 minutes)

Presenter: WEINBERG, Steven

Session Classification: Concluding reamarks

Welcome

Contribution ID: 30 Type: not specified

Welcome

Friday 1 June 2018 13:00 (10 minutes)

Presenters: TAYLOR, Cyrus; STARKMAN, Glenn D.; KASH, Kathleen

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 31 Type: not specified

Discovery of the Higgs boson at the LHC (after a 50-year search!)

Friday 1 June 2018 13:10 (40 minutes)

Presenter: BUTTERWORTH, Jonathan (University College London (UK))

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 32 Type: not specified

Origins of Quantum Chromo-Dynamics

Friday 1 June 2018 14:30 (2 hours)

Session Classification: Afternoon session

Quarks

Contribution ID: 33 Type: not specified

Quarks

Friday 1 June 2018 17:00 (40 minutes)

Presenter: FRIEDMAN, Jerome I.

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 34 Type: not specified

Book signing

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 35 Type: not specified

Neutrino Oscillations

Friday 1 June 2018 13:50 (40 minutes)

Presenter: KAJITA, Takaaki

Session Classification: Afternoon session

Contribution ID: 36 Type: not specified

The Standard Model and Beyond (Public Lecture)

Sunday 3 June 2018 17:00 (1 hour)

Presenter: GROSS, David

Session Classification: Public lecture: The Standard Model and Beyond

Contribution ID: 37 Type: not specified

Book Signing

Sunday 3 June 2018 18:00 (30 minutes)

Session Classification: Public lecture: The Standard Model and Beyond