UKT0 Collaboration Meeting

Report of Contributions

Welcome, Logistics and Meeting \cdots

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome, Logistics and Meeting Objectives

Wednesday 14 March 2018 14:00 (10 minutes)

Presenter: SANSUM, Andrew (STFC)

Session Classification: Overview

UKT0 Project Overview

Contribution ID: 2

Type: not specified

UKT0 Project Overview

Wednesday 14 March 2018 14:10 (30 minutes)

Presenter: CLARKE, Peter (The University of Edinburgh (GB)) **Session Classification:** Overview

STFC's Vision for the NeI

Contribution ID: 3

Type: not specified

STFC's Vision for the Nel

Wednesday 14 March 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: Dr DAVENPORT, Anthony (STFC)

Session Classification: Overview

An Introduction to the Ada Lovel …

Contribution ID: 4

Type: not specified

An Introduction to the Ada Lovelace Centre (ALC) its aims and objectives

Wednesday 14 March 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: CORNEY, David **Session Classification:** Overview

Project Overview of the 2017 UK $\,\cdots\,$

Contribution ID: 5

Type: not specified

Project Overview of the 2017 UKT0 Capital Grant Funded Project

Wednesday 14 March 2018 15:20 (10 minutes)

Presenter: SANSUM, Andrew (STFC) **Session Classification:** Overview

Hardware Status and deployment ···

Contribution ID: 6

Type: not specified

Hardware Status and deployment Plans

Wednesday 14 March 2018 16:20 (10 minutes)

WP 1.1 RAL Status and Plans

Presenter: DIBBO, Alexander (STFC RAL)

Hardware Status and deployment ···

Contribution ID: 7

Type: not specified

Hardware Status and deployment Plans

Wednesday 14 March 2018 16:30 (10 minutes)

WP 1.1 Manchester Status and Plans

Presenter: MCNAB, Andrew (University of Manchester)

Hardware Status and deployment ···

Contribution ID: 8

Type: not specified

Hardware Status and deployment Plans

Wednesday 14 March 2018 16:40 (20 minutes)

WP 3 The High performance Database testbed at Edinburgh

Presenter: MANN, Bob (University of Edinburgh)

Software Development Status

Contribution ID: 9

Type: not specified

Software Development Status

Wednesday 14 March 2018 16:00 (20 minutes)

WP1.2 StackHPC supporting federation of UKT0 OpenStack resources

Presenter: TELFER, Stig

Software Development Status

Contribution ID: 10

Type: not specified

Software Development Status

Wednesday 14 March 2018 17:00 (20 minutes)

WP2 Software Infrastructure. The Data Movement Service and Machine Manager

Presenter: BARNSLEY, Frazer

SKA

Contribution ID: 11

Type: not specified

SKA

Thursday 15 March 2018 09:00 (15 minutes)

Presenter: SCAIFE, Anna

EUCLID

Contribution ID: 12

Type: not specified

EUCLID

Thursday 15 March 2018 09:18 (15 minutes)

Presenter: HOLLIMAN, Mark

LSST

Contribution ID: 13

Type: not specified

LSST

Thursday 15 March 2018 09:36 (15 minutes)

Presenter: MANN, Bob (University of Edinburgh)

aLIGO

Contribution ID: 14

Type: not specified

aLIGO

Thursday 15 March 2018 09:54 (15 minutes)

Presenter: FAIRHURST, Stephen

CCFE and the ITER Program

Contribution ID: 15

Type: not specified

CCFE and the ITER Program

Thursday 15 March 2018 10:12 (15 minutes)

Presenter: AKERS, Rob

Data challenges for Diamond

Contribution ID: 16

Type: not specified

Data challenges for Diamond

Thursday 15 March 2018 11:20 (15 minutes)

Presenters: RICHARDS, Andrew (Particle Physics-Rutherford Appleton Laboratory-STFC - Science &); BROWN, Gordon (STFC - Rutherford Appleton Laboratory)

"Data Analysis as a Service" for ISIS

Contribution ID: 17

Type: not specified

"Data Analysis as a Service" for ISIS

Thursday 15 March 2018 11:37 (15 minutes)

Presenter: GRIFFIN, Tom

Ultra for ISIS

Contribution ID: 18

Type: not specified

Ultra for ISIS

Thursday 15 March 2018 11:54 (15 minutes)

Presenter: KOCKELMANN, Winfried

What Science can do with AI and \cdots

Contribution ID: 19

Type: not specified

What Science can do with AI and Machine Learning

Thursday 15 March 2018 12:11 (15 minutes)

Presenter: BASHAM, Mark

Octopus for CLF

Contribution ID: 20

Type: not specified

Octopus for CLF

Thursday 15 March 2018 12:28 (15 minutes)

Presenter: ROLFE, Dan

Components of an E -Infrastructure

Contribution ID: 21

Type: not specified

Components of an E -Infrastructure

Thursday 15 March 2018 13:45 (20 minutes)

Presenter: COLLIER, Ian (Science and Technology Facilities Council STFC (GB)) **Session Classification:** e- Infrastructure Update

The Challenge of Authentication · · ·

Contribution ID: 22

Type: not specified

The Challenge of Authentication and Authorisation

Thursday 15 March 2018 14:05 (20 minutes)

Presenter: JENSEN, Jens (STFC)

Session Classification: e- Infrastructure Update

Operational Policy Options for an ···

Contribution ID: 23

Type: not specified

Operational Policy Options for an UKT0 eInfrastructure

Thursday 15 March 2018 14:25 (10 minutes)

(inc discussion)

Presenter: SANSUM, Andrew (STFC)

Session Classification: e- Infrastructure Update

Overview of European e- \cdots

Contribution ID: 24

Type: not specified

Overview of European e-Infrastructure Projects

Thursday 15 March 2018 14:35 (20 minutes)

Presenter: COLLIER, Ian (Science and Technology Facilities Council STFC (GB)) **Session Classification:** e- Infrastructure Update

JaSMIN –Supporting Diverse User …

Contribution ID: 25

Type: not specified

JaSMIN –Supporting Diverse User Communities on a Private Cloud Platform

Thursday 15 March 2018 15:10 (20 minutes)

Presenter: BENNET, Victoria **Session Classification:** e- Infrastructure Update

Technical Working Group (TWG) ···

Contribution ID: 27

Type: not specified

Technical Working Group (TWG) Organisation and Activities

Thursday 15 March 2018 16:00 (10 minutes)

Presenter: SANSUM, Andrew

Session Classification: The UKT0 Technical Vision, Challenges and Plans

Technical Vision, Challenges and \cdots

Contribution ID: 28

Type: not specified

Technical Vision, Challenges and Plans

Thursday 15 March 2018 16:30 (30 minutes)

Presenter:MCNAB, Andrew (University of Manchester)Session Classification:The UKT0 Technical Vision, Challenges and Plans

From Prototype to Operation

Contribution ID: 29

Type: not specified

From Prototype to Operation

Thursday 15 March 2018 16:10 (20 minutes)

Presenter: COLES, Jeremy (University of Cambridge (GB))Session Classification: The UKT0 Technical Vision, Challenges and Plans

The DiRAC Cloud Pilot

Contribution ID: 30

Type: not specified

The DiRAC Cloud Pilot

Thursday 15 March 2018 17:00 (10 minutes)

Presenter: YATES, Jeremy

Session Classification: The UKT0 Technical Vision, Challenges and Plans

The DiRAC Data Movement Project

Contribution ID: 31

Type: not specified

The DiRAC Data Movement Project

Thursday 15 March 2018 17:10 (10 minutes)

Presenter: COLLING, David (Imperial College (GB))

Session Classification: The UKT0 Technical Vision, Challenges and Plans

DiRAC thoughts on STFC eInfras ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

DiRAC thoughts on STFC eInfrastructure development

Friday 16 March 2018 09:00 (20 minutes)

Presenter: WILKINSON, Mark

Session Classification: UKT0 Management and Wider Federation

The ALC Centre thoughts on STF \cdots

Contribution ID: 35

Type: not specified

The ALC Centre thoughts on STFC eInfrastructure development

Friday 16 March 2018 09:20 (10 minutes)

Session Classification: UKT0 Management and Wider Federation

A proposed Management Structu

Contribution ID: 36

Type: not specified

A proposed Management Structure for the UKT0

Friday 16 March 2018 09:30 (20 minutes)

Presenter: CLARKE, Peter (The University of Edinburgh (GB))**Session Classification:** UKT0 Management and Wider Federation

UKT0 Management Structure Dis ···

Contribution ID: 37

Type: not specified

UKT0 Management Structure Discussion

Friday 16 March 2018 09:50 (20 minutes)

Session Classification: UKT0 Management and Wider Federation

Summary and Next steps

Contribution ID: 38

Type: not specified

Summary and Next steps

Friday 16 March 2018 11:00 (20 minutes)

Session Classification: Next Steps

Discussion

Contribution ID: 39

Type: not specified

Discussion

Friday 16 March 2018 11:20 (20 minutes)

Session Classification: Next Steps

Close

Contribution ID: 40

Type: not specified

Close

Friday 16 March 2018 11:40 (20 minutes)

Session Classification: Next Steps

Operating the E-Infrastructure

Contribution ID: 41

Type: not specified

Operating the E-Infrastructure

Thursday 15 March 2018 14:55 (15 minutes)

Presenter: COLES, Jeremy (University of Cambridge (GB)) **Session Classification:** e- Infrastructure Update

Introduction to ALC

Contribution ID: 42

Type: not specified

Introduction to ALC

Thursday 15 March 2018 11:15 (4 minutes)

Presenter: BROWN, Gordon (STFC - Rutherford Appleton Laboratory)